Mor bag rattet

Nedslag i de sidste par dages begivenheder:

Onsdag fik Janus klaret afleveringen af check til ejendomsmægler og processen med underskrifter på kontrakt er påbegyndt. Forhåbentligt får vi nøglen på søndag. På mandag skal vi være ude af hotellet.

Om eftermiddagen vil L og jeg vække M fra hans lur, så vi kan komme af sted til Dubai Mall. M er uvækkelig (det var vist lige et ord, som jeg fandt på). L beslutter at give ham lidt massage. Han sover uvidende fra hele seancen.

DCIM100GOPROGOPR0442.

Observeret i Dubai Mall G-Shock urforretning: Udsmykning med julekugler. I mange farver. Placeret sirligt mellem armbåndsure på opsatser. Meget pynteligt. Meget juleagtigt!

Vi har endelig fået M vænnet sig til at gå med solbriller. Nu har han tillagt sig en næsten vampyrisk tilgang til det at skulle ud i solen. Når vi nærmer os en udgang, og han opdager lyset, bakker han, imens han folder sit ansigt sammen og propper en pegefinger i hvert øje. “Briller, briller” messer han, indtil vi sætter dem på.

Torsdag morgen vågner jeg ved, at L hvisker i mit øre: “Joanna, jeg kan ikke sove mere. Men jeg er stadig træt”. Jeg kigger søvnigt på uret, som viser halv syv. L er træt og ked af det. Hun græder ned i puden, at hun savner far. Det kan jeg godt forstå. De sidste fire dage har L og M højst set ham et par timer inden puttetid. Han tager af sted, før de vågner om morgenen, og efter arbejde er han på det ene eller det andet kontor for at aflevere eller underskrive papirer. Vi har kopier af pas, visa, ID-kort, dåbsattester, vielsesattest, vaccinationskort osv. liggende på hotellet, for hver gang vi skal ansøge om noget, så skal vi lige aflevere et større antal kopier af alle vigtige dokumenter. Og betale et gebyr. Men L er ked af det, så jeg omfavner hende og fortæller, at det hele snart bliver bedre, når far er færdig med at ordne alle papirerne.

Det var også torsdag, jeg fik besøg af nissen. Den leverede mig en skraldespand med en dukke og en madras i. Desuden en rigtig fin tegning af mig. L fortalte mig, at den nisse, som boede på loftet i lejligheden i Aalborg, var flyttet med til Dubai. Heldigt. Nissen bor nu på hotellets loft – og nu havde den altså “været på spil”, som L sagde.

DCIM100GOPROGOPR0434. DCIM100GOPROGOPR0435.

Torsdag aften bliver jeg bombet tilbage i 9. NAT’s klasselokale på Gug Skole. Janus zapper med fjernbetjeningen og pludselig er han på en kanal, hvor de viser The Island. En kvinde har netop født sit barn – lykkelig – og tror at hun skal til The Island – et slags paradis – sammen med sit barn. I stedet bliver barnet givet væk og hun myrdet. Vi så filmen i forbindelse med et emne om samfundet i fremtiden. Jeg tænker på klassen, jeg forlod for en måned siden og savner dem. Savner min hverdag på Gug Skole. Jeg håber, de har det godt.

M pyntede sig med L’s kæder til stor morskab for folk på gaden. Her tjekker han lige looket i spejlet på L’s smykkeskrin, inden vi skal ud.

DCIM100GOPROGOPR0448.

Jeg havde min debut som fører af Honda Accord’en på Dubais veje i dag. Det gik godt. Overordnet set. Alle overlevede. Vi skulle til Mall of the Emirates for at bestille sofaer i IDdesign, og da fredag er “Stor Bededag”, er der ikke meget trafik. Oplagt mulighed for mig at overvinde frygten for Dubais trafik og køre bil. Trafikken hernede er nemlig hektisk og hurtig – uden plads til forsigtige eller tøvende kørere. Blinklys er overflødigt, når man skifter bane eller drejer og U-vendinger er ofte brugt (der er endda en seperat lyskurve til dette!). Hernede er alle nationer samlet i trafikken, og alle kører rundt mere deres egen forståelse af, hvad god kørsel er.

Janus kørte bilen ud af parkeringshuset og hen på en lille parkeringsplads. Derefter installerede han sig selv og ungerne bag i bilen, imens jeg indstillede spejle og sæde. Så skulle gearkassen inspiceres, idet den har en væsentlig mindre rolle hernede som automatiseret. Bogstaver i stedet for tal. Janus pointerede at KUN højre fod skulle bruges på pedalerne. Jeg afprøvede hans pointe. Det fungerede. Ud på vejen med mig. Eller rettede ud på MOTORvejen med mig. Det var nemlig Dubais hovedpulsåre – en seks-ottesporet motorvej – som jeg lige skulle dreje bilen ud på først. Gisp. På motorvejen er der rigtignok ikke mange andre trafikanter. Jeg skal længe køre lige ud, og det mestre jeg hurtigt. Så skal der krydses ind over et par baner for at tage frakørslen til centeret. Pludselig er der en varevogn foran mig – i sneglefart. Min reaktion er at bremse, men med venstre fod. Derfor bliver det en katastrofeopbremsning. Voldsom og hakkende. Janus har set den store Land Rover i høj fart bag os og råber: “Tryg på speederen!”. Jeg adlyder. Land Roveren bagved valgte klogt at dreje til venstre ud over hellestriberne for at undgå en kollison med os. Vi sendte taknemmelige tanker til billisten og kørte – lettere forskrækkede – videre. Det var første og sidste gang at venstre fod blander sig i højre fods arbejde.

På vej hjem sætter jeg mig bag rettet igen. Jeg er nervøs og min mave reagerer uhensigtsmæssigt. Den prutter. Min bedre halvdel kommenterer følgende: “Åh baben er nervøs for at køre. Slår lugteprut og bedøver sine medpassagerer.” Jeg skraldgriner befriende og kører familien hjem til hotellet uden problemer.

“Stor Bededag” blev bemærket på to måder på vores tur. Et skilt i centerets foodcourt viste “Praytime”, da vi sad og spiste frokost. På vej hjem er modsatte vejbane ved en moske fuldstændigt blokeret af parkerede biler – billisterne er inde og bede. En taxachauffør kaster sin bil ind i mængden og løber hen til indgangen af moskeen. Jeg ruller vinduet ned, og vi kan høre stemmen i moskeens højtalere kalde til bøn.

DCIM100GOPROGOPR0451.
Biler parkeret pga moskebesøg.

2 Comments Tilføj dine

 1. Annie Billesbølle siger:

  Her hos os blive vi spændte og glade hver gang der kommer et af dine medlevende beskrivelser. Sej kørsel og sejt gået 😀

  Like

 2. Anja Overgaard siger:

  Vi savner også dig her på Gug Skole 🙂
  Dejligt at læse hvordan det går med jer.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s