MIA

Vi stikker hovederne ud af hotellet omkring kl. 8.30 her til morgen. Nogenlunde veludhvilede, næsten mætte (morgenbuffeten her på hotellet er ikke værd at skrive hjem om) og i hvert fald parate til flere oplevelser i Doha. Vi vil gerne tage en taxa til Museum of Islamic Art og spare benene lidt. Personalet fra hotellet hjælper på vores opfordring. En gammel grå Toyota kører op foran hotellet og en asiater ruller vinduet ned og spørger: “Taxi?” Jeg kigger på Janus, og han ryster på hovedet. Vi skal ikke med en pirattaxa. Jeg både siger og gestikulerer nej tak. “Where are you going?” Manden er stædig. Jeg svarer ham, og han siger: “Only 20”. Så kommer jeg i tanke om manden fra hotellet. Jeg spørger ham, om vi skal tage taxaen. Om det er sikkert. “Yes, yes”, nikker han og smiler. Okay. Vi giver det en chance.

Vores taxachauffør viser sig at være ganske venlig og rar. Jeg lukker selerne omhyggeligt om børnene på bagsædet, og Janus smalltalker med manden, som har stærke holdninger om Qatar og gerne deler ud af dem. Køreturen – som burde have taget fem minutter – tager det firedobbelte på grund af massiv trafik. Qatarierne (eller nok nærmere expats’ne her i Qatar) er et utålmodigt folk, hvad angår at holde i bilkø. Hornet er åbenbart det vigtigste udstyr i deres biler!

Endelig fremme ved vores destination. Museet åbner først 10.30, så vi udnytter tiden med en gåtur langs vandet og udsigt til Corniche – en samling imponerende moderne skyskrabere med hver deres særpræg.

Fiskere langs vandet fangede en blå krabbe, og vi fik lov at se den helt tæt på.

Ikke langt fra museet lå The Shuyukh Port – en havn fuld af gamle Dhows.

Vi havde også tid til at mærke vinden i håret på gyngen og på skibet:

Med udsigt til mænd på deres kameler:

Endelig på vej op til museet betages vi af bygningen, som huserer det:

Et imponerende stykke arkitektur – både ude og inde:

IMG_4979

Selve udstillingerne (vi så “The Hunt” og “Qajar Women” – to midlertidige udstillinger) havde svært ved at fange vores interesse. Så efter frokost og en tur rundt i de to afdelinger satte vi kurs mod en café i souk’en for at få slukket kaffe-tørsten og tog derefter en “rigtig” taxa hjem til hotellet.

På hotellet konstaterede vi, at poolen på taget er for kold til os. Janus råbte “Jønson, lad mig komme over i børnepoolen”, da han stak tåen i vandet. Og børnene svømmede i maks ti minutter, så kom de tænderklaprende op og fik varmen i de store håndklæder.

Uha der er langt ned fra 10. etage:

IMG_4985

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s