Towers Rotana

Det hotel, som vi bor på hedder Towers Rotana. Det er placeret på Sheikh Zayed Road – en metrostation fra Dubai Mall og Burj Khalifa. Det var meningen, at vi skulle inkvarteres i en hotellejlighed, men af ukendte årsager har vi i stedet fået to “værelser”. Og når værelser er skrevet i gåseøjne, så er det fordi, at det er to små lejligheder. I den ene er der både en stue med spisebord, sofa og fjernsyn og tilhørende toilet samt et stort soveværelse med dobbeltseng, skrivebord, fjernsyn og kæmpe badeværelse. Det andet værelse er lidt mindre, men stadig med masser af plads. Til M’s store begejstring er begge værelser indrettet med telefoner svarende til en pr. kubikmeter og sønnen springer lystigt rundt og tager røret af dem og siger “hej”. En gang imellem trykker han på knapperne, så nu er vi begyndt at trække telefonstikkene halvt ud af væggen. Nå, men tilbage til værelserne, som jo ikke er den forventede lejlighed. Vi har masser af plads – både gulv- og sengeplads, men det vi savner er et køkken. En kniv til at skære melon ud til L og M og en gryde plus kogeplade til at koge lidt pasta. Vi er nødt til at spise alle måltider ude og det er faktisk slet ikke billigt – tværtimod. Vi spiser f.eks. frokost for 500 danske kroner i hotellets restaurant. Vi har prøvet forskellige omkring liggende restauranter, men de har samme priser. Når vi spørger i receptionen, hvornår vi kan få lejligheden, så siger de om nogle dage – det har de gjort et par gange nu. Gade vide hvor lang tid “nogle dage” er på arabisk?

DCIM100GOPROGOPR0255. DCIM100GOPROGOPR0258. DCIM100GOPROGOPR0259. DCIM100GOPROGOPR0260.

I dag sad to af hotellets arbejdere på fliserne udenfor og skrubbede med hver deres opvaskebørste. Jeg måtte styre mig, for ikke at gå hen og sige, at det altså virkelig ikke var nødvendigt, det de gjorde der. Senere – i hotellets restaurant – var der pludseligt et større postyr omkring et bord – og så kom der en mand og hans kone og satte sig ved det. De var meget tydeligt kendt af personalet, som nogle vigtige mennesker, der skulle have noget bestemt mad på en bestemt måde. Det er mærkeligt at være i et samfund, hvor der åbenlyst er så stor forskel på menneskers værd.

I hotellets lille bitte kiosk har vi fået taletidskort til vores telefoner, så vi kan ringe internt til hinanden hernede. Det tog rigtig lang tid at få min telefon til at virke, den skulle bl.a. opdatere, og L og M fordrev tiden med at kigge (læs = hive ned fra hylderne) på kioskens turistsouvenirs. Det var sjovt at se, at selvom man er i et land, hvor man ikke offentligt må vise nogen form for kærtegn overfor et andet menneske, så havde denne lille bitte kiosk alligevel otte forskellige slags kondomer. De hang sirligt på række mellem kameler af “guld”, kameler af stof og kameler af porcelæn.

I går tilbragte vi eftermiddagen i hotellets swimmingpool. Den ligger på taget af en bygning ved siden af selve hotellet, og man tager elevatoren op til 6.sal. Så er man hævet over motorvej, restauranter og butikker, men man kan stadig ligge på solsengene og kigge på de høje skyskrabere. Vandet var faktisk ret koldt (29 grader), og der skulle en del overtagelse til, før L kom under. Da hun så først var i, gik det fint. M var heller ikke udpræget tilfreds og efter at have kørt et par runder med plastikbilen på kanten af poolen, rystede han så meget over hele kroppen, at jeg gik op med ham. De to unger kunne nu godt bruge lidt sul på kroppen.

DCIM100GOPROGOPR0249. DCIM100GOPROGOPR0248.

Lilly svømmer i poolen

Vi får måske nogle udfordringer med at få opholdstilladelser til L og M. Vi mangler deres fødselsattester på engelsk underskrevet af det danske udenrigsministerium. Janus forsøgte, at bestille dem på engelsk, da vi stadig var i DK, men da det ikke lige umiddelbart lykkedes, kom han fra det igen. Det er ikke noget problem med mig, fordi vi har vores vielsesattest på engelsk. Janus’ kontaktperson vil gerne ordne papirerne for os for 2000-3000 Dirham (gang med lidt under to og så har du det i danske kroner), meeen vi ser lige, om vi ikke selv kan løse det. Hvis vi ikke når at løse det, før L og M’s turistvisum udløber, så bliver løsningen nok, at jeg kører dem ud af landet og ind igen, så de påny kan få ophold i en måned. Dette er ikke den eneste udfordring. Vi står over for rigtig mange. Lige nu venter Janus på at få opholdstilladelse. Så længe han venter på det, kan vi stort set intet. Hverken leje hus, købe bil osv. Bilen skal vi i øvrigt nok starte med at leje i stedet for købe. Vi kan nemlig ikke låne penge, før Janus’ prøveperiode er overstået om tre måneder. Desuden skal man ikke stifte mere gæld hernede, end man kan betale for som i ægte matador-stil ryger man lige lukt i fængsel, hvis man ikke kan tilbagebetale.

3 Comments Tilføj dine

 1. Mathias siger:

  Fedt at høre om de første dage i Dubai! Det lyder til at være et meget anderledes land i forhold til DK. “Kun 29 grader”, det lyder ikke særligt behageligt 😉 Ville gerne ligge i den pool fremfor at sidde herhjeme på kontoret. Det er heldigvis snart påske og tid til et par afslappende dage. Hils familien. Knus

  Like

 2. Jeanette Sørensen siger:

  Hej alle 4 ☺️
  Sikke nogle udfordringer der ligger foran jer – godt at I ikke var bekendt med dem alle inden I tog afsted! I skal nok få styr på det hele, og når det så er klaret, så kan I begynde at skabe jer en normal hverdag, normal efter forholdene i Dubai.
  Dejligt at se billeder af jer og ungerne, og læse om deres meritter – ikke mindst Magnes, når nu jeg kender ham. Jeg kunne næsten høre ham i flyveren…
  Glæder mig til at læse mere fremover 😉
  Knus til jer alle 😄 Jeanette fra Hyldehaven

  Like

 3. Ulla Billesbølle siger:

  Dejligt at se glade billeder og at følge deltaljeret med i Jeres møde med eventyret, som jo har alt i sig også det besværlige. Jeg føler mig sikker på, I gør alt hvad I kan for at afbøde strabadserne og jeg venter spændt på nyt.
  Knus fra din mor

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s