Safari

Vi landede i Dubai kl. 13.15 i dag lokal tid. Trætte og glade. Taskerne har kastet op ud over stuegulvet, og vi har slukket tørsten i iskoldt vand (en mangelvare i Sri Lanka!). Internetforbindelsen er igen værd at arbejde med, så jeg fortsætter beretningerne fra den skønne ø:

Mandag hentede Ramesh os på hotellet i Ella til endnu et stræk i den røde Honda.

Stop ved vandfald på vejen:

IMG_6334

Vi kørte sydpå til Uda Walawe National Park. Parken er kendt for sine mange asiatiske elefanter (omkring 500 – Sri Lankas største bestand af vilde elefanter). Et længere stræk på 3 ½ time i den efterhånden velkendte vinkelrette stilling ventede os. Men som der står skrevet bag på mange køretøjer her i Sri Lanka: ”I don’t care how long time it takes ‘cause I know I’m going somewhere beautiful”, så gjorde det os ikke noget, at køreturen var lang – vi skulle et smukt sted hen. Og det var også lige, hvad vi kom! Uda Walawe har lavere vegetation end, hvad vi tidligere har set og fra den høje jeep, havde vi god udsigt over parken. Lyset var helt særligt – kameraet kunne desværre ikke fange det – og luften stod stille med optræk til lyn og torden. Tankerne henledtes på Afrikas savanne.

IMG_6398

 

De første par timer gik med en intetanende iguana (jeg har ikke glemt l’et. Den hedder iguana på engelsk, og jeg ved ikke, om den har et dansk navn), en sky sjakal, en badende bøffel og pyntede påfugle i kikkerten.

Vi spottede også denne her ørn (jeg hører lige Joey’s stemme fra Friends sige: ”How you doin’?”, sådan som den ørn kiggede på mig):IMG_6346

og uenige næsehornsfugle, som kæmpede længe med deres voldsomme næb.

Men elefanterne udeblev. Chaufføren havde ved turens start pustet til vores forventninger og lovet babyelefanter, og selvom de andre dyr var fantastiske, så var det de grå giganter, som vi var kommet for. Tiden føltes lang og tålmodigheden forsvandt. Vi holdte M hen med diverse udgaver af kartofler, og L fordrev ventetiden med at synge sange på tysk. Og så pludselig – efter to timers søgen – stod de der i vejkanten. Gumlende på grene og blade. Langsomme og rolige. Helt upåvirkede af de mange jeeps og de fotograferende turister. En lille legesyg babyelefant på bare 1 ½ måned stjal al opmærksomheden. Den løb kåd frem og tilbage mellem flokkens hunner og daskede til deres ben med sin snabel. Den var bare sød!

IMG_6437

Vi fik lang tid i jeepen med slukket motor lov til bare at betragte de store dyr helt tæt på. Det var en helt særlig oplevelse.

På vej ud af parken stødte vi lige på den her gamle hanelefant. Er han ikke flot?

IMG_6475

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s