Nationaldag

United Arab Emirates fyldte 44 år i går. Det blev fejret! Overalt hvor vi kom, var der pyntet op med UAE-flag og glitter eller balloner i farverne rød, grøn, hvid og sort. TCG havde inviteret de små til at komme udklædt i samme farver, og det gjorde de så:

IMG_4720

I skolen sang eleverne fra KG1 og KG2 et par sange – deriblandt nationalsangen og dansede for forældrene.

I løbet af dagen var der forskellige aktiviteter for børnene. Kamelkigning, ansigtsmaling, traditionel sukkerkuglesmagning osv.

Senere var der fælles buffet for børn, forældre og lærere og picnic på legepladsen.

L havde fået klassens “Leo – The Lion” med hjem. Det er et tøjdyr, som på skift skal opleve en weekend hos børnene i klassen. Når weekenden er ovre udfylder man en side med billeder og tekst i en stor bog, og så kan barnet fortælle om oplevelserne på skolen. L var rigtig glad for, at det var hendes tur.

Imellem de to begivenheder på TCG blev der lige tid til, at jeg tog til et møde med koordinatoren for Mother Tongue Language på denne her skole:

IMG_0204-2

Greenfield Community School – den store lokale skole. Her har tre danske forældre (eller faktisk flere, men det er de tre, som har taget initiativet) i længere tid ønsket sig danskundervisning af de danske børn. De har spurgt mig, om jeg vil undervise ca. otte timer om ugen børn i grade 1-5. Modsat det andet job på DIA, som jeg var til samtale om for et par måneder siden, lød det her meget mere overkommeligt. Færre timer, færre klasser, færre kilometer osv. Jeg sagde ja. Begyndte at fægte mig vej igennem junglen af undervisningmaterialer for at spore mig ind på, hvilke der kunne være brugbare uden at koste det hvide ud af øjnene. En ret tæt og besværlig jungle. Men jeg kunne godt li’ at færdes på den lille sti og skære mig igennem anmeldelser af forskellige læsebogssystemer og grammatikhæfter. Mit møde med koordinatoren på skolen var dog noget skuffende. For i sidste uge har skolen strammet reglerne for de ansatte sproglærere, hvilket betyder at man skal have et labour card for at arbejde der. Kortet er en tilladelse til at arbejde her i Dubai. Det er ikke nok, at min sponsor (Janus) skriver et no-objection-letter, hvor han tillader, at jeg arbejder. Det er en arbejdsgiver, som skal lave kortet, og skolen vil ikke være denne arbejdsgiver. En mulighed er at knytte mig til en dansk organisation hernede, men det koster mange penge, og det er der nok ikke råd til (forældrene til de danske børn på skolen skal betale). Lige nu venter jeg på nærmere besked fra den ene af forældrene, som vil undersøge, hvad vi (kan) gør(e).

Første weekenddag i dag. Actionpacked. Først gymnastik og derefter sightseeing i og omkring Dubai Mall. M var med, og vi nød det.

Da lille M skulle sove fandt vi et grønt frimærke ved Dubai Fountain og slog os ned.

Klokken halv to dansede springvandet til “Time to say goodbye” af Andrea Bocelli og Sara Brightman. Den tog mig lige tilbage til lørdage formiddage på Bispehøjen, hvor jeg vågnede op til min mor og fars ugentlige rengøring af huset akkompagneret af netop “Time to say goodbye”. Der dannedes regnbue i vandråberne, og jeg kom til at tænke på, at i morgen SKAL vi sige farvel. Farvel til L og M’s morbror, til Janus’ svoger, til min bror. Det bliver hårdt.

I Dubai Mall viste vi M alt det, som Dubai Mall kan: Skøjtebane, dinosaurskelet, akvarium, vandfald og afsluttede med endnu en dans fra springvandet – bare i mørke:

IMG_4828

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s