Når husmor holder ferie

Jeg hører London Grammars “Hey now” og spiser cashewnødder.

Der er stille i huset.

Vi har sagt farvel og på gensyn (heldigvis!) til mor/mormor/svigermor. Tolv dage med intenst samvær er ovre. Tolv dage med min mor. Her. Tolv dage med kram, snak, grin og gråd. Tolv dage med hjælp til at tørre spildt syltetøj på trøjer størrelse 2 år, til at stege laksebøffer på panden, til at skrælle og skære gulerødder i stave, til at lægge lagener sammen, til at læse “Mis med de blå øjne” og – fortsæt selv. Vi har sagt farvel og den samme tomhedsfølelse melder sig, som vi oplevede efter faster C, onkel J og kusine O’s besøg. Gad vide om jeg bliver vant til denne følelse på et tidspunkt? Måske hvis jeg oplever den mange gange nok? Det må tiden vise mig.

L krammer mindet om mormor ved at iføre sig den nyeste strikkjole fra hende. Min mor gav den hele armen (bogstaveligt talt) de sidste par dage af sit besøg og – trods manglende strikkepinde/hæklenål – lykkedes det hende at blive færdig med kjolen. Belønningen kom i dag, da L i autosædet på vej for at købe ind udbryder: “Det er min yndlingskjole!”

Her er hun i kjolen:

IMG_3324  IMG_3327

I går aftes tog vi ud for at spise. Det var vores sidste aften med min mor, og vi ville gerne spise arabisk mad. I vores lokale center ligger der flere restauranter – en af dem serverer humus, krydrede ris, grillet lam m.m. Vi havde et par dage forinden været forbi for at høre, hvad de serverede, og hvornår køkkenet åbnede. Detaljen om hvilke DAGE de havde åbent havde ikke strejfet min ferieramte husmorhjerne, og vi måtte slukørede sande, at smagen af humus, ris og lam måtte udskydes til en anden aften:

IMG_3346

L foreslog, at vi tog hjem igen. Vi kunne jo bare få manden på motorcyklen til at komme med pomfritter og nuggets? Busted! McDelivery er afprøvet og konstateret ufatteligt nemt, når man ikke orker at planlægge, indkøbe og tilberede et aftensmåltid. Det var dog lidt spild af rouge, kjole og skjorte:

IMG_3330 IMG_3335 IMG_3336

Derfor tog vi på den italienske restaurant i stedet, og det smagte også dejligt:

IMG_3343 IMG_3344 IMG_3345

Uheldigvis bestilte vi lige efter et større middagsselskab og måtte derfor vente så længe på maden, at de to troldeunger havde konsumeret deres pizzaer for længst:

IMG_3338 IMG_3339

Da så maden endelig kom, skulle L på toilettet. Jeg gik med hende ud, så hun kunne komme af med det, som hun skulle. Da vi hånd i hånd træder ind i restauranten igen, ser jeg med det samme, at M også skal af med noget. Han står ved siden af sin stol, kigger på Ipad og holder Janus i hånden. Janus griner og siger, at jeg lige så godt kan tage en tur mere, nu jeg er i gang. Drengen er ikke færdig, så jeg når lige at smage min mad, imens den stadig er varm. Og så en tur på toilettet igen. Men trods oprindeligt ønske om arabisk indtag, forsinket italiensk indtag og flere børneudtag undervejs havde vi en rigtig hyggelig og velsmagende middag. En god afslutning på et dejligt besøg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s