Aftenvagt

I går formiddags besluttede jeg mig for at bygge et hus af papkasser til ungerne. Vi har et par stykker tilbage fra flytningen, og jeg er træt af at bygge med det samme duplo/brio osv. Så frem med hobbykniv og bred tape. Men selvom jeg var ihærdig, og L og M hjalp mig med at holde, løfte, klippe og klistre, faldt kasserne konstant sammen. Jeg kunne ikke få huset til at stå. Irriteret trampede jeg i gulvet og smed tapen fra mig. L blev forskrækket, og jeg skyndte mig at forklare, at det ikke var hende, som jeg var irriteret på. Men kasserne. Og tapen. Og det mislykkede projekt. L satte hænderne i siden og bedyrdede, at hun i hvert fald også var irriteret. Sukkede højlydt. Men så vækkedes innovationen og fantasien hos den fireårige. Og pludselig var de to papkasser en lang løbebane. Hun tegnede en streg, som vi kunne løbe på, og en som vi kunne stoppe ved. Lidt senere blev det hele omdannet til et stort tegnebræt, og vi tegnede hinanden på skift. Grinte og hyggede.

IMG_2965  IMG_2973 (1) IMG_2974 (1)

Ramadanen er ved at være ved vejs ende. Eid afslutter den lange måneds fasten. Det bliver rart ikke at skulle smugdrikke vand i bilen, når vi er ude. Janus har fået løn en uge før tid, så vi har råd til at holde Eid-fest. Her er det chokolade fra arbejdet med teksten Eid Mubarak – glædelig fest.

IMG_2963

I dag har Janus aftenvagt. Det har jeg også. M vågner fra lur kl. 14.15 og er gnaven. Det hjælper på hans humør med to afsnit af Lille Nørd. Den med hesten og den med bjørnen. Derefter går vi i køkkenet og spiser frugtsalat. Jeg er kommet til at købe en soyadessert med vanilje (troede det var yoghurt) og dens udløbsdato er lige op over. Derfor har jeg lavet frugtsalat – det må smage godt til. Men soyadesserten klumper som tapetklister og er mildest talt ulækker i konsistensen. Børnene vil heller ikke spise den. Så vi nøjes med frugt.

Eftermiddagen går med forskellige lege. Dyrehospital. Puslespil. Kigge i mors æsker og kurve. Tegne på papir (og gulv!). Køre på plastikmotorcykel og trehjulet cykel. Lege kat (M er katten og L fodrer og aer, imens katten taknemligt slikker på hendes fødder).

IMG_2978 IMG_2979 IMG_2980 IMG_2981

Rester af biksemaden fra i går indtages med stor fornøjelse. Vi ser nursery rhymes med Mother Goose Club på youtube. Begge unger synger højt med på “Finger Family”-sangen (svarer til “Tommelfinger, tommelfinger, hvor er du?” på dansk).

Aftenbad.

IMG_2986 IMG_2988

M tager selv nattøj på. Han er stolt.

IMG_2991

Tænderbørstning (L er fotograf!)

IMG_2994

Og godnathistorie

IMG_2995 IMG_2996

M vil læse Peppa Pig. L vil læse børnebiblen af Johannes Møllehave. Vi når kun en enkelt historie i sidstenævnte bog, da L har en milliard spørgsmål til hver sætning, som jeg læser. Jeg ændrer med vilje nogle af ordene – f.eks. lignelse til historie – for at skære et par af spørgsmålene fra. Så kan vi nemlig også lige nå Peppa Pig, inden jeg slukker lyset, L kravler op i overkøjen, og jeg fortæller om dagen. L sover inden for fem minutter, men M skal lige akklimatisere. Han roder rundt i underkøjen. På et tidspunkt siger han: “Lort, mor” og må ud på gulvet og stå. Ned i knæ og holde i hånd. Hård mave. Ud og skifte ble. Ind igen og rode videre. Snakke med tøjhunden. Synge. Klynke. Farmanden bliver kaldt på et par hundrede gange. Synge lidt mere. “Father finger, father finger, where are you?” Derefter filosofisk snak:

M: “Kom ind i mors mave?”

Mig: “Ja, du har ligget inde i min mave, da du var helt lille.” Jeg mindes, at vi snakkede om det tidligere i dag.

M: “Kom ind fars mave?”

Mig: “Nej, kun mors.”

Stilhed.

M: “Lillys mave?”

Mig: (Kvæler et smil) “Nej, men Lilly har også ligget i min mave.”

Stilhed igen.

Så lidt mere knoklen rundt på madrassen. M bøvser. “Bøvs”, kommenterer han. “Ja, hov”, bekræfter jeg. Der lugter af de kyllingepølser, som vi fik til aftensmad. Det kan M åbenbart også lugte (eller smage) for næste bemærkning er: “Pølsebøvs, ad”.

Lidt flere gange kalden på farmanden og lidt mere klynkeri, og så er drengen gået omkuld med et hundetøjdyr i hver sin arm. Jeg lister ned i stuen, smækker benene op på sofabordet og åbner computeren. Om et par timer rammer mit hoved også hovedpuden. Jeg skal bare liiige skrive blog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s