Market day

Nu er det endelig kommet:

IMG_2135

Mit pas. Med mit residence visa i. Lidt skuffet konstaterer jeg, at det er et klistermærke, som er sat i. Så mange formularer udfyldt, så mange gebyrer betalt, så anstrengende tur til helbredstjek og møden-mig-op-her-og-der – og så er det bare et klistermærke. Jeg havde forestillet mig en ny side i passet. Duften af tryksværte på nyt papir. Tykt og ukrøllet. Men det er bare et klistermærke, hvor jeg får lyst til at pille i kanterne for liiige at se, om jeg kan hive det af. Men klistermærke eller ej, så griner jeg lidt over min “profession”. Jeg er house wife og not allowed to work. Min sponsor er Janus. Det kommer ikke som en overraskelse, men det er alligevel lidt komisk at se det trykt sort på laksefarvet. Det er alene ham – min sponsor – som kan bestemme, hvorvidt jeg skal være i landet eller ej. Jeg må hellere sørge godt for ham, så han lader mig blive. Det er vel egentligt også det en house wife’s job består i?

I dag brugte vi eftermiddagen i det lokale center til Market day. I det aflange center var der opstillet boder. Nogle med håndlavede produkter som f.eks. hjemmesyet børnetøj – andre egentlig blot en udvidelse af butikken bag boden med opstilling af varer derindefra. For enden ved rulletrappen var bygget en scene, hvor børn kunne synge karaoke. Og det gjorde de! Højt og skingert. Med mikrofonen krampagtigt holdt helt ind til munden og små usikre dansetrin udlevede et par piger i 10-årsalderen en sangerindedrøm. Begejstret filmende forældre og tilråb fra veninder opmuntrede dem. L var også meget betaget af de store piger.

Her er pigerne kravlet ned igen og vores afkom har indtaget scenen. De fik hurtigt selskab af en lille dreng. Læg mærke til, at han har samme frisure som M.

IMG_2129 IMG_2132

L blev malet på kinderne. Det var stort. Første gang i hendes lille liv. På vej i bilen til centeret havde hun proklameret, at hun ville males som en klovn. Hun havde nøje udvalgt kjolen: “Den er god til en pige-klovn”, som hun sagde. Den indiske pige, som skulle male L, måtte have sin telefon i brug, da hun hørte ønsket om klovnemotivet. Google viste en masse børn malet som klovne. Men da L så den hvide grundfarve i HELE ansigtet, trak hun lidt forskrækket i land og nøjedes med en sommerfugl og et hjerte på hver kind. Men det blev også en godt resultat.

IMG_2118

Janus og M kom over til os. M’s kommentar til vandfarven på kinderne var: “Wow!”

IMG_2113 IMG_2115

Vi gik langs boderne og kiggede med øjne og hænder. Her er ungerne stoppet ved et kar med små skildpadder. M var slet ikke til at styre. Hvis han havde fået lov, havde han taget hele karet med hjem.

IMG_2122 IMG_2123

Til sidst kastede vi 120 kroner efter tre gipsfigurer, som L og M med stor koncentration malede med lyserøde farver.

IMG_2133 IMG_2134

Alt i alt en dejlig eftermiddag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s