Trøstespiste

Det var lige, hvad vi gjorde i eftermiddags. Ovenpå en ret så strabadserende formiddag. Is. Det hjælper lige som altid på humøret og stemningen. Jeg har i hvert fald ikke oplevet andet.

IMG_3528

Søndag morgen. Første dag i en ny uge. Hverdag. Jeg, M og L skal til informationsmøde i nursery og skole – to forskellige tidspunkter i løbet af formiddagen. Meet and greet the teachers. Kl. 8.30-9.00 i nursery og 10.30-11.00 i skolen.

Morgenen starter med at L vågner klokken-seks-nul-dut og er M.E.G.A. træt. Hvorfor overhovedet vågne så? Tja, det er sådan en evne små børn har. De vågner, står op, er trætte, pylrede, ved ikke hvad de vil, men vil kun have mor osv. Jeg knokler derudad med morgenmad i skålene, juice i kopperne, hårbørster i håret, tøj på kroppene, og hvad der ellers er af praktiske gøremål. Målet er klart: at blive færdig til kl. 08.15, så vi kan komme til tiden på TCG.

Dammii, vores rengøringshjælper, kommer kl. 8.00. Kort tid forinden er M blevet trodsig (hov, jeg mener selvfølgelig selvstændig) og højlydt protesterende over, hvilken trøje han skal have på. Jeg hiver t-shirts, trøjer og skjorter ud af skabet, men ingenting dur. Selv den grønne med traktorerne eller den røde med flyvemaskinen får en flitsbuereaktion fra drengen. Frustreret tager jeg arrig to-årig og en blå trøje under armen og går ned i køkkenet. Jeg forsøger at stoppe gråden med et par vindruer. Dammii er – som skrevet – lige trådt ind af døren, og vi har ikke set hinanden i en måned, fordi hun har været på ferie på Sri Lanka. Hun har glædet sig til at se os og vi hende. Vi har en masse spørgsmål til hinanden og praktiske ting at aftale, men de drukner i en søskendekonflikt, hvor M påstår at en hvid legetøjsbil er hans, og den retmæssige ejer er L, og hun vil ikke låne den ud. De skriger af hinanden og hiver i bilen. Imens er tiden smuttet sin vej. Jeg parkerer den hvide legetøjsbil på køkkenbordet, fortæller Dammii, hvor hun skal gøre rent i dag og kører mod TCG med to stortudende unger. De falder heldigvis til ro undervejs, og jeg kan liste ind i musiklokalet, hvor der i dagens anledning er sat projektor og lærred op, kante mig forbi de mange andre forældre med unger og dumpe ned på en alt for lav bænk med L og M på hver sin side. M gider ikke power point show om early dropoff og dos and dont’s i nursery. Det skal resten af forældrene og deres børn selvfølgelig have at vide. Jeg forsøger at aflede med telefonen, men den kaster han vredt på gulvet. Airconditionen har ikke en chance mod de mange mennesker i det lille lokale, og jeg sveder store pletter under armene, imens jeg kæmper med at sørge for, at M er stille. Jeg overvejer at gå ud, men vil egentlig gerne høre informationen og kan heller ikke overskue at kante mig forbi alle de andre en gang til. Da talestrømmen er slut, går vi ned i det lokale, som M skal være i. M skal gå i gruppen Stars med Ms. Elizabeth som lærer. Hun virker sød, og jeg forsøger mig med lidt small talk, men det fungerer ikke rigtig. Jeg får klumret rundt i det engelske, og hun spørger ikke tilbage. Jeg ved ikke, om hun er nervøs, har travlt eller noget helt tredje. M derimod er fyr og flamme over to dinosaurer og en kasse med biler. Han smider sine sandaler og går i gang med at lege. Jeg får udleveret papirer, som skal skrives under om dette og hint (læs = alt). Den første seddel skal jeg udfylde på stedet, for her skriver jeg under på, at jeg har fået udleveret resten af bunken!

Femten minutter senere står vi ude på parkeringspladsen igen og kører i det lokale center for at fordrive tiden indtil næste informationsmøde. Resten af formiddagen er en stor gentagelse af ovenstående, og derfor lader jeg det være u(be)skrevet.

Efter is-indtagningen kommer farmanden hjem, og vi tilbringer det meste af eftermiddagen med at tegne magneter og spille bold i stuen. Stemningen er bedre med færre frustrationer og sammenstød.

IMG_3523 IMG_3524 IMG_3527 IMG_3529

Og aftenen ender sådan her:

IMG_3533 IMG_3531 (1)

Ikke dårligt! Nu vil jeg (trøste)spise denne super lækre ananas, som Dammii har haft med hertil fra Sri Lanka.

IMG_3520

Ananasen har været leverandør af den dejligste duft i vores køkken hele dagen lang, og jeg har sådan glædet mig til at sætte tænderne i den. Mums!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s