Aqua

En weekend fuld af oplevelser i ørkenstaten er forbi. Vi forlængede den lidt, da L blev hjemme fra børnehaveskole i dag og Janus havde fri.

I fredags brugte vi dagen i og omkring vand. Dammii, hendes mand og femårige datter hentede ungerne og jeg (Janus snorkede efter en nattevagt) klokken kvart i otte. Dammii ville vise mig en strand, hvor man slap for dyre hoteller og deres gæster, køer til omklædningsrum og toiletter og larm fra diverse motordrevne sejltøjere (måske et nyt ord til Dansk Sprognævn?). Den var jeg med på! Så vi kørte af sted i karavane til en smuk strand med brede vider, fint sand, flotte muslingeskaller og turkisblåt vand. Skønt. Timerne spurtede derudaf med sandslotbyggeri, hoppen over bølger, juicedrikkeri og bare væren. Det sidste kan jeg utroligt godt lide.

IMG_2264 IMG_2268 IMG_2272

Dammii og hendes mand er åbne og umiddelbare – lette at tale med. Trods vores korte kendskab til hinanden og engelsk som andetsprog, havde vi ikke svært ved at finde på samtaleemner.

Da vi går i vandet bøjer jeg mig ned for at samle to små konkylier op. Til min store overraskelse er konkylierne beboet af et par eremitkrebs og jeg (lidt træt af at indrømme det) kommer både til at hvine og smide dem fra mig. Heldigvis var ungerne dybt optagede af bolden i vandet, så jeg fik ikke givet dem et eremitkrebs-traume. Efter at have sundet mig lidt tager jeg den ene eremitkrebs op igen og viser ungerne den. Nu kan jeg roligt sige: ”Den er slet ikke farlig”, og ”Se, der er dens lille klo”, da L bakker baglæns ved synet og siger: ”Hvad er det, mor?”. Ungerne deler ikke deres mors nyvundne begejstring for de små krebsdyr, så jeg sætter den i vandet igen og vender mig mod boldspillet.

IMG_2260

Om eftermiddagen trængte vi til at være indendørs. De 42 grader i skyggen føles efterhånden ret varme. Atlantis er et hotel beliggende på Palmen.

IMG_2278

Der er et akvarium tilknyttet – og det ville vi besøge. Udover at temaet er – surprise – historien om Atlantis så var akvariet nok som mange andre. Men selvom vi har set hajer og andet godtfolk fra havet før, så var vi ikke mindre begejstrede.

IMG_2279 IMG_2290 IMG_2307 IMG_2313

Især Dolkhalen – en sær fætter – var interessant. Den var en del af kæle-klappe-bassinet, og derfor fik vi både spændende viden om den af en ansat og lov til at klappe den på skjoldet. Det er en slags krabbe med 10 ben og blåt blod. Hannen “holder hunnen i hånden” ved at holde fast i dens hale. Vi fik ikke taget billeder, vi var alt for optagede af denne mærkelige skabning, så I må selv google den.

Et spændende akvariebesøg blev afsluttet med den bedste kebab til dags dato. Mørt lammekød, persille, mynte, syltede løg og dressing – rullet i en lun wrap. Mums.

IMG_2326

På vej tilbage måtte vi lige lave to pitstop. Den ene bestod i bussemandspilleri/har-jeg-huller-her-mor? og den anden bestod i lækre-racerbiler-kiggeri.

IMG_2329 IMG_2335

I går morges vågner jeg op klokken-utroligt-tidligt til lyden af søløve-bjæf. Fik vi sådan en med hjem fra gårsdagens besøg i akvariet? Nej, de havde da ikke søløver. Jeg vælter ud af sengen og går efter lyden. Børneværelset. Det er M, som hoster. Av, det må gøre ondt i hans hals. Han er ulykkelig imellem hostene og jeg hiver ham op ad sengen. Ind til mig. Janus er på nattevagt, så der er god plads i dobbeltsengen. M hoster stadig og kan ikke finde ro. Det er for tidligt at stå op, så jeg vandrer rundt med ham i mine arme, imens jeg synger. Det hjælper på uroen og jeg kan ligge ham i sengen igen. Kl. 6.10 lyder endnu et par søløve-bjæf. Fra børneværelset. Og så en kalden: ”Joaaannaaa”. L hoster også! Det er ikke mindre end to uger siden, at de sidst var syge. Jeg laver varm havregrød til de to søløver og håber, at det kan lindre deres hosten. Janus og jeg havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi skulle opleve lige så meget sygdom hernede som derhjemme. Man forbinder bare ikke snot, hoste og feber og 40 graders varme med hinanden, vel? Men efter at have hørt lidt her og spurgt lidt der, så er det begyndt at gå op for mig, at børnene bliver syge lige så ofte hernede. Airconditionen skulle være en stor synder. Den er årsag til at skimmel, bakterier osv. cirkulerer rundt i luften. Vi krydser fingre for, at sygdommen snart vender om og forsvinder retur, derfra hvor den kom.

Vi tog en hyggedag hjemme:

Knækbrød med smør og syltetøj.
Knækbrød med smør og syltetøj.
Vi vasker nyerhvervede genbrugte plasticdyr og sengeborde.
Vi vasker nyerhvervede genbrugte plasticdyr og sengeborde.
Ny cykel!
Ny cykel!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s