Bideri og Battuta

“Yes, he has been a buisy boy today.” Jeg møder TCG’s nurse på en af skolens lange gange, og det er hendes kommentar. Forinden har jeg lige talt med Ms. Liz i ti minutter. M har bidt to børn i skolen i dag. En i hånden og en i låret. Åh nej. Min værste frygt blev lige til virkelig. For et par måneder siden eskalerede hans bideri (da var det L, som han satte tænderne i), og jeg følte mig uforstående, frustreret og magtesløs overfor det. Men en søgning på Google og et par hurtige læsninger her og der, gjorde mig klogere på bideriet generelt hos små børn, og hvordan det for dem er en måde at kommunikere på. Jeg tog tyren ved hornene (eller M ved kæberne) og fjernede så vidt muligt de situationer, hvor bideriet opstod. Hvis det alligevel kom så vidt, så irettesatte jeg, fortalte ham, hvordan han kunne kommunikere i stedet for og bad ham sige undskyld. Det hjalp. Bideriet holdt op.

Men nu er det altså sket igen. Æv. Ms. Liz beskrev de to situationer og forsikrede mig om, at M havde sagt undskyld, og at han godt vidste, at han havde gjort noget forkert. Han var blevet presset og havde ikke kunnet finde ud af at sige stop, men bidt i stedet for. Tak Ms. Liz. Du var cool og ærlig over for mig. Jeg havde mest lyst til at finde forældrene til de to små børn og sige undskyld og fortælle dem, at M aldrig ville gøre det igen, men du beroligede mig med, at det er, hvad der sker i samspillet mellem mange børn, og at du og Ms. Grace er professionelle, og hjælper M med at lære ham, hvad han skal gøre i stedet for at bide. Tak.

IMG_0011

Jeg har længe været på udkig efter store vaskeposer til Janus’ skjorter (uha, ophidsende emne. Nu kan du bare slet ikke lade være med at læse videre …). Man skulle egentlig tro, at man kan finde sådanne poser i ethvert større supermarked, men så heldig har jeg ikke været. Når noget ikke er nemt her i Dubai, kan jeg altid vende mig mod den evigt hjælpende Facebook-gruppe “Green Community Ladies”. Her spørger kvinder hinanden om alt. Om anmeldelser af læger på det lokale hospital, om den bedste sushirestaurant i området, om hvornår der er svømmeundervisning, og om hvor man kan købe vaskeposer. Svar: I Tchibo i Ibn Battuta Mall. For der er altid nogle, som svarer. Herligt!

Det viser sig, at Tchibo er en butik med alt og intet. Eller intet og alt. Lidt tøj til damer, herrer, børn og babyer. Pyntegenstande til hjemmet. Elektronik – herunder hårtørrer og brødristere. Praktiske ting som opvaskebørster, plastikkurve, og klemmer. Dimsedutter og dingenoter – og … vaskeposer. Jeg er en lykkelig kvinde!

Det viser sig også, at Tchibo er stedet, hvor alle husmødre kommer, når de har afleveret afkommet i skole. Her er gravide, ældre, veninder, italienske, amerikanske, nogle med tørklæde, nogle med bare skuldre – alle slags husmødre. Det er her, det sker. Jeg konstaterer, at jeg er med i klubben. Jeg er åbenbart blevet en af dem.

Men ikke mere, end at der lige er lyst til at lege turist, inden jeg går i H&M og køber sokker til L. Ibn Battuta Mall er vores “lokale” center, (ordet er i gåseøjne, fordi det ligger 10 minutter i bil fra, hvor vi bor. Men det er lokalt i forhold til de mange andre store centre rundt omkring i Dubai) men det er hverken lille eller kedeligt. Det har navn efter den verdenberømte arabiske opdagelsesrejsende Abu Abdallah Muhammad Ibn Battut (1304-1377). Som 20-årig rejste han alene på pilgrimsfærd mod Mekka og dette blev starten på 30 års rejseaktiviteter med besøg i 44 lande. Han blev det menneske, som har rejst længst før dampskibenes og jernbanernes tid. Han dikterede sine erindringerne til en digter og den bog, som kom ud af det, er en vigtig øjenvidenberetning af det 14. århundredes verden.

Centeret hylder Ibn Battutas rejse i dets opbygning og arkitektur – både ude og inde. Det er inddelt i seks afdelinger, som afspejler de seks regioner, Ibn Battuta rejste til: Andalusien, Tunesien, Egypten, Persien, Indien og Kina. I Persia Court falder jeg i staver foran informationstavlerne om denne spændende mand.

IMG_0012 IMG_0013

IMG_0016 IMG_0017

Men jeg må vågne op igen for husmorpligterne kalder. Jeg skal købe sokker, bleer og rejer, inden jeg kører hjem for at hænge vasketøj op.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s