Børnehaveskole

Her er L.

IMG_2005 IMG_2006

Forfra og bagfra. Hun er stolt og glad. Helt igennem. På vej til børnehaveskole (preschool). I søndags startede hun i klassen Lavender, og vi blev budt velkommen af Ms Soni, engelsklæreren. L var trykket og stille og holdt sig tæt op ad mig. Vi startede med at lege på gulvet med byggesæt. De andre børn kiggede nysgerrigt på L. M var i sit es. Her var legetøj overalt – nyt og spændende – og han gik i gang fra en ende af. Sorterede og hev ud. Undersøgte og kasserede. Hev ud på ny. Hvis en af børnene kom for tæt på (aede ham på håret) eller Ms Soni smilede til ham, løb han tilbage til mig og fik et kram, men ellers var han dybt engageret i al legetøjet.

Efter leg på gulvet var der ”Kinderparlement” – eller samling, som L hviskede i mit øre. Det kan hun huske, at det hedder i Hyldehaven. Her læste Ms Soni historie om pirater, fik styr på måned, dag og dato med hjælp fra børnene og førte protokol. L og en pige ved navn Sofia fik besked på at gå op med protokollen til kontoret. De to piger greb hver deres ende af plastikmappen og gik langsomt op ad gangen. Jeg fulgte med, det ville L gerne have. På kontoret blev de rost af Ms Maya, og L blev så stolt.

Resten af formiddagen gik med at tegne, have musik og bevægelse, spise og lege på legeplads. Da vi gik hjem ved 11-tiden, sagde L: ”Jeg har haft en dejlig dag”. Mit moderhjerte bankede glad derudad!

IMG_2002
Jeg fik lov at tage et billede af hende, da hun sad og tegnede i klassen.

I dag gik det også rigtig godt. Jeg hilste på en anden dansk dreng, Elliots mor og det var bare rart. Hun var sød og imødekommende.

I engelskklassen nærmede en pige, Ela sig L. De malede og legede med togbane sammen. Ela tog L i hånden, da de skulle på legeplads. Så jeg gik i receptionen med M og stak ham en Ipad. Efter legepladsen skulle de til tyskklassen – L alene uden mig. Ms Wicki kom på et tidspunkt og forsikrede mig, at det gik rigtig godt med L. Så M og jeg blev siddende i receptionen. Wicki fortalte, at L legede med puslespil, klippede med saks og havde været med til at snakke om farver. Ms Wicki snakker tysk til børnene, men farven ”pink” bruges på flere sprog, og den var L helt med på.

Et kvarter før jeg skulle hente L, kom hun ud helt ulykkelig. Hun var midt i et puslespil kommet til at tænke på mig og var blevet ked af det. Ms Wicki havde forsøgt at trøste med klistermærke og smiley på hånden, men da det ikke hjalp, kom hun ud med hende. Hun fik en krammer og en halv toast. Hjemad med os.

Jeg er glad. Jeg synes, at det er gået rigtig godt, og at L allerede viser tegn på, at hun vil falde til det nye sted.

I morgen er det meningen, at jeg skal gå efter kort tid og så opholde mig i nærheden af skolen. Men der er lige en faktor, som måske spænder ben for dette. På skolen skal de opbevare L’s medicin, hvis hun ved et uheld skulle få mælk. Jeg har udfyldt gud ved hvor mange formularer og skrevet under i et væk. Men sygeplejersken, som er tilknyttet skolen, bad mig i dag om at skaffe en tilladelse fra en læge på, at hun må stikke Jext-pennen i L’s lår, hvis det skulle blive nødvendigt. Og jeg må faktisk ikke efterlade L deroppe, hvis de ikke har den tilladelse. Så os hu hej på det nærmeste hospital her til eftermiddag for lige at ordne det. Det ordnes dog ikke bare sådan lige. Lægen kendte ikke medicinen og ville ikke skrive en tilladelse. Forståeligt. Han tilbød en undersøgelse af L, for at kunne skrive rapport på, at hun ikke kan tåle mælk og så udskrive en anden slags medicin. Det er pludseligt mere besværligt, end vi havde regnet med. Vi er nu i gang med at undersøge andre alternativer, og jeg må nøjes med i morgen at forklare sygeplejersken vores situation og så håbe på, at jeg kan forlade skolen alligevel, så L ikke tror, at mor også er startet i Lavenderklassen.

Jeg er i øvrigt ved at udvide mit engelske ordforråd inden for læsningen af ingredienslister. I går aftes spiste vi biksemad (man er vel dansker?) og de kyllingepølser, som jeg havde købt vakte stor begejstring hos L og M. Men efter kort tid, sagde L at det kløede på tungen. Jeg hev pølseplastikket op fra skraldespanden og gik i gang med google translate. Det viste sig at whey powder er valle. Kort tid efter begyndte L at hoste, nyse og næsen løb. Jeg gav hende antihistamin og aeromir og det hjalp med det samme. Py ha – google translate må med i køkkenet næste gang!

Her til eftermiddag/aften har vi været på visarun. Turen lader sig ikke beskrive i et par enkelte sætninger og derfor gemmer jeg den til næste indlæg. Godnat!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s