Naturkatastrofen

I går morges stod vi op til flere flag og gaver, da kusine O fyldte to år. O var fuldstændig med på og klar over, at det var hende, som havde fødselsdag. Nu havde det først været L’s fødselsdag og derefter min, så hun var ligesom lidt i træning. Badekar plus udstyr til baby pakkes op og kigges på:

IMG_2720 IMG_2723

Om eftermiddagen beslutter vi os for endnu et kulturelt indslag. Vi kører til Dubai museum. Det viser sig, at være en rigtig stor succes. For store og små.

Museet ligger i Al Fahidi fort, som er fra 1799 og dermed den ældste bygning i Dubai. Før i tiden var fortet beboet af byens herskere og senere havde det funktion som fængsel, inden det blev museum. Nu træder man ind i en lille går med kanoner, simple træbåde til fiskeri og huse bygget af palmetræer. Efter små tyve minutter i varmen og en killer luftfugtighed tager vi en nedadgående spiral-sti til kælderen og resten af museet. Her gemmer sig mange spændende rum med voksfigurer, lyseffekter og historiske billeder. Det er souken, livet hjemme, i moskeen, ved havet eller i ørkenen, som vi får indblik i.

IMG_2729 IMG_2736DSC_0501 DSC_0505 DSC_0508

Efter at være blevet klogere på Dubais historie, tager vi på det nærmeste pizzaria (ja, de har åbent og serverer mad, trods Ramadanen). Pizzaerne er ikke noget at skrive hjem om, men vi bliver mætte og er mere end klar til at køre hjem og putte ungerne.

IMG_2745 IMG_2747

Men så indtraffer Naturkatastrofen. Det er M’s nye kælenavn. For den dreng har max krudt i røven, og selvom vi er vågne og vakse og hjælper ham med, hvad han må og ikke må, så er han nogle gange endnu hurtigere end os. Han er færdig med at spise, og jeg sætter ham fra mig på gulvet, og når lige at tænke: Jeg rejser mig om lidt og går efter ham. Lige nu nøjes jeg med at se, hvad han laver. Imens jeg tænker dette, løber han hen til indgangspartiet og vælter denne halvvæg ned i denne lys-i-fisk-udsmykning:

IMG_2753 IMG_2752

Et kæmpe brag og et “uhhh” fra den kvindelige servitrice følger. Tre eller fire fisk smadrer, og der er glasskår overalt. M bliver forskrækket og spæner over til mig. “Bange,” hvisker han og ser betuttet ud. Jeg trøster ham.

Personalet begynder at rydde op, men ingen henvender sig til os og f.eks. spørger, om M er ok. Jeg nærmer mig en medarbejder for at undskylde og høre, hvordan vi skal løse det. Han siger, at vi ikke skal betale. Lettet begynder vi at pakke sammen. Men så står der pludselig en manager foran os, og han vil have 2500 dirhams (ca 5000 kr) for den ødelagte fiske-udsmykning. Han slynger beløbet ud uden ansigtsmimik og taler ekstremt lavt. Janus må hjælpe med at forstå og forhandle. For vi kan ikke bare sådan uden videre betale så mange penge. Vi vil have en kvittering. Det har han ikke. Han vil have 2500 dirhams. Janus foreslår, at han får en kopi af hans Emirates ID-kort og telefonnummer, som en form for depositum. Manageren er urokkelig. 2500 dirhams. Argumenterer med at fiske-dimsen er dyr. Stadig lavttalende, så Janus må læne sig helt ind over ham. Vi foreslår 500 dirhams. De små er trætte, det er deres sengetid nu. Manageren siger 1000 dirhams. Frem og tilbage og til sidst går han med til de 500 dirhams. Vi aftaler, at vi vil kontakte vores forsikring, og at han kontakter Janus, når der er en kvittering og en restregning. Vi kører hjem. Pyh ha.

Hjemme opdager vi (læs = kommer i tanke om), at vi jo kun har en ulykkesforsikring, som dækker tandskader m.m. Vores indbo-/familiebasisforsikring kunne vi ikke tage med til udlandet, og vi har ikke fået tegnet en hernede endnu. Katastrofe! Naturkatastrofe – man kan aldrig vide, hvornår den indtræffer, og hvor meget den rammer! M’s nye kælenavn (eller nærmere kaldenavn?)! Vi skal have tegnet en forsikring på den dreng, og det kan ikke gå for hurtigt.

Vi vover alligevel pelsen og kører til Abu Dhabi her til morgen – uden forsikring – for at se den helt fantastisk smukke Sheikh Zayed Moske – med M på bagsædet.

Moskeen blev bygget fra 1996-2007 og er den største i UAE. Dens design er inspireret af andre moskeer verden over. Ved Eid-bønner kan der være op til 40.000 besøgene.

Moskeen er så stor, at det er svært at fange den hele på én gang i kameraet, men her er den gennem bilruden og senere ved indgangen.

IMG_2812IMG_2760

Vi holder vejret og betages igen og igen – både ude og inde. Se selv, hvor smuk moskeen er:

IMG_2777 IMG_2778 IMG_2783

IMG_2771 IMG_2770

IMG_2765

IMG_2792 IMG_2796 IMG_2797 IMG_2802IMG_2789

Vi joker lidt med, at her skal M ikke løbe alene rundt for – med eller uden forsikring – så vil det simpelthen blive for dyrt, hvis han kom til at smadre noget. Vi har iøvrigt ikke hørt noget fra pizzariet endnu.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s