Weekend

“Det er den største samling af forskellige slags geder, jeg nogensinde har set på et sted.” Det er Janus som målløs spejder ud over de mange små indhegninger med firbenede uldtotter. Sorte, hvide, brune, grå. Stritører og hængeører. Lige og buede horn. Høje og lave. Tykke og tynde. Hvis der findes en ged, så findes den her. De maser side om side mod hegnet for at få fat i de blade, som børnene fodrer dem med.

IMG_3695

Vi er taget til Emirates Zoo Park i Abu Dhabi.

IMG_3651

Her må man fodre dyrerne. Man kan købe bundter af grønne grene og give til giraffer, zebraer, geder osv. Det var et hit. Det gik sent op for os, hvor vi kunne købe foderet, men det var lige meget for L og M fik flere gange grene af andre voksne eller fandt dem på jorden. M besluttede, at elefanten også skulle have mad og holdt godt fast på en lille bunke grene. Tålmodigt travede han helt ned i den anden ende af parken med bladene foran sig i strakt arm. Desværre måtte vi kun se elefanterne gennem vinduer, da de efter en lang dag havde brug for fred. Hvordan forklarer man lige det til en 2-årig, som har glædet sig sådan til at fodre de store dyr? “Elefanterne skal have fred,” forsøgte jeg. Rynkede bryn og en lille hårdtarbejdende hjerne under de lyse hår. Det var som om, at han tænkte: “Fred? Kan man fodre elefanterne med det?” og “Hvorhenne får jeg fat i det?” Som plaster på såret gik vi tilbage til giraffen. Den var heldigvis stadig sulten.

IMG_3677 IMG_3682 IMG_3684 IMG_3689

Varmen er stadig heftig, og det er kun bevæbnet med mange liter vand, at man kan holde ud at være udenfor. Derfor brugte vi lang tid på firben, kamæleoner, ghekkoer og skildpadder i udstillingerne indendøre.

IMG_3656

Udover tilladt dyrefodring og en irriterende allestedsværende instrumentalmusik fra til formålet opsatte højtalere OVERALT var Emirates Zoo Park ikke så forskellig fra alle mulige andre dyreparker. Nå, jo forresten. Der ligger et hotel midt inde i parken. Så hotelgæster kan bo og opholde sig omgivet af gazeller og giraffer – som hvis de var på savannen. Men det er indbegrebet af Dubai (i dette tilfælde UAE). Her kan man få alt. Prøve alt. Se alt. Opleve alt. Og hvis man vil stå op til en udsigt med hvide tigre, ja, så kan man også det.

Når hverdagen er indtruffet efter to måneders sommerferie, sætter jeg pludselig pris på weekenden på en helt anden måde. Både bunker med vasketøj og tid til kreative udfoldelser er skønt. For begge dele ordnes uden bestemte krav til varighed eller udførsel. Og det er ligesom det weekenden kan. Være – uden at stille krav.

IMG_3696 IMG_3699 IMG_3700

Lørdag formiddag spiste vi morgenmad med den nye danske dreng i L’s klasse, F og hans forældre. De er kommet hertil for få uger siden og bor stadig på hotel. De muntre sig i øjeblikket med Dubais professionelle ejendomsmæglere – to gange har de skrevet under på en lejekontrakt til et hus her i Green Community og to gange har ejendomsmægleren ringet dem op et par timer efter og sagt: “Ups, min kollega har allerede lejet huset ud.” I starten var de lidt frustrerede (en umiddelbart naturlig reaktion, som man ikke kan fortænke dem i), men nu griner de bare af det (den mest hensigtsmæssige reaktion for overlevelse mht. til husjagt hernede).

Om eftermiddagen fik vi besøg af en finsk fotograf Terhi Karppinen. Hovedformålet var at få et portrætbillede af M, som kan matche det vi har af L, da hun var to år. Men Terhi tog også billeder af L alene, begge unger sammen og os alle fire. Jeg er meget spændt på at se billederne. Man kan få en forsmag på resultatet her: https://www.facebook.com/TerhiK.Photography

2 Comments Tilføj dine

 1. Julie siger:

  Hej Joanna,
  Håber du trives i det varme, og at du har det godt.
  Savner dig rigtig meget, lige fortiden er jeg på Sct. Mariæ Skole 10.klasse. Hvilket jeg er rigtig glad for.
  Men det jeg ville høre om, var om jeg evt. kunne få en kopi af den “tale”, du holdt for mig og resten af 9.nat.
  Da jeg rigtig gerne vil læse den igen:)

  Knus og kram
  Julie W.

  Like

  1. joannaulstrup siger:

   Hej Julie
   Dejligt at høre fra dig og i lige måde. Som du sikkert har læst her på bloggen, så har vi det rigtig godt. Skriv mig din emailadresse, og så sender jeg talen til dig.
   Mange hilsner fra Joanna

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s