Flere timer, tak!

Må jeg be’ om nogle flere timer i døgnet, tak? De 24 er simpelthen ikke nok. Det vil nogle måske mene er utaknemmeligt at skrive, når nu kun den ene af os arbejder fuldtid. Men jeg tillader mig altså at skrive det alligevel.

Nu har jeg fundet de salte cashewnødder og tasteturet frem. Så kan jeg hælde mine sorger ud over denne blanke side her på bloggen. Måske hjælper det?

Efter at jeg er begyndt i skole med L, har jeg mistet mine 3 timer om formiddagen, og det betyder at alle de praktiske ting, som jeg ordnede der, skal klares i løbet af dagen i stedet for. De stunder, som jeg havde for mig selv, hvor jeg gjorde ting for mig – som jeg havde lyst til – er skåret helt væk. Om aftenen skal der ordnes vasketøj, smøres madpakker, svares på mails og – ikke at glemme – soves. Så jeg undværer mig-tid i øjeblikket, og det er hårdt.

Jeg keder mig i skolen. Stav det: K-E-D-E-R. Jeg har taget en bog med, og det hjælper lidt. Men i frikvarteret på legepladsen bliver L visuelt konfronteret med sin pt. manglende mobilitet, når alle de andre børn drøner rundt, og det gør hende ked af det. Jeg sætter lege i gang med Det flyvende tæppe, fantasi iskiosk, monster-ansigter osv. Flere af de andre børn bliver interesserede og vil gerne være med. Det er godt for L. Hun griner, interagerer og leger. Glemmer det dumme ben. Jeg derimod bliver mindet om, hvorfor jeg aldrig har undervist børn i indskolingen. Jeg mister hurtigt interessen for fantasi-legene og tålmodigheden til at svare på alle spørgsmålene. Jeg gider ikke se det lille sår på albuen, som x fik i går. Jeg gider ikke høre om, hvad y’s hund kan. Og jeg gider ikke hjælpe z med at sætte spænder i håret. Så er det sagt.

Det er jo nok fordi, at jeg gør alle disse ting med mine egen børn hver dag. Og det gider jeg godt! Det føles som om, at min mor-rolle er blevet udvidet med ekstra tre timer, når jeg er med L i skole. I sidste uge kulminerede et par travle dage i træk i en træt mor ved sengetid (børnenes!). Jeg var alene med L og M, og de var også trætte. Når man er træt, har man svært ved at høre, hvad der bliver sagt. Og når man er træt, har man svært ved at sige det på en ordentlig måde. Jeg råbte et par gange af de to små og fortrød det samme antal gange. Skældte ud, trøstede og undskyldte. Da ungerne endelig sov, fik tårerne frit løb. Følelsen af ikke at slå til som mor var bare alt for stor. Mor er det eneste, som jeg er i øjeblikket, og hvis jeg ikke kan være det på en ordentlig måde, hvad kan jeg så? Intet! Janus kom hjem og strøg mig over ryggen. Det hjalp. Og så gik jeg tidligt i seng.

I dag har jeg snakket med Ana-Paula – lederen af TCG – om muligheden for, at L kan blive hjulpet af lærerne i stedet for mig. Hun vil undersøge forsikring (løfte L) og snakke med lærerne, og så får jeg at vide, om det kan lade sig gøre. Men L skal også være tryg ved, at det ikke er mig, som hjælper hende i skolen. Jeg tror, at jeg vil have rigtig svært ved at forlade hende, hvis hun er meget ked af det. Tryg må hun blive ved grundig forberedelse og gradvis nedtrapning af min tilstedeværelse.

I søndags var Dr. Sunil positiv over røntgenbilledet af L’s skinnebensknogle. Jeg var til gengæld negativ over, at han ikke ville give os en dato på, hvornår gipsen skal af. Vi skal komme igen til et nyt røntgenbillede d. 18. februar, og så vil han tage stilling til det der. Jeg ber til den gud, som jeg aldrig har troet på før, at L kan blive fri for gipsen samme dag. For det er altså ikke helt let for hverken L eller os andre, at have benet i den permanente “forbinding”.

Med det sagt, skal I få et glimt af os i haven fra en eftermiddag forleden. M elsker at spille fodbold og giver sig fuldt ud. Tumler rundt og vælter selv flere gange end han rammer bolden. Men han har en fest, og det er sjovt:

IMG_5421

Senere blev han og L optagede af at lege med dyr og ambulancer. Et hospital i nærheden må have fået meget travlt, der var i hvert fald mange udrykninger:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s