Nordjyder og frappuccino med lakrids

To herlige nordjyder har valgt at tilbringe deres efterårsferie i Ørkenstaten. Vi er så heldige, at de er tjekket ind i gæsteværelset på 1. sal her i Townhouse 930.

Med hjemme fra moderlandet har de hilsner, gode historier, opdateringer, gaver, figenstænger og spegepølser. Det er længe siden, at vi har sat tænderne i Hanegals økologiske oksespegepølser. Mums.

Nordjyderne er ikke mindre end Morten, min tidligere kollega på Gug Skole og hans kæreste Malene. Jeg nåede kun at arbejde sammen med Morten et halvt år, men det var nok til, at han og Malene godt turde tage turen herned og besøge os. Vi kender altså ikke hinanden særlig godt, men alligevel bølger snakken frem og tilbage om dette og hint – helt uhindret og naturligt. L og M har fra første færd nydt deres selskab og deres interesse i legen med dem. Til aftensmaden blev Janus og jeg deponeret i den modsatte ende af spisebordet, for L ville gerne sidde ved siden af Malene og M ved siden af Morten. Et meget synligt bevis på deres hengivenhed.

Søndag havde ungerne fri fra TCG pga. Teacher Conference Day, og det passede perfekt med, at det var nordjydernes første dag hos os. Vi tog dem med på en Tour de Green Community og fremviste parken, gyngerne, legestativet, de store luksusvillaer osv. De oplevede samtidig, hvordan et tropisk ørkenklima føles på egen krop og blev pludselig usikre på, om de havde nok T-shirts med i kufferten. For rene, tørre T-shirt var lige præcis, hvad der var behov for, da vi kom hjem igen efter en times tids leg og gåtur.

IMG_3934 IMG_3935 IMG_3936 IMG_3939

Om eftermiddagen underholdte L og M med forskellige udspring og dykkeforsøg i poolen. Klorvand og godt selskab havde gjort troldeungerne rigtig trætte, og da de lå sammenkrøllede i hver deres køje, var det tid til at vi voksne kunne smække stængerne op på sofabordet. Men kun kort tid efter at denne afslappende position var indtaget, måtte vi i gang i køkkenet igen. For Morten og Malene overraskede os med at have medbragt opskrift og ingredienser til at lave frappuccino med lakrids. Jeg blev henrykt! Morten havde gjort alvor af min spøg på messenger. Han havde et par uger forinden deres afrejse spurgt, hvad de skulle tage med fra Danmark, og jeg havde joket med et billede af Paradis Is’ frappuchino med lakrids. Billedet er flere gange i løbet af sommeren dukket op på Facebook, og jeg har mistet litervis af væske hver gang, fordi mit mundvand løb over. Og til den uopmærksomme: Kodeordet her er ikke frappuchino – for det kan man få på diverse kaffebarer som f.eks. Starbucks og Costa hernede – men derimod lakrids. Lad os bare sige, at jeg har lidt abstinenser efter et halvt år i Ørkenstaten uden mulighed for at indtage det i alle de versioner, som man kan i Danmark.

I slipper ikke for billeder af det, som foregik i køkkenet, da vores hjemmelavede frappuccinos med lakrids blev til:

IMG_3943 IMG_3945

Læg mærke til at fløden, som er købt hernede i det lokale supermarket, er produceret i Esbjerg:

IMG_3946

IMG_3947

Malene pynter med lakridskrymmel. Gennemført.

IMG_3949

Jeg måtte betale en pris for den lækre frappuccino, for da jeg 23.45 slukkede sengelampen galoperede både hjerne og hjerte stadig derudaf – høje på koffein. Selvom det var blevet sent, krævede det således yderligere en halv times roden-rundt i sengen før søvnen overmandede mig. Næste gang drikker jeg den om eftermiddagen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s