Lawrence of Arabia

Vi er hjemme igen fra vores dejlige tur til Jordan. Køleskabet og vasketøjstativet er fyldt. Nu er det tid til at fortsætte rejsebeskrivelserne.

Lørdag var dagen derpå. Rundt omkring på hotelværelset lå der afslørende spor: Rosastøvede sandaler ved døren, svedige t-shirts over stolen, krøllede plastikflasker i skraldespanden og Biofreeze på natbordet. Vores ømme kroppe mindede os om vores anstrengelser i Petra dagen før. Alle stemte for, da Janus foreslog, at vi tog en rolig formiddag på hotelværelset med at lave i.n.g.e.n.t.i.n.g.

Det gjordet godt. Både for små størrelser, som gerne bare ville lege og for store størrelser, som gerne bare ville ligge på langs.

Om eftermiddagen kørte vi til Wadi Rum – et stort ørkenområde med dramatiske klippeformationer. Kl. 16.00 sad vi klar i denne her:

IMG_6913

Da vi forlod lejren og kørte ind i ørkenen, var det med en kraftig vind i håret og en kildrende fornemmelse i maven. M beskrev det meget godt: “Det kilder i maven. Det kilder i ryggen. Og det kilder i numsen!” Så grinede vi alle fire.

IMG_6915

L pegede: “Se, en vild kamel!” Kamelen stod til højre for sporet med sin unge. Den var ikke mere vild, end at den havde nummeret 126 påtrykt og et reb om forbenene. Men skøn at se på herude i ørkenen, det var den!

IMG_6951

Lidt efter var det Janus, som pegede: “Se, en vild jeep med vilde kinesere.” Og ja, en modkørende jeep passerede os i fuld fart med to unge kinesiske kvinder på ladet. De havde også vind i håret og smil på læberne.

Vi stoppede flere steder undervejs for at lege og udforske. Første sted var ved en stor sandbakke, som vi med nøje besvær besteg. Udsigten blev vores belønning:

IMG_6919

De her meget gamle tegninger på klippen havde til formål at vise kamelkaravanerne, hvilken vej de skulle fortsætte, når de kom forbi:

IMG_6933

Imens jeg var optaget af at knipse med kameraet, så bagte M en pandekage under klippen, og L klatrede rundt på nogle sten bagved:

Senere forsøgte vi os med at lave et af de der sjove billeder, hvor alle hopper på samme tid. Vi var ikke helt enige om, hvor meget vi skulle tælle til, og da det endelig lykkedes, blev M uskarp på billedet. Men jeg har alligevel brugt det her på bloggen, for jeg elsker deres udtryk, se dem lige:

Sidste stop var ved en dyb kløft i et bjerg og en sten med Lawrence of Arabia’s hoved indgraveret. T.E. Lawrence var en britisk officer og forfatter. Han studerede ærkæologi og deltog i ekspeditioner til mellemøsten. Ved Den Arabiske Revolte i 1916 hjalp han shariffen af Mekka, Husayn Ibn Ali med at gøre oprør mod de osmanniske overherrer. Han organiserede jernbanesabotage sammen med shariffens to sønner, som medvirkede til osmannernes nederlag. Hans vision var et frit arabisk kongedømme, men da briterne og franskmændene delte Arabien imellem sig, trak han sig skuffet tilbage. Hans bog Seven Pillars of Wisdom med beskrivelser af det arabiske felttog, har gjort ham til et af århundredets helte. Araberne synes vist, at det er en overdrivelse. De mener, at han på forhånd kendte til briterne og franskmændenes planer, og at han bedrog dem.

IMG_6984

Læg i øvrigt mærke til M. Hans telefon (en aflang sten) ringede lige i det øjeblik, vi gik hen for at betragte indgraveringen. Skøn, ik?

Efter solnedgang og gåsehud kørte vi tilbage til Captain’s Camp for at spise aftensmad og sove. Førstnævnte var yderst delikat, mens sidstnævnte næsten ikke er værd at skrive om. Trods myggenet (ja, der var et hul øverst oppe, der hvor to af nettene samledes på størrelse med en madkasse, men det var både Janus og jeg enige om ikke betød noget!), blev vi ædt. Kl. 01.00 fik jeg nok af den konstante summen og stikken, og i lyset fra min telefon nakkede jeg omkring ti myg. De var alle fyldt med blod. Bvdr! Jeg forsøgte at sove videre, men blev afbrudt af flere nytilkomne myg. Ud af sengen og lukke hullet øverst oppe. Nu – her tre dage efter – har jeg stadig store røde plamager på ben og ryg efter de stikkende kræs festmåltid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s