“Skal vi spørge julemanden, om der er mælk i?”

L kigger op på mig med store alvorlige øjne. Vi står i kø til uddeling af godteposer af selveste julemanden. Jeg svarer: “Lad os lige kigge i posen, og se hvad der er, og hvis der er noget, som vi er i tvivl om, så spørger vi ham.” Den brune pose er fyldt med dansk slik: matadormix, skolekridt, dumle, guldkarameller osv. L skovler glad farverige vingummier ind i munden, og jeg fisker diskret karamellerne op. Ingen grund til at forstyrre den travle rødklædte mand. Vi har styr på det.

IMG_5077

Julemanden havde taget turen til Det Danske Konsulat her i Dubai for lidt over en uge siden. Han havde timet det med afholdelsen af den årlige juletræsfest på konsulatet. Belejligt. Her deltog vi i festivitasen med klipning af julepynt til det (ægte!) juletræ, juletræsdans, æbleskivespisning og leg med lego. Flere af vores venner, bekendte fra gymnastik og TCG var med – rigtig hyggeligt.

Lego havde sponsoreret julegaver til børnene, og især M var svært begejstret for hans Duplo Batman.

Her sidder han herhjemme og leger koncentreret og længe:

IMG_5085

Juletræsfesten er ikke den eneste julemanøvre, som  vi har udført i denne julemåned.

Næ, vi har også spist risengrød,

bagt ude (her er vi samlet nogle elever og mødre fra L’s klasse for at bage og pynte julesmåkager til deres lærere)

og bagt hjemme,

tegnet snemænd,

IMG_5105

lavet julekort, pakket gaver ind, åbnet julekalendere, set Nissebanden, spist marcipan og meget mere.

Se for eksempel her: Hr og fru festklædt. I frøperspektiv fordi ældste afkom fotograferer.

IMG_5102

Glade og forventningsfulde. På vej til julefrokost med marinerede sild, hjemmelavet leverpostej og danske øl. Vi havde en dejlig (børnefri) aften i gode venners selskab.

Ja, december måned er over os, og vi har startet nedtællingen. Men ikke kun til juleaften – bevares det er ellers en SKØN fest – men lige så meget til lørdag d. 19. december, hvor VI FLYVER TIL DENMARK. DET glæder jeg mig meget til.

Til sidst en lille update: For nogle uger siden skrev jeg om, at jeg måske skulle undervise på Greenfield Community School i det nye år. Manglende anskaffelse af labourcard udsatte undervisningen på ubestemt tid. Nu lader det til, at skolen er blevet mere ambitiøs mht. modermåls-undervisning. Den er i kontakt med et firma, som kan tilbyde undervisning i en lang række sprog, herunder dansk. Det firma kan sørge for at alle papirer vedrørende arbejdstilladelse, straffeattest osv. er i orden, så jeg kan undervise. Vi får mere information i det nye år.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s