Gruble og grifle

Jeg har grublet og griflet. Tænkt og skrevet. Vendt og drejet fordele og ulemper. Egentlig var beslutningen ikke så svær. Jeg kunne mærke, at timingen gjorde, at jeg var nødt til at sige nej tak. Men når jeg så alligevel har brugt så megen tankevirksomhed, før jeg indtastede nummeret på telefonen, er det fordi, at det føles mærkeligt at afvise en så fin og tilfældig opstået mulighed for at arbejde med det, som jeg holder allermest af: Undervisning.

Deltidsstillingen på Dubai International Academy består i at undervise danske elever i dansk som modersmål her i Dubai. Der går 46 danske elever på skolen fordelt over year 1 til year 10 (1.-10. klasse). I gennemsnit er der 3-5 elever på hver årgang. Da det er en deltidsstilling skal man kun undervise 2 1/2 dag om ugen med første lektion startende 7.40 og sidste omkring kl. 13.40 (dog den halve dag forskudt 12.00-15.40). Udover at skulle levere en yderst differentieret undervisning i samarbejde med den lærer, som har den anden del af stillingen, skal man deltage i et par skolehjemsamtaler og karaktergivning to gange om året. That’s it. Ingen elevplaner, lærermøder, gårdvagter, tilsyn, koordinaterfunktion, klasseledelse, forældremails om dit og dat osv. Eleverne er skolede efter Dubai-standarder. Meget disciplinerede og respektfulde over for læreren. Ligeså med forældrene. Tillidsfulde, ressourcestærke og taknemlige. Arbejdet består hovedsagligt af undervisning og forberedelse/efterbehandling af denne. Hvad mere kan man ønske sig?

Jobbet er i sig selv spændende og anderledes fra det, som jeg har prøvet i Danmark. Det danske sprog midt i det internationale – perspektivet på sproget, som modersmål, men måske ikke det bedst talte af eleven. Det danske som tema. Elever som er etnisk danske, men som aldrig har boet i Danmark. Men når jeg kigger på min fordele/ulempe-liste, så vejer punkterne under fordele slet ikke nok i forhold til at kunne overskue at løse de logistiske ulemper med ekstra hjælp til at hente/bringe/passe unger osv nu. Jeg har kun lige netop taget hul på “at-gå-hjemme-rollen”, og jeg er slet ikke kommet ordentlig i gang med træning, madplaner, oprydning osv. og derfor slet heller ikke træt af det endnu.

IMG_3707

Da jeg ringede og afslog tidligere i dag, var kvinden i den anden ende fuld af forståelse. Hun tilbød, at hvis jeg ombestemte mig eller blot fik mod på det om et halvt år, så ville hun meget gerne høre fra mig. Skøn tilbagemelding!

 

I TCG gør M fremskridt. Han er stadig ked af det om morgenen ved aflevering, men græder ikke mere, når jeg henter. Han har gode dage med leg og – som Ms. Liz fremhævede – han synger højt med på alle sangene. Han taler udelukkende engelsk deroppe, og de er meget imponerede over hans ordforråd. Jeg har sneget mig til at tage billeder af M’s griflerier på stuen Stars:

foto 1 foto 2

 

L klarer sig også rigtig godt. Hun er glad hver dag og vil gerne af sted. Men det er hårdt for hende. Hun græd en eftermiddag, og Janus spurgte hvorfor. Det vidste hun ikke. De snakkede lidt om, at man godt kan græde af træthed. Og L sagde helt uopfordret, at hun gerne vil hentes kl. 12.00 i stedet for kl. 14.00. Puh ha, ja, hvis bare man man måtte det. Det er også dage med mange aktiviteter og så på to forskellige sprog (hvide kasser er engelsk, orange er tysk):

IMG_3708

I dag har hun været hjemme sammen med mig. Hendes ellers uskyldige forkølelse, som startede for et par dage siden, er gået over i anden fase med en insisterende konstant hoste. Det stakkels barn har så ondt i brystet af mange timers hoste, at jeg må dope hende med flydende panodil. I dag fik vi tiden til at gå med at grifle bogstaver. Hun er meget optaget af alfabetet i øjeblikket og elsker at øve sig i at skrive det.

IMG_3706 IMG_3703IMG_3704

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s