Intet nyt er godt nyt

“Mor, i Sri Lanka skal man først kigge til højre, så venstre og så til højre igen”, siger L og stopper cyklen ved kantstenen. Hun fortsætter: “Det er omvendt herhjemme, der skal man kigge til venstre først, så højre og så venstre inden man cykler over vejen”. Jamen dog, sikke en hukommelse hun har! På indersiden af pandehulen ser jeg for mig, hvordan Janus bøjer sig ned til L og forklarer hende ovennævnte regel for trafikken i Sri Lanka, inden vi krydser en af de travle gader i Colombo. Jeg husker også, at jeg på det tidspunkt tænkte: Ej, det er hun altså ikke gammel nok til at kunne forstå eller huske. Det var ikke reglen om at kigge til højre, venstre, højre, men mere den lange forklaring om at i Sri Lanka var det modsat Dubai. Men nu bliver min forudtagethed gjort til skamme. Det er ikke første gang L overrasker mig med sin gode hukommelse. Jeg tror, at det bunder i, at hun er meget videbegærlig og spørger til alt i øjeblikket – stort, mellemt og småt. De fleste gange er det en fornøjelse at svare på hendes spørgsmål – små finurlige samtaler udvikler sig om f.eks.: hvorfor bogstavet Z lyder som S i ordet Zebra, hvorfor katte kan være bange for mennesker, hvorfor internettet ikke virker OVERALT osv. Få gange er det irriterende, fordi hendes spørgsmål konfronterer mig med, at der er huller i min almen viden eller fordi nogle forklaringer bare er umulige at hente ned på et forståeligt børneniveau.

Hverdagen har efterhånden indfundet sig her på 930 Cherrywood Road, og det er absolut dejligt. Noget af det skønne ved at rejse for os er nemlig, at hverdagen føles helt kærkommen, når man kommer hjem igen. Misforstå mig ikke, jeg kommer aldrig til at elske at skifte sengetøj, vaske underbukser og smøre madpakker. Men det føles godt med de vante rutiner, at tage af sted om morgenen til hver sit – måske savne hinanden lidt – og så komme hjem om eftermiddagen til fælles aktiviteter.

Men det varer ikke så længe, så bryder vi den op igen. Hverdagen. For før vi tog til Sri Lanka bestilte vi en tur til Jordan. Vi har LÆNGE snakket om, at vi gerne vil dertil. Før vi overhovedet flyttede til Dubai. Og det er oplagt at vi gør det, imens vi bor her. Nemt og billigt. Denne her gang har vi booket en rejse hos et rejseselskab (Viktors farmor, ja det er navnet på rejseselskabet!). Vi har selv været med til at skræddersy den, men rejseselskabet har taget sig af at booke hoteller, guide og indgange. Vi har ikke prøvet at rejse på den måde før, så vi er meget spændte på det. Vi tager af sted d. 3. maj!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s