Is og vand

“En araber er lige stukket af med din kone og dine børn,” Janus’ mor informerer ham om min flugt. Janus konstaterer tørt: “Så er der da det mindre at holde styr på,” imens han forsøger at få depositummet tilbage fra den pingvin, som L har danset med. En emirati viser sin venlighed ved at skubbe babyjoggeren foran mig, imens jeg bakser med klapvognens skæve hjul. Vi maser os igennem en stor mængde utålmodige mennesker, som presser sig fremad for at komme hurtigere til skøjteudlejningsskranken. De vil på Dubai Ice Ink nu!

Det er fredag tidlig aften og menneskemængden er stor, fordi emiratier trækker i deres fineste puds (hvide og sorte kjoler!) og går i Malls efter hellig formiddag med fordybelse i bøn. Og alle er med – store som små.

Vi har netop sat de sidste hakker i den kolde is og er nu ivrige efter at få aftensmad (“vi” er egentlig ikke rigtigt. Det var kun Janus, L og Janus’ mor, som stod på skøjter. M og jeg spiste cupcake og drak kaffe på café imens. Han må vente et år endnu, før han kan skøjte med – desværre).

IMG_3561 IMG_3560

IMG_3567 IMG_3569

Retningen er sat mod den libanesiske restaurant Karam Beirut’s terrasse, hvor vi gerne vil underholdes af Dubai Mall’s springvand imens. Klapvognenes hjul ruller og snart sætter vi tænderne i lækre lammekebab rullet i pistacienødder, bagte auberginer, friske krydderurter med salatløg og nybagte arabiske pitabrød. Uhm, siger jeg bare!

Springvandet var storslået. Lidt ligesom så meget andet her i Dubai. Det var svært ikke at udbryde: “Wow!” højlydt, da det gik i gang med farver, lys og musik. Billederne har svært ved at vise oplevelsen, men jeg forsøger mig alligevel.

IMG_3572 IMG_3573 IMG_3581 IMG_3582 IMG_3605

Lige bag os stod den her berømte bygning:

IMG_3601

Og L underholdte sig selv med Ipaden, imens vi voksne spiste færdig:

IMG_3600

Vores lørdag bestod af ren afslapning herhjemme med Alfons Åberg, forenklet Yatzy og pool:

IMG_3619 IMG_3620 IMG_3621 IMG_3622 IMG_3624 IMG_3626

En telefonopringning har fået mine hjerneceller på overarbejde, og jeg står i et dilemma. Eller rettere – jeg står der ikke endnu, men jeg kan måske ende i et i nærmeste fremtid. Skal arbejde – skal ikke arbejde? En dansk kvinde fra Dubai International Academy ringede til mig, fordi der er slået en deltidsstilling for en dansklærer op på skolen. Hun har mine kontaktoplysninger ad tilfældighedens veje (jeg købte for et par måneder siden nogle barbiedukker af en af lærerne) og ville lige høre, om jeg ikke vil møde hende og et par af hendes kollegaer. Jeg havde allerede set stillingsopslaget i sidste uge og følt mig splittet og ude af stand til at beslutte, om det var noget, jeg skulle reagere på eller lade være. Så jeg lod som ingenting. Nu besluttede telefonopkaldet det for mig. For jeg kunne ikke sige nej til at få stillet min nysgerrighed. Jeg skal mødes med dem i næste uge – helt uformelt. Spændende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s