Ubehagelig glemsomhed

Janus’ “weekend” er startet, og det fejrer vi med et par museumsbesøg. I går tog vi på Dubai moving image museum. Museet har til opgave at belyse, hvordan den visuelle underholdning, som vi alle kender til i dag, blev født og siden udvikledes igennem tiden. Et lille spændende museum med “hands-on”-rekonstruktioner som f.eks. mutoskoper, små videoer og gamle 3D-briller.

Bilerne på parkeringspladsen var klistret til med spa-massage-reklamer. Janus læste op fra en af kortene: “Relaxing massage. New girls”. Jeg spekulerede på, hvor længe bilerne havde stået der, når der sad 10 kort i ruden. Og om hvert enkelt kort repræsenterer en massageklinik.

IMG_3212 IMG_3211

Som så ofte før var vi de eneste gæster på museet. Børnene omfavnede alle de spændende udstillinger og fordybede sig i skyggespil og mutoskoper.

IMG_3215 IMG_3216 IMG_3218 IMG_3221 IMG_3222 IMG_3226 IMG_3233

Hjemme blev vi inspireret og lavede figurer til et skyggespil med Klodshans. Vi læste lige historien først – L elsker, når Klodshans råber “halløj” og samler krage, træsko og mudder op på vejen til prinsessen. Bagefter klippede vi Klodshans, prinsesse og de andre personer ud, så de er klar til at kaste skygger bag et lagen.

DSCN3635 DSCN3637

Efter den omgang trængte L til en pause, og vi blev enige om at spille selve skyggeteateret en anden dag.

I dag stod den så på et akvariemuseum. Det er et sikkert hit hos især lille M. Han blev fyr og flamme, da han vågnede fra middagsluren med beskeden om, at vi skulle ud og kigge på fisk. “Daddyfish og mommyfish?” Spurgte han. Jeg forsikrede ham om, at vi ville få begge slags fisk at se. Tilfreds klemte han den venstre Ecco-sandal på den højre fod. Da han var færdig med sandalerne, sprang han op og råbte: “Klar!” Vi kørte til Sharjah for endnu engang at besøge et af dets meget flotte og gennemførte museer. Museet fortæller om livet ved Sharjahs kyster og det specielle ved Sharjah er, at det er det eneste emirat, som har kyst både til øst (Den omanske golf) og vest (Den arabiske golf). Museet er bygget op, så vi først startede netop ved kysten, gik om bord på et skib og derefter dykkede under vandet. Til sidst svømmede vi op til overfladen igen og så buemundet guitarfisk og havskildpadder inden vi tog 20 minutter på legepladsen udenfor. Vi kunne ikke holde mere ud pga. varmen. Men ungerne var henrykte. De har ikke været på en udendørs legeplads de sidste to måneder.

IMG_3242 IMG_3244 IMG_3246 IMG_3247 IMG_3248 IMG_3252 IMG_3256 IMG_3258 IMG_3259 IMG_3260 IMG_3262

IMG_3263 IMG_3264 IMG_3265

På legepladsen blev L pludselig ret dårlig. Hostede og kunne ikke få vejret. Hun bad selv om at komme ind i airconditionen, og jeg drønede af sted med klapvognen. Var det varmen? Vi granskede vores hjerner og kom i tanke om, at vi havde givet hende lidt smør på en bolle, som det var længe siden, hun havde fået. Smørret er faktisk tilbage fra, da vi boede på hotel, og hun har tidligere spist det mange gange. Men det må have været det, som gav hende nældefebersymptomerne. Der må have været spor af mælkeprotein i det. Hun blev rød på overkroppen og beskrev, at det var som om, at der sad et stykke bolle fast i halsen på hende. Hev efter vejret. Helt typisk i sådan en situation havde vi glemt hendes medicin. Den ligger ellers altid i tasken blandt bleer og vådservietter, men har været taget op, da L havde brug for den i sidste uge, hvor hun var syg. Vi købte en appelsin-slushice og beroligede hende. Det hjalp. Da den værste forskrækkelse havde lagt sig, og hun var holdt op med at græde, gik vi tilbage til bilen og kørte hjem. Jeg vil fremover gøre mig meget mere umage med at huske L’s medicin, når vi tager på tur.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s