A little piece of Scandinavia

Jeg har sendt Janus i seng. “Ind og sove med dig, flyveleder”. Han skal på arbejde i morgen, og nu er det slut med at sidde bag en anden flyveleder og observere. Nu skal han til at sidde FORAN en anden flyveleder og prøve selv. Det skal man være frisk i pæren til at klare. Vi har terpet callsigns, frekvenser osv. hele aftenen – de sidste par aftener. Forkortelserne BBC og CFC bliver pludselig noget andet end en engelsk tv-kanal eller farlige stoffer for ozonlaget. Nu er det callsigns for Canforce og Bangladesh. Janus skal kunne 157 callsigns. Jeg kan to: SAS og KLM.

Nu sidder jeg i sofaen med benene trukket op under mig oplyst af skærmen og taster stille på tasteturet. Stille, fordi M ligger i rejsesengen over for mig og drømmer.

De sidste par dage er brugt i forskellige centre og supermarkeder. Derfor gad vi heller ikke andet i dag end poolen og legepladsen:

IMG_0043 IMG_0040

Møbeljagt. Det er årsagen til al den tid vi har tilbragt i centre de seneste to dage. Og hvad er bedre end at starte i gode gamle velkendte svenske IKEA. Den enorme møbelforretning lå selvfølgelig i et center. Det ser ikke sådan ud udefra, men da vi forlader parkeringshuset opdager vi til vores overraskelse, at vi står i et center. I flere etager med legeland og stort supermarked i underetagen. Vi skridter målrettet hen til IKEA og skyder genvej til showroom for børneværelser. Vi skal kigge på seng til L. Hun er vild med de høje, hvor man kravler op ad stiger, så sådan en bliver det. Vi fortsætter til sofaafdelingen og skiftes til at prøve sofaer og holde øje med at M ikke ødelægger noget. Ingen af os er solgte. IKEAs sofaer er bare lidt for … IKEA-agtige. Vi har jo den turkise sofa – fra IKEA – og den er vi glade for. Men vi kunne ikke lige finde en, som er lige så flot.

Efter en smagende (læg mærke til, at jeg har udeladt “vel-“) frokost i IKEAs foodcourt putter vi hvert vores barn i klapvogn og babyjogger og går lidt rundt i centeret. De sover hurtigt, og jeg shopper nye solbriller (de to foregående par er desværre afgået ved en alt for tidlig død).

Da L og M vågner kører vi til Mall of the Emirates og går i IDdesign – det er IDEmøbler oversat til engelsk. Her føler vi os hjemme endnu en gang, og de har nogle flotte sofaer! Scandinavisk design. Vi har ikke bestemt os endnu, men vi køber heller ikke noget, før vi er 100 % sikre på, at huset er vores (læs = står med nøgler i hånden).

Helt tilbage i januar spottede Janus et økologisk supermarked fra en af sine metroture. På en reklame for supermarkedet stod der: “Why go organic, when you can go biodynamic?”  Her ville jeg gerne hen. Vi realiserede mit ønske i går eftermiddags. Jeg fik tanket op på vådservietter og bleer til M, som ikke stinker af syntetisk parfume. Saft, juice, kiks og soya-yoghurt til L røg også i de små vogne.

IMG_0042

I et hjørne af butikken, så vi det her skilt:

IMG_0041

“Pork – not for muslims”. Så ved vi, hvor vi kan hente flæsk, hvis vi ikke kan styre trangen til stegt flæsk med persillesovs hernede. Uhm.

På vej hjem skruede Janus op for Safri Duos “Played A Live (The Bongo song)”, og M’s danseben kunne ikke holde sig i ro. Han sad der på bagsædet og spjættede med højre ben ud i luften og et stort smil på læberne. L var også med på rytmerne og hendes arme fløj rundt i kabinen. L holdte en kort pause for at grave en græsgrøn bussemand ud af højre næsebor. “Her, mor,” sagde hun. “Tak”. M observerede seancen og besluttede resolut at prøve det samme. Men dobbelt op. Skal det gøres, så skal det gøres ordentligt. Det resulterede i, at han stak en pegefinger i hvert næsebor stadig spjættende med højre ben til Safri Duo. Nu også rokkende med overkroppen. Janus og jeg var færdige af grin. Skøre unger!

One Comment Tilføj dine

 1. Anette Wej siger:

  Kære Joanna

  Sikke da et eventyr. Virkelig dejligt at høre om jeres sorger og heldigvis masser af glæder. Du skriver knagme godt, jeg kan næsten mærke sandet mellem tænderne når det stormer;-)
  Også skønt med billeder af ungerne, jer andre og lidt fra byen og omgivelserne.
  Jeg glæder mig til at høre mere, håber alt falder på plads med div papirer og ikke mindst en god bolig.

  Din historie får mig til at tænke tilbage på den gang jeg som ung flyttede til Florida, uden at vide noget som helst om, hvad jeg gik ind til. Og uden at kunne mange ord engelsk. Det var da en udfordring, men alt det nye og ukendte var også så eventyrligt spændende. Jeg ser tilbage på tiden som en virkelig god gave til mig selv. Sjældent har jeg lært så meget om andre og mig selv på så kort tid.

  Knus og alt godt til Jer alle fire
  Anette

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s