Snabelsko og kamelburger

”Har de engang været levende?” L går i knæ for at kunne kigge grundigere på dukkerne.

 

Vi har tidligere set udstoppede dyr på museer, så jeg kan godt forstå hendes spørgsmål. Men det er heldigvis ikke udstoppede mennesker, som vi kigger på, men bare voksdukker, som er med til at illustrere, hvordan drengene i det gamle Dubai blev undervist på Al Ahmadiya School.

Al Ahmadiya School ligger i det gamle Deira (på den nordlige side af Dubai Creek), som også er kendt for de mange souks. Skolen er Dubais første officielle skole fra 1912 og er bygget i to etager om en gård. Før skolen blev bygget havde det været frivillige (muttawa’er), der underviste i Koranen, grammatik, kalligrafi og regning – enten hjemme hos dem selv eller i moskeerne. Skolen lukkede i 1963, men skrivebordene og tavlerne står der endnu.

This slideshow requires JavaScript.

Det var lørdag, det var weekend, og det var tid til at udforske ukendte udflugtsmål.

Ved siden af Al Ahmadiya School ligger Heritage House. Her kunne vi ikke lade være med også lige at stikke hovedet ind. Herritage House er bygget i 1890 og blev i 1910 købt af den rige perlekøbmand Sheik Ahmed bin Dalmouk. Huset er et eksempel på, hvordan en traditionel rigmandsbolig så ud fra midten af 1900-tallet. Rundt om den indre gård med dadelpalmer ligger de private gemakker samt de to majili – modtagelsesværelser. Et til mænd og et til kvinder. I værelserne modtog man gæster om dagen og indlogerede dem om natten.

Efter museumsbesøg kørte vi under Creek’en til Bur Dubai for at spise frokost på Local House Restaurant. Vi havde læst i guidebøgerne, at her kunne vi få kamel. Og det kunne vi. I alle afskygninger! Kamelburger, kamelkebab, kamelis og kamelmilkshake. Janus bestilte førstnævnte. Min mor nummer to. Vi har før spist kamelpølser herhjemme, og kødet siger mig altså ikke noget. Fast, mørkt og chewy. Det smager ikke dårligt, men det smager heller ikke specielt godt. Nu er jeg jo heller ikke den store kødspiser, så måske er jeg ikke den rigtige til at vurdere det? Jeg nøjedes i hvert fald med samosas og tabbouleh salat. Vi gik ikke derfra med hænderne oppe over hovedet. Det var en restaurant for turister, som gerne ville prøve kamel. Fastfood mad. Den lokale atmosfære udeblev bl.a. på grund af stole, borde (lokalt sidder man jo på puder på gulvet), plastikdug og asiatisk tjener. En ok oplevelse, men ikke et sted, som jeg vil anbefale andre at tage hen.

Imens M sov lur, gik min mor, L og jeg i souk’en og pruttede om priserne på snabelsko. En lille taske, en metal-kamel, et par snabelsko og utallige ”no thank you”’er senere …

… mødtes vi med Janus og M for at tage en Abra (vandtaxi) over på den anden side af Creek’en.

L og M er ellevilde med at sejle. Snakken gik lystigt mellem de to på turen – om bølger, måger og andre både omkring os. Om at holde godt fast, om hvor lang tid turen varede og om vi mon skulle sejle mere. Det skulle vi. Tilbage igen. Juhuu!

 

Fredag eftermiddag tilbragte vi i ørkenen. Vi gik, løb, hoppede, rullede og kravlede i det bløde fine sand. Betragtede solens langsomme bane ned bag sandbakkerne i horisonten.

IMG_5687

 

IMG_5688

L og M ledte efter en skat. M er blevet så stor nu, at de efterhånden kan lege rigtig godt sammen – næsten ligebyrdedes. Det er stadig L som er igangsætter og styrer legen, men M har vigtige opgaver (roller) og også sin egen mening at byde ind med. Det er skønt at betragte dem, når de er opslugt af en leg sammen.

Janus tog de her fantastiske billeder af børnene og jeg:

Jeg konstaterede at ørkenen var lige så smuk, som jeg huskede den. Man bliver legesyg af at opholde sig i sådan en kæmpe sandkasse, og vi kørte derfra med sand i hårbunden, mellem tæerne, i ører og underbukser. Overalt.

DSCN4495

Vi efterlod kun denne engel og de her håndaftryk:

Og så en masse fodspor selvfølgelig!

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s