God påske

L har taget påsken med til Dubai. Hun har kreeret fine kyllinger (billedet herover) og flotte harer i Hyldehaven for et par uger siden og sørget for at pynte op med dem her på hotelværelserne. Påskeagtigt. Dejligt.

I går afholdte hotellets restaurant en Easter Brunch med alt, hvad hjertet begærer (eller rettere smagsløgene begærer). Prøv at forestille dig alle de retter, som du rigtig godt kan li’ og så læg de retter, du HELT VILDT GODT kan li’ til – så har du den påskefrokost, som L og jeg konsumerede i går. Jeg sprang aftensmaden over.

IMG_1910
Maden i fokus!
IMG_1918
L er pigen bag kameraet!

Dessertstationen var tæppebombet med påskeæg – søde lysebrune mælkechokoladeæg. Store og små. I farvet papir eller med sløjfer på. L kan jo ikke tåle den slags chokolade, men hun tog opstillingen i stiv arm. Jeg derimod kastede lange blikke efter bordet, for jeg vil selvfølgelig ikke spise påskeæg foran hende, men omvendt var det nok de første og sidste påskeæg, som jeg vil støde på i år. Suk. Hun spurgte kort: “Kan jeg tåle det, mor?” Jeg svarede nej, og så spiste hun sine ris med broccoli og brød til. Det er iøvrigt generelt lidt af en udfordring at overskue, hvad hun kan tåle, og hvad hun ikke kan ved sådan en stor buffet. Jeg spørger tjenerne – ofte flere gange for en sikkerhedsskyld – forklarer at det er ALLE dairy-products, som hun ikke kan tåle, giver eksempler med milk, butter, cheese, cream osv. De nikker og forstår. For at være HELT sikker fortæller jeg lige, at hvis L får det, vil hun få vejrtræksningsproblemer og skulle på hospitalet. De siger: “Oh, I’ll ask the chef” og spurter ud i køkkenet. Det resulterer ofte i, at brødet er glutenfrit eller retten er æggefri, men skidt pyt, så længe L ikke får mælk.

Da jeg ikke længere kunne holde mig fra dessertstationen blev et par hvide og lyserøde skumfiduser min store redning. Pigebarnet blev ovenud lykkelig og spiste så mange hun orkede. Moderen gik ombord i den søde lysebrune mælkechokolade og fik stillet sit påskeægbehov indtil næste år. Mums.

IMG_1920

Derefter gik vi i de tilstødende lokaler for børn. Legerum og kreativt værksted. L malede påskeæg. Stor koncentration, se selv:

IMG_1921

Vi skruer lige tiden tilbage til i fredags. Jeg vågnede op med en stor trang til at være kulturel. Janus var med på ideen og trangen skulle udleves. Vi besluttede os for at tage til Al Fahidi Historical Neighbourhood. Her er mange af bygningerne fra starten af 1900-tallet og noget af det ældste i Dubai. De ligger tæt side om side, og man skal gå i gåsegang i de smalle gyder. Vi går ikke mange skridt ind i området før en mand i hvide klæder indfanger Janus og langer et rød-hvidt tørklæde over hovedet på ham og begynder at folde det. Jeg kan se at ALT i Janus’ krop stritter imod, men han når ikke verbalt at fortælle manden, at han ikke er interesseret i at blive klædt ud som en sheik, før han bliver hevet med ind i den lille butik til et spejl. Jeg fniser intetanende om, at om lidt er det min tur. L og M krabber sig ud af klapvognene og efter deres far ind i butikken. Manden henvender sig til mig og spørger: “Which colour do you like?” og så går han ellers i gang med at hive tørklæder ned fra hylderne. Han er hurtig til at åbne plastikket og svøbe mit hoved ind. Jeg sender Janus et blik der siger: “Vi skal ud NU”, og han giver sit tørklæde tilbage til manden, så han ikke kan nå at tage flere frem til mig. Vi snupper en unge hver og hopper ud af butikken i to lange skridt. Derefter småløber vi ned igennem området, idet vi sørger for ikke at få øjenkontakt med nogle af sælgerne. Pyh ha. Svedig, men fri for nærgående sælgere, står vi nede ved floden. Vinden lufter forfriskende.

IMG_1892

IMG_1880IMG_1881

Vi deler os op i to hold. M snorker i babyjoggeren, imens Janus går derudad. L, dukke Fie og jeg sejler en tur i en Abra – taxabåd. Den indiske skipper på båden ruller med hovedet og indkræver 1 dirham pr person – prisen for at sejle et stop med båden. L, dukke Fie og jeg nyder udsigten.

IMG_1906 IMG_1904 IMG_1883

I skal lige have denne her med, inden jeg hopper ind under dynen: Vi ser en kat foran hotellets dør i går og stopper op og kigger. L siger: “Mis, mis”, og laver fingerbevægelser, som om hun har lidt mad for at lokke den til sig. Katten er doven i solen og tilsyneladende ligeglad. M er ved at vælte sig selv og os andre omkuld i bare begejstring over katten. Han vil tættest på muligt – hurtigst muligt. Jeg holder ham tilbage og forklarer, at katten gerne vil være i fred. Han accepterer og bliver lidt stille. Så udbryder han: “Muh, muh”, højt og laver horn i panden. Vi griner. Kært, når han roder rundt i dyrenes navne. Men så går det op for os, at drengen alligevel ikke er helt galt på den. For katten er sort og hvid i store plamager – akkurat som en ko. Mor og far roser drengen, ih han er jo simpelthen så klog!

2 Comments Tilføj dine

 1. Sandradevik siger:

  God påske til jer, god lesning om jeres eventyr i Dubai 🙂 Håber alt med hus og bil går i orden! Og at lille L ikke har for ondt i hovedet!

  Like

  1. joannaulstrup siger:

   God påske til dig også, Sandra!

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s