Antique Museum

Min lyst til at købe souvenirs er slet ikke blevet tilfredsstillet her i Dubai. Overhovedet ikke. I mandags skulle der rettes op på dette. Souk’en er det oplagte sted at tage hen, når man vil finde arabiske souvenirs. Men souk’en er på denne årstid udelukket som udflugtssted eftersom temperaturen ikke kommer under 40 grader om dagen i øjeblikket. Efter kyndig rådgivning fra andre danskere i Dubai på Facebook og søgning på nettet, besluttede jeg mig for, at vi skulle en tur i Antique Museum. Navnet er misvisende for det er ikke et museum, men derimod et kæmpe souvenircenter. Her kan man købe souvenirs fra 27 lande, og det er lige fra trækunst, glaslamper, ægte tæpper, tørklæder til porcelæn og krystalgenstande. The Fakih Group som står bag foretagendet er involveret i velgørenhed ved bl.a. at skabe job for handikappede og støtte unge mennesker i deres studier i forskellige lande verden over. De bestræber sig på bæredygtig produktion ved at genplante træer og støtte vedvarende energi.

Jeg er en sucker for souvenirs og alverdens tingeltangel. Jeg elsker boder, markeder og propfyldte butikker med små gange og bugnende hylder. Janus har det lige modsat. Vi var har været på mange rejser sammen, hvor han godt ved, hvad det indebærer, når jeg begejstret slår op på siderne for lokale markeder i rejsebogen. Se lige hans reaktion på min beslutning om at tage til Antique Museum:

foto

Men han er sej, min kære mand, for selvom han hader det, så tager han med for min skyld helt uden at kny. I Antique Museum dedikerede han sin tid til at holde styr på Naturkatastrofen (som held i uheld ikke var 100 % på toppen pga. snot og feber), så jeg kunne røre ved tørklæder, snuse til sæber og løfte pyntekameler. Heldige mig!

IMG_3129

Butikken finder man kun, hvis man kender adressen og stædigt kører målrettet derefter. Den gemmer sig i et støvet industrikvarter side om side med fabrikker. Indgangen er en eventyrlig oplevelse – som pandoras æske – går man igennem flere ældgamle trædøre, før man kommer til en kæmpe hule med ting fra gulv til loft.

IMG_3150 IMG_3149

Her står jeg svedig (deres aircondition var elendig!) men lykkelig blandt tørklæder og pudebetræk:

IMG_3131 IMG_3134 IMG_3135 IMG_3136

Vi får vand, vådservetter og tilbudt kiks, da vi møder vores “guide”. Guide burde måske ikke stå i gåseøjne, for han fortæller os vitterligt om stedet og viser os rundt i de mange smalle gange. Her er vi faldet over en thailandsk frø af træ – et guidolignende instrument, som ungerne lige tester:

IMG_3141

IMG_3146 IMG_3148

Dagens fangst blev bl.a. dette pashmina tørklæde, en blå glaslampe og en kamel af læder.

IMG_3151

Alt i alt en spændende oplevelse og et besøg værd.

I skrivende stund sidder den mindste glohed og grøn om trynen i sofaen og tryllebindes af små film om legetøj på youtube. Den ældste – ikke lige så hed og grøn – følger trop med en løs hoste og Kalles Danmarkstur på Ramasjang. Jeg bæller kaffe, skriver blog og håber på at pletten af opkast på den nye sofa vil gå væk.

One Comment Tilføj dine

  1. Mette Strøm-Tejsen siger:

    Tørklæder – ja tak – !

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s