Moving in or out?

Det her indlæg har jeg glædet mig til at skrive i det som føles som 100 år! Vi har ENDELIG fået alle vores ting, og vi er ovenud lykkelige!

Det skete selvfølgelig ikke uden et par bump på vejen. Kl. 10.18 i formiddags får jeg tre beskeder fra Janus, hvor der står: “Ring nu!!!!” Han er til en vigtig lægeaftale om sine lunger. Jeg er godt klar over, at hans opkald må have noget med vores container at gøre. Allerede i går fik vi at vide, at den skulle komme i dag. Jeg ringer asap tilbage. Flyttebilen er ved gaten ind til vores community, men vi mangler en såkaldt moving permission før security vil lukke bilen ind. Vores hjælper Dammii er her, og hun tager M, imens jeg stormer ned ad vejen i 47 graders varme til nærmeste gate. Her er ingen flyttebil og kun en meget dårligt engelsktalende security. Det går ikke så godt i spænd med en meget ivrig (læs = utålmodig) husmor. Men jeg får da udfyldt en formular og ringet til et nummer, så bilen (når den dukker op) kan komme ind. Janus ringer og foreslår, at bilen måske holder ved den anden gate i modsatte retning. Jeg løber tilbage til huset og springer på cyklen. Men ingen spor af flyttebil ved den anden gate. De næste tre kvarter går med at skifte gennemblødt t-shirt, ringe til flyttefirma og forsøge at forstå flyttemanden samt fortælle ham, hvilket nummer han skal ringe til, når han er ved gaten, så han kan komme ind, sms’e med Janus og bygge Duplo med M. Flyttemanden bliver ved med at være uforståelig og sige: “I will call you back, madam.” Jeg beder Janus tage affære. Men idet Janus ringer til flyttemanden, hører jeg lydene fra en lastbil, som bakker ind ved vores hus.

Flyttemændene åbner dørene bagi, og jeg taber underkæben. Den er jo tom. Tror de, at vi skal flytte ud?!? Jeg får fremstammet mit spørgsmål på engelsk til den venlige flyttemand. Ham der kan tale engelsk. Han smiler ad mig, stikker mig en håndfuld papirer og forklarer, at der kommer en vogn mere. Så ser jeg at to andre flyttemænd hiver tre-fire kasser ud af vognen. De har stået helt inde bagerst, hvor jeg ikke kunne se dem. Okay, det var altså de tre-fire kasser, som ikke kunne være i den anden flyttebil. Pyh ha, jeg er lettet og tænker på de mange drikkepenge, jeg vil give de kære flyttemænd. I dag får vi alle vores ting!

IMG_2522 IMG_2523

De papirer, som jeg står med er bl.a. en tre siders lang liste over alle vores flyttekasser og ejendele. Jeg skal krydse samtlige punkter af og på den måde godkende, at vi har fået alt. M er pacificeret med Ipad og mad og hygger sig i køkkenet.

IMG_2526

Hver gang flyttemændene passere mig i gangen, siger de det nummer som står på kassen, og så skal jeg både afkrydse og beslutte, hvor kassen skal bæres hen i huset. Den opgave magter jeg simpelthen ikke.

IMG_2528 IMG_2531

Jeg oplever mange gange, at det samme nummer bliver nævnt og mange af vores ting er pakket ind til ugenkendelighed. Til sidst beder jeg dem sætte samtlige halvfjers flyttekasser ind i det værelse, som vi har nedenunder. Og krydser så alt af på listen. Done!

Midt i alt postyret kommer Janus og L hjem. L synes, at det er overvældende med kasser og flyttemænd over det hele og sætter sig på trappen efter et glædeligt gensyn med Dukke Per. Han får lov at kigge med på Ipad.

IMG_2535 IMG_2536

Med til flytningen hører, at mændene bliver og hjælper med at skære bobleplast af møbler og samle dem. Det sætter gang i jagten på skruer. Og da nogle af disse er lokaliseret, så sætter det gang i hjerneaktiviteten hos Janus og jeg, for hvilke skruer hører nu til hvilke møbler? Flyttemændene går ikke så meget op i sidstnævnte spørgsmål, så de går i gang med at samle seng og sofa ovenpå med de skruer, som de har fundet i en af kasserne. Janus og jeg bliver enige om, at vi nok lige tager en enkelt nat mere i gæstesengen, så han kan spænde sengen efter i morgen.

Kl. 13.00 tager Janus på arbejde. Han efterlader kone og børn i et virvar af kasser og bobleplast. Men lykkelige. Jeg åbner et par kasser med legetøj til børnene. Det er som juleaften for dem.

IMG_2551 IMG_2538

De finder bilerne og garagen frem og leger med dem resten af eftermiddagen. Jeg bakser med de første par kasser med køkkenudstyr.

Om lidt vil jeg fortsætte med at kigge i kasserne og blive endnu mere glad ved gensynet af alle vores ting.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s