Katara

Efter et par dage herhjemme med udpakning af kufferter og nedbringning af vasketøjsbunker er det blevet tid til at taste på Mac’en om de resterende oplevelser i Qatar. Torsdag tilbragte vi dagen i et område kaldet Katara. M besluttede lige at kaste sig på hovedet med solbrillerne først ned i fliserne, da vi ventede på taxaen ved vores hotel. Han fik en blodig rift og en bule, som først var blå og senere blev gul, der hvor solbrillerne havde trykket på huden mellem øjnene. Et lilla plaster blev sat på langs og et bæger med italiensk is hjalp.

 

IMG_4989

Katara er en kulturel landsby, hvor mennesker mødes om kunst. Her kommer folk for at gå i teateret, til koncert, på udstilling, deltage i workshops eller festivals – ja, helt generelt: opleve alverdens kultur og kunst. Navnet Katara optrådte første gang i det tidlige 18. århundrede på historiske kort og er det oprindelige navn på halvøen Qatar. Bygningerne i området er holdt i oprindelig arabisk arkitektur. På hjemmesiden (www.katara.net) står det meget præcist, så jeg tillader mig at citere: Katara is where the grace of the past meets the splendour of the future.

Guldmoske:

IMG_5008

Musikakademi:

IMG_5013

FullSizeRender-2

Vi var inde og se en lille udstilling med gamle spilkonsoller. Det var sjovt at vise L den gamle gameboy og fortælle, at det var sådan en far spillede på, da han var barn. Der fandtes ingen Ipads.

Stranden var privat og kostede 100 rial (for et par liggestole og en parasol), som svarer til 180 kroner – det var lige lidt for dyrt for os, så vi nøjedes med en gåtur langs.

Om aftenen mødtes vi med Nicolai – en af Janus kammerater fra flyvelederstudiet – og tog ud at spise på en restaurant på Four Seasons Hotel. Han har boet i Qatar i to år og arbejder som simulatorpilot, men er ved at uddanne sig til flyveleder. Det var hyggeligt at udveksle oplevelser som danske expats bosat i de to forskellige golflande.

Fotografering af imponerende juleudsmykning i hotellets forhal:

… inden vi kørte tilbage til eget hotel og gik omkuld i lagnerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s