Moske og iftar

En begivenhedsrig dag er ved at finde sin ende. Jeg gaber i sofaen og taster løs på den bærbare.

I morges vågnede M op til bilnøglehimlen:

IMG_2658

Han var ovenud lykkelig, fordi bilnøglen til “fars bil” havde fået to venner. Han talte begejstret: “One, two, four” med en strittende pegefinger, imens O’s og mælk stod ud af munden på ham. Igen og igen.

Han var ikke den eneste, som befandt sig i himlen. Bilhimlen. Se bare farmanden:

IMG_2661 IMG_2662

Årsagen til al denne lykke er den splinternye Mazda CX9, som Janus og onkel J hentede i går aftes. Den blænder øjnene, så solbrillerne skubbes ned fra panden, og kradser i næseborerne med sin splinter-nye-bil-lugt. Men den kører godt! Og vi kan være der alle syv mand. Fantastisk!

Vi tager på tur til Jumeirah Moske, som er den eneste moske i Dubai, hvor ikke-muslimer kan komme ind.

IMG_2666 IMG_2667IMG_2668 IMG_2670

Moskeen er smuk. C og jeg giver den som paparazzier ude foran. L tager omsorgsfuldt kusine O i hånden og M er ved at skille inventaret ad på pladsen foran. Janus må hjælpe med at samle det igen. Da vi træder ind i moskeen har jeg taget M i hånden. Han finder også sin fars hånd, og pludselig siger han: “En, to, fire” og trækker benene op under sig, som en lille abe. Spradebasse nr. 1 får det svært med at sidde og være stille i moskeen.

IMG_2673 IMG_2678

Indenfor får L en forklaring på, hvorfor vi – C og jeg – skal dække håret til, når vi går ind i moskeen. M underholdes af røgelsen, men har svært ved at lade være med at pille.

IMG_2690 IMG_2686

En kvinde klædt i sort fortæller åbent om Islam og de fem søjler. Hun svarer ærligt på spørgsmål fra de tilhørende og afmystificerer fordomme om bl.a. kønsdiskrimination. Manden i hvidt med panden i gulvtæppet demonstrerer, hvordan en bøn foregår. Ungerne bliver hurtigt urolige – forståeligt – og heldigvis er der et tilstødende lokale, hvor de kan tumle i.

IMG_2699 IMG_2704

Her til aften ankommer vi ved solnedgang på det lokale hotels restaurant for at prøve at spise Iftar, som er det måltid, der bryder fasten. L dufter til krydderierne ved trappen. Iftar starter altid med, at man spiser en af de søde dadler.

IMG_2702 IMG_2703 IMG_2708IMG_2709

De to yngste er max trætte, og M har svært ved at sidde stille. Han læner sig ind over bordet og brænder sig på stearinlyset. Fingrene gør ondt. O protesterer højlydt mod at blive sat i højstolen. Jeg tryller en Ipad op ad tasken, og madroen ved måltidet er reddet.

IMG_2716 IMG_2705

De to herrer, når lige at vende verdenssituationen, inden vi går om bord i dessertbuffeten og derefter drøner hjem for at putte trætte – men mætte – søde unger.

Godnat

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s