Wruuum

”Mor, hjælpe”, kalder M. Han er begyndt at sætte to ord sammen, og det lyder simpelthen så sødt. Det første ordpar var selvfølgelig: ”Fars bil” efterfulgt af en pegen i garagen, og det relaterede til, at han hellere ville køre i Janus’ Mazda frem for min Mitsubishi. Selvfølgelig fordi drengen er intet mindre end VILD med biler. Alle slags. Han vil se dem, køre i dem, køre på dem og lege med dem. Når vi parkerer efter en køretur, spørger han altid: ”Lege, bil?” og det får han lov til, hvis det er hjemme i garagen, vi har parkeret. Så elsker han at sidde på førersædet og dreje rattet, tænde blinklys og sige: ”Wruuum”.

Her får L en tur i "taxa'en" med M som chauffør.
Her får L en tur i “taxa’en” med M som chauffør.

Det generer ham ikke, at der er 48 grader varmt i garagen. Indimellem ”Wruuum’ne” råber han ”drikke”, og så kommer mor her med et glas koldt vand, som han grådigt lapper i sig. Efter endt leg er han gennemblødt af sved. Så løber han ind i kulden til sine plastikbiler og leger videre.

Men nu er det ikke min bil, han skal have hjælp med. Men derimod plastikbilen i det play area i lokalcenteret, som vi befinder os i. Han forsøger at stoppe en ca. 40 cm lang krokodille ned i det rum, som er under bilens sæde. Det kan ikke lade sig gøre, og inden jeg når at påpege det over for ham, er han selv kommet til samme konklusion. ”Stor,” konstaterer han. Løsningen bliver at svinge krokodillen indover rattet – for med på tur, det skal den – og så af sted ud over skummåtterne i den gule plastikbil. Han er glad.

IMG_2646 IMG_2647

Sygdommen har sluppet sit tag i os – for nu – og jeg nyder sammenhængende søvn og ikke at skulle tørre snotnæser konstant.

Min sponser har ”givet sit ja” til, at jeg må få kørekort hernede. Hvor er jeg heldig! Janus skulle skrive et ”no objection”-letter, da han har ansvaret for min tilstedeværelse i landet.

IMG_0057
Al Manara Centre udsteder de grå plastikkort.

Med det brev, en milliard kopier af vigtige dokumenter og 410 dirhams i hånden lister jeg hen og trækker et nummer til en af kasserne, så jeg kan få lavet kørekortet. Inden da har jeg lige været forbi en optiker og få lavet en øjentest. Jeg var lidt nervøs, da jeg synes, at jeg ikke ser optimalt med især mit venstre øje. Det er svært for mig at bedømme lange afstande. Og jeg har jo haft briller før og ved godt, at mit syn ikke er som én, der ser normalt. Optikeren ligger i et hjørne af centeret. Væggen og døren ud til det åbne område er ét stort glasparti. Der sidder en kvinde i skranken – ellers er der helt tomt for mennesker. Da jeg nærmer mig butikken, kan jeg pludselig ikke se døren. Der er glas over det hele, og jeg tøver (vil nødig lave et jeg-smutter-lige-ud-på-legepladsen-og-henter-L’s-solhat-inden-vi ræser-hjem-stunt, som jeg elegant performede i Hyldehaven, lige da L var startet, og hvor jeg knaldede hovedet så voldsomt ind i en af deres store glaspartier, at jeg måtte til tandlægen dagen efter). Jeg kigger rundt og får så endelig øje på døren længst til venstre, som står åben. Damen i skranken har set mig og smiler overbærende. Jeg mumler og fumler, for hvad skal jeg sige? ”Øh, jeg kunne ikke se døren. Men nu vil jeg gerne have en øjentest, som giver mig adgang til et UAE kørekort, tak!” Ej, vel? Hun guider mig ind i et andet rum, hvor jeg skal sidde i en stol og holde for et øje ad gangen, samtidig med at jeg kigger på en tavle med bogstaver. Jeg er klam i håndfladerne, men holder fokus og remser bogstaver op. R, m, a, j, k, p osv. Så er det højre øje, som skal holdes for. Og venstre øje, som skal præstere. Det er mit ringeste øje. En sveddråbe kiler sig vej ned imellem mine skuldreblade. Jeg rykker urolig på stolen, for pludselig kan jeg slet ikke se, hvad det første bogstav er for et. Jeg anstrenger mig og kigger på det næste – uden at sige noget. Kvinden redder mig: ”It is numbers, madam.” Arh, så kan jeg pludselig være med igen. Jeg sender hende et taknemligt nik og består testen med glans og glitter. Kørekortet er i hus!

IMG_2466

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s