Velkommen 2016

Jeg tager mig en pause fra pink panodil, nusset nattøj og afkom i fosterstilling i familiesengen. Janus har opsagt sin stilling som plejer og sluttet sig til gruppen af “patienter”, så nu er jeg alene på skansen. Men én fra eller til gør ikke den store forskel. Og i det mindste skal Janus ikke trøstes om natten, når han vækker sig selv ved at hoste.

Jeg har ikke fået sagt ordentligt velkommen til det nye år – 2016. Det vil jeg gerne rette op på. Vi afsluttede det gamle år i selskab med familien W i det hus i Trekroner, som vi havde lånt. Menuen var stort set den samme som forrige år: Rejemad til forret, mørbrad med kartofler og bønnesalat til hovedret og Paradis Is til dessert. Ungerne glædede sig til fyrværkeri, festlige drinks og samværet med V og M. Men desværre fik V stærke mavesmerter om eftermiddagen, og da det var fjerde dag i træk, tog C ham med på hospitalet for at få taget blodprøver. L blev skuffet og spurgte med jævne mellemrum resten af aftenen om V snart kom hjem. Øv.

IMG_5228 IMG_5238

Jeg agerede fyrværkerimester og antændte adskillede sole og heksehyl i strakt arm med siden til. Men crowden var lidt tough, for jeg fik ikke andre tilråb end: “Mor, det skal være oppe i luften”, og “Joanna, det skal sige BANG” (L insisterer stadig på kun at benævne mig ved fornavn i stedet for titlen “mor”). Trods stor umage kunne jeg ikke leve op til kravene fra mine tilskuere, men så hittede knaldperlerne til gengæld. C havde købt 300 styks og lad os bare sige, at det var ikke for mange. Især ikke, når M smed med knaldperler ved bare at tømme hele æsken med alle ti perler og savsmuld på en gang. Smart, ik? Jeg opdagede, at L havde savsmuld i hætten på vinterjakken, da vi kom indenfor, og jeg har ikke rigtig fantasi til at forestille mig, hvordan det er havnet der, men mon ikke M har været indblandet?

IMG_5232 IMG_5236

Vi nåede alle at klæde om til festtøj inden hovedretten (!) og Janus hørte næsten (!) hele nytårstalen. Anretning af hovedretten og en lorteble forhindrede S og jeg, men jeg satser på, at 2016 bliver året, hvor jeg faktisk hører dronningens nytårstale, når den bliver vist kl. 18.00 nytårsaften og ikke genfortalt af Janus bagefter eller genudsendt på TV (sådan har det været de sidste fire år).

IMG_5243 IMG_5245

IMG_5252 IMG_5254

Lille M (S og C’s M) forstod ikke konceptet at spise mad tre gange i træk – forret, hovedret og dessert. Han spiste sig mæt i rejer og avokado og sad stadig i højstolen, da nytårstalen gik i gang. Men dessert kunne han godt klemme ned.

IMG_5255

Da C og V kom tilbage fra hospitalet, havde vi puttet de andre børn. Efter V havde fået lidt mad og fyret krudt af, tævede Janus os andre i et Buzz (et quizspil) med sin enorme paratviden tre eller fire gange. L vågnede, da det store fyrværkeri gik i gang efter klokken tolv. Hun var bange og havde svært ved at sove igen, så jeg lagde mig hos hende i den trænge juniorseng. Senere på natten vågnede jeg, og da der lå en madras i mellemgangen, så jeg ingen grund til at gå længere.

Man ved, at man har haft en god aften, når sætninger som: “Mor, du ligner en heks” og “Du kan selv være en grim dåse, kvinde” udløser latter og et kærligt dask i numsen. Tak for (endnu) en skøn nytårsfest, familien W!

Dagen derpå:

IMG_5259 IMG_5266

Farvel til 2015. Året hvor Janus og jeg tog en af de største beslutninger i vores fælles liv – at flytte til Dubai. Året hvor vi begge sagde vores job op i Aalborg, pakkede lejligheden ned på et par dage (læs = nætter) og fløj til en ukendt ørkenstat. Året hvor Janus blev udtjekket som flyveleder i Dubai, og jeg påbegyndte min nye titel som hjemmegående. Året hvor L og M startede i TCG og (mere eller mindre) lærte engelsk. Året hvor vi tog på mange ture og fik mange besøg – utallige dejlige oplevelser med venner og familie.

Velkommen år 2016. Jeg er spændt på, hvad du bringer. Pt. er jeg ikke så imponeret, det er en stædig influenza, som vi har fået indendøre, men så kan det da KUN blive bedre. Lige så snart det værste snot er væk, så skal vi ud og nyde vejret. Her er 25 grader om dagen i øjeblikket – lidt skyer her og lidt blæst der. Perfekt vejr til at opholde sig udenfor. Der er stadig parker og strande, som vi ikke har oplevet her i Dubai. Tilbage er der bare at udbryde: Bring it on!

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s