Juleferien

Efter knap syv timers flyvetur tumler vi ud på broen med håndbagage, tax-free-poser og børn i hænderne. Jeg peger begejstret ud af ruden: “Se, Danmark!” M rynker panden: “HVOR er Danmark?” Han er ikke overbevist. Og når jeg tænker over det, kan jeg godt forstå ham. Udenfor regner det og så langt øjet rækker er der grå asfalt, grå lufthavn og grå himmel. Jeg må simpelthen sælge konceptet “Danmark” lidt bedre, når drengen nu er vant til blå himmel og sol 24/7.

Det bliver ikke vejret, som kommer til at sælge konceptet “Danmark”, imens vi er på juleferie, selvom silende heldagsregn ikke stopper L og M fra at ville lege udenfor. Men nok nærmere gensynet med de mange venner og den store familie. For her er noget at være begejstret over, som f.eks. når morbror løfter én højt i vejret og svinger rundt, når mormor kommer på besøg i “restauranten” i legehuset og får sandkage, når farmor holder i hånden rundt om juletræet, når kusine S og F vil lege fangeleg, når ven V spiller med på klaveret osv.

Vi holdt en dejlig juleaften i Slagelse med Janus’ mor, morfar, søster, mand og barn og morbror + familie. Desværre måtte vi finde den her frem halvvejs inde i festen:

IMG_5142

Baljen. L blev syg med ondt i maven og opkast. Hun måtte ligge på sofaen, da vi dansede om juletræet og pakkede gaver op.

IMG_5147 IMG_5153

IMG_5162IMG_5176

Da vi spiste julemad, sad hun med til bords uden appetit. Vi fik kalkun, hasselbagte kartofler, sovs og grønkålssalat. Meget lækkert.

IMG_5190 IMG_5193

IMG_5192 IMG_5195

Midt i mellem alle besøgene – f.eks. moronkel Torben eller dejlig lille ny verdensborger T:

:IMG_5220IMG_5218

–  har der også været tid til leg udenfor i regnvejr, morgenmad foran fjernsynet, pandekagebagning, dyrekigning, thebirkes osv:

IMG_5208 IMG_5210

IMG_5215IMG_5213

IMG_5131 IMG_5122 IMG_5121 IMG_5216

Mæt af julemad og dejlige oplevelser med familie og venner er vi nu landet i Dubai igen. Vi plejer vasketøjsbunkerne og ungerne (syge med feber og hoste) på skift. Janus har stadig en uge tilbage af sin ferie, så jeg er heldig ikke at være alene om opgaverne.

Det er underligt at være tilbage – “hjemme” igen – det føles som vores hjem med alle vores møbler og ting, men så alligevel ikke helt, da det ligger i fremmede Dubai. Det lyder sikkert ret utroligt, men jeg skal stadig – her 9 måneder efter at vi er flyttet – vænne mig til tanken om, at vi bor hernede. Og selvom Dubai ikke er så fremmed mere – trods alt efter 9 måneder – så var Danmark alligevel meget mere velkendt og … ja, hjemligt.

 

Dubai vs. Danmark:

M ser tegnefilmen “Mascha og Bjørnen” på Ramasjang, og da den slutter siger han: “Again”. “Det her er fjernsyn, M”, siger jeg og vifter med fjernbetjeningen og tænker på, at drengen er vandt til, at vi streamer programmerne og derfor bare ser dem forfra, når de slutter.

M og L ELSKER at tage al vintertøjet og vinterstøvlerne på og vil gerne ud og lege i både regn og bidende kulde. Men når vi kommer indenfor, så smøger M ærmer og bukseben op og smider sokkerne. Det er for varmt!

Vi udforsker Trekroners naturliv og går ned til de langhårede køer på marken. Mormor: “Se, hvor de gumler”. L griner og kigger op: “Det er ligesom kamelerne”.

Jeg trykker konsekvent den kode, som jeg havde på mit danske dankort, selvom jeg har puttet mit dubai’ske masterkort i maskinen i de danske butikker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s