Hurra for internetdeling!

Jeg går gennem parken med en hånd på babyjoggeren, en stor våd plet på ryggen af t-shirten og pastaskruer i lommen – på vej hjem. L og M sidder halvvejs ovenpå hinanden med en skub-up sodavandsis hver. De er godt tilfredse. Vi har overstået formiddagens strabadser – en tur i det lokale supermarked. Turen derhen er virkelig en nydelse. Vi passerer huse efter huse – magen til vores eget – alle beliggende i The Green Community. Husenes haver lever op til navnet på dette community. Grønt. Derefter kommer parken, som hører til området. Her er også grønt – med grønt på. Utroligt, hvad der kan lade sig gøre i en ørken, når man bare stædigt vander igen og igen. Sprinklere er lagt OVERALT og på alle tidspunkter af dagen er der nogle af dem, som forstøver vand ud over beplantningen. Her overraskes vi i vores egen have og ungerne blev henrykte:

IMG_1956

Supermarkedet ligger i forlængelse af et center, restauranter og hoteller. Sådan er det vist netop ofte disponeret her i Dubai. Det er stort og velasorteret. M blev så glad, da han så pastaskruer (vi har ikke spist pasta i en måned), at de skulle krammes hele turen rundt i supermarkedets gange. På et tidspunkt glider posen fra ham – imens han sidder på min arm – og den falder på gulvet og går i stykker. M bliver ulykkelig. Jeg sætter en spurt til grøntafdelingen og redder situationen med en plasticpose at putte posen med skruer ned i. De skruer, som ligger spredt udover gulvet samler jeg op og putter i lommen. For at smide dem ud senere. Jeg kan ikke lade være. Her er så rent overalt i Dubai, at man virkelig ikke har lyst til at smide affald nogle steder. Og hvis ungerne krummer eller taber noget, så bliver jeg nødt til at samle det op.

Det tager lang tid at finde varerne i supermarkedet og derefter læse ingredienslister. Sidstnævnte for at undgå at købe produkter L ikke kan tåle. L og M er meget tålmodige, og jeg når hele indkøbslisten igennem. Derefter trænger vi alle til en is. Det er mig en gåde, hvorfor sodavandsis også skal indeholde milkpowder, men jeg finder heldigvis en med Ribenasmag, som L kan tåle. Double caramel til mig. Uhm.

Her tager L og M sig et tiltrængt hvil efter turen til supermarkedet i de sofaer, som vi har købt hernede:

IMG_1974

”Hjem” og ”vores have” er nævnt i ovenstående afsnit og det gør jeg jo, for vi er flyttet i hus! I mandags skete det. Janus tog på arbejde, og jeg stod for at checke os ud af hotellet og få læsset al bagage samt unger i en taxa ud til huset. Det gik godt. Da M sov lur midt på dagen, hjalp L mig med at pakke taskerne og tjekke de to hotelværelser for diverse legetøj under møblerne. L var ferm med lommelygten og inspicerede begge værelser nøje. Hun fandt både duploklods, brio togmand og gamle rosiner. Dejligt med så effektiv en hjælper. Inderen i taxaen var endnu en chauffør, som ikke helt vidste, hvor vi skulle hen. Han spurgte mig, om jeg kendte området The Green Community og kunne vise vej derude, for han kendte kun vejen dertil. Så sad jeg der og tastede på googlemap og sms’ede til Janus for adressen samtidig med, at jeg forsøgte at forhindre M i at pille ved knappen til vinduet. Med fælles hjælp (Janus og Google – taxachaufføren gjorde ikke meget) lykkedes det. Huset var, som jeg huskede det. Utroligt stort. Og her stod vi med otte store North Face-tasker, et par mindre tasker og nogle plastikposer. Det er mærkeligt at flytte ind uden møbler. Det værste er akkustikken. Det runger og brager i hele huset, hvis man slipper toiletbrættet lidt for tidligt. Derfor er tæpper også en stor post på den bestilling, som vi har sendt af sted til IKEA forleden. De leverer i næste uge. Men vores egen container, kommer vi til at vente længe på endnu. Den er kun lige blevet sendt af sted fra Danmark.

Til huset hører der en lille have. Lille bitte. Men den har allerede været årsag til en større horisontudvidelse inden for nyere tid hos L og M. Myrer på jorden bliver undersøgt og trampet på. Fluer bliver viftet væk. Blomster bliver duftet til. Fugle bliver betragtet og jagtet. L befinder sig rigtigt godt i haven. M er betænkelig ved græsset og har ikke bevæget sig derud endnu med bare tæer. Særligt naboens kat er interessant. Den var her i morges, da vi spiste morgenmad. Den legede med sin hale, jagtede fluer og vaskede sig. M fulgte intenst med og kom med indlysende betragtninger af dens adfærd. ”Hop”, når den hoppede op ad væggen efter fluen. ”Sover”, når den lagde sig ned og slappede af. L forklarede M om katten og uddybede dens adfærd. ”Den fanger fluen, så den kan spise den.” osv. Meget underholdende!

IMG_1954

Vi har hele tiden planlagt at skulle sove i en fremtidig gæsteseng, indtil vores egen seng kommer med containeren. Sengen ville vi købe i IKEA. Men så ser jeg, at en kvinde har en seng billigt til salg på Facebook, og at hun bor i The Green Community. Hvor heldigt! Så mandag aften kører Janus over til hende, og de hjælpes ad tilbage med sengen – skilt ad og fordelt på/i to biler. Hun hedder Line og er meget hjælpsom. Låner os autostol til L og tørrestativ til den uendelig mængde vasketøj, som ligger for foden af trappen. Hvis vi har spørgsmål, skal vi bare ringe. Og det har vi – masser! Hun og hendes mand har boet i Dubai i seks år, men er nu på vej hjem til Danmark. De rejser i juni.

Vores turistvisa er udløbet. Mit og børnenes. Det gjorde det d. 20. april. Vi læste os frem til at man har 10 dage yderligere. Derfor har vi ikke været i Oman i weekenden. I denne uge har Janus og Shabeer (den mand, som er ansat i Janus’ firma til at hjælpe med visa m.m. ) knoklet med at få dokumenter som DEWA og Ejari på plads, så vi kan søge om opholdstilladelse. Der er sendt adskillige mails med pas og foto indskannet og der skal sikkert sendes flere. Vi afventer lige nu, at Shabeer ringer og giver os besked om, hvad næste træk er imod målet om en side med visa i de tre pas.

Onsdag morgen erklærer L følgende til M under morgenmaden: ”Ved du godt, at jeg elsker dig sindssygt (sindssygt er sagt med tryk på begge stavelser) meget, Magne?” Hun når dårligt nok at færdiggøre sætningen før M siger et højt og tydeligt ”ja”, imens havregryn står ud af munden på ham. L kigger kærligt på ham – tilfreds. Nurh!

Til sidst lidt (flere) billeder:

IMG_1953
Da vi ankom i mandags kunne vi konstatere at rengørings-standarden var lav – derfor måtte vi gøre opvaskemaskinen ren, inden den kunne tages i brug.
IMG_1976
L hjælper mig med de mange bunker vasketøj.

IMG_1984 IMG_1981

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s