Fødselsdage!

Torsdag morgen vækker Janus’ vækkeur ungerne ved et uheld. Han snoozede nok lidt for længe, og de sov nok lidt for let på det tidspunkt. Men selvom jeg havde svært ved at gnide søvnen ud af øjnene, da M sagde: “Let’s go” og hoppede ud af underkøjen kl. 05.33, så blev det rigtig hyggeligt ved morgenmaden, da vi satte “Fy fy skamme skamme” fra “Nu er det ikke sjovt længere” på og skrålede med. Det satte gang i den fireåriges fantasi, og det første hun udbrød, som noget VIRKELIGT forbudt var: “Man må ikke pille i fars tissemand!” efterfulgt af en skraldlatter, som kun er en Billesbølle værdi (jep, moderen var stolt, pigebarnet er klar til julefrokost 1. juledag hos storfamilien – døm selv om det er den lumre tankegang eller grinet, som gjorde udslaget!).

Det er svært at sidde stille til musik med gang i, så vi tog lige en svingom i køkkenet:

IMG_4036 IMG_4039 IMG_4040 IMG_4041 IMG_4042

Efter at have afleveret ungerne i skole kørte jeg til det nyligt åbnet Me’aisem City Centre for at mødes med de andre mødre fra L’s klasse til kaffe. GPS’en i bilen ville ikke samarbejde, pga. splinternye veje, så jeg kørte på kyndig anvisning fra Janus og lykkedes faktisk med at finde det i første hug – stolt! På cafeen mødtes vi ti mødre. Otte forskellige nationaliteter. Marokko, Oman, Tyskland, USA, Danmark, Spanien, Italien og Rusland var repræsenteret. Isen blev hurtigt brudt og snakken – mest på engelsk, men også lidt tysk og arabisk imellem – gik uhindret derudaf. Det var lige fra kolde facts om, hvor du bor, hvor mange børn du har, hvor lang tid du har været i Dubai osv. til mere varme refleksioner om overvejelser af skolen, dens undervisningsmetoder og læringsstrategier. Rigtig hyggeligt og meget interessant.

I weekenden har vi været til to vidt forskellige fødselsdage. En typisk Dubai’sk fødselsdag med underholdning, hoppeborg og goodiebags. Og en typisk dansk med snak, legeplads og slikposer.

Førstnævnte foregik i Emirates Golf Club – her kan man altså også bo! Da jeg ankom til gaten til community’et fik jeg at vide, at villa 79 lå ved den forrige gate. Den flinke (og tålmodige!) securitymand forklarede mig, hvordan jeg kunne komme derhen uden skal skulle køre hele vejen udenom området (en tur på 10 minutter). U-vende ved gaten og så tilbage ad den vej, som jeg kom fra. Tilbage?!? Jeg måtte lige have forklaringen en gang til. Han gentog. Jeg U-vendede og stak snuden ud ad gaten for at spejde ned ad den vej, som jeg kom fra. Årsagen til min tøven var i sin enkelhed, at i Dubai kører man (næsten) aldrig i modkørende trafik uden at være adskilt af en midterbarriere. Securitymanden løb ud til mig og pegede. Den var god nok. Jeg kørte af sted. Det føltes så grænseoverskridende at køre på en større vej med modkørende biler uden barrieren imellem os. Jeg kiggede flere gange efter pile på vejen eller skilte langs siden, som indikerede, at jeg var en spøgelsesbillist. Men det kom aldrig, og jeg endte ved første gate og kunne køre ind i Emirates Golf Club. M sad forventningsfuldt på bagsædet, det var Sabi, en dreng fra hans nursery, vi skulle til fødselsdag hos. Han var stadig i t-shirt og shorts med pink maling på ryggen fra formiddagens udskejelser i nursery’et.

Jeg blev rigere på følgende erfaringer efter denne børnefødselsdag:

  1. Man kommer ikke til tiden (i vores tilfælde kl. 16.02, men derimod dryssende lige fra 15 minutter til op mod en time for sent).
  2. Man har ikke gaver med, som fylder under 1/2 kubikmeter (det er ikke kutyme at pakke gaver op, imens gæsterne er til festen, så jeg ved ikke, hvad de andre gav. Men vores lille Schleich dinosaur druknede i mængden af kæmpestore kasser med sølvfarvet indpakningspapir fra Toy Store. Grunden til, at man ikke pakker gaver op, før gæsterne er gået, er at man så ikke udstiller gæsternes forskellige formåen i forhold til, hvor dyre gaverne er).
  3. Børn kan ikke underholde sig selv (derfor spilles der høj musik, hyres ung kvinde til at lave konkurrencer og lege med børnene og lejes oppustelig hoppeborg).
  4. Alting skal helst foregå samtidig. (M sad længe som den eneste ved det lange pyntede børnebord og spiste pizzaer. Han havde åbenbart oparbejdet en større appetit under den foregående snackspisning. De andre børn spiste og legede samtidig).

M “vandt” sæbebobler i en leg, hvor man sender en pose rundt, og når musikken stopper, så må det barn, som sidder med posen tage et stykke legetøj derfra. Han var meget begejstret. Men sæbeboblerne kom hurtigt i konflikt med hans indtag af farvestrålende søde poppede majskorn. Han blev dermed også en erfaring rigere til fødselsdagen: Sæbeboblevand smager ikke godt!

IMG_0089 IMG_0090

Anden fødselsdag var hos L’s ven M. Han blev fire år. Det var dejligt afslappet, og som vi bedst kender det. De voksne fordybet i snak, og børnene som løber til og fra legeplads. En tur i poolen og så pizzaer, kage, fødselsdagssang og slikposer.

Vi rundede weekenden af med en tur til stranden. Bare os fire. Se selv:

IMG_2651

IMG_2647IMG_2648

IMG_2654FullSizeRender

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s