Et bump i bagen

“Top 5 tips to stay safe on UAE roads this Ramadan”, var overskriften i Gulf News for seks dage siden. Ramadanen stod for døren og hvert år genopfriskes gode råd om bl.a. kun at køre ud sen eftermiddag, hvis det er V.I.R.K.E.L.I.G nødvendigt. Fastende ukoncentrerede arabere har travlt med at komme hjem til iftar og er til fare for dem selv og andre på vejene. Jeg læste artiklen og tager selvfølgelig rådene alvorligt, og det var bl.a. derfor, at L og jeg kørte fra legeaftalen i Springs allerede kl. 16.30 i eftermiddags. Ironisk nok blev det ikke mig, som skulle være opmærksom på andre sultne billister – men de andre, som skulle tage sig i agt for mig!

Før jeg afslører hvorfor, vil jeg lige bygge et par undskyldninger op. Der er ikke noget bedre end at fralægge sig ethvert ansvar og give andre årsager skylden (skal læses med tyk ironi).

Negativt karma: Janus opdagede i sidste uge, at vores bilforsikring skal fornyes om en måned. Han tog registreringskortet ud af bilen for at huske at ringe til forsikringen. Idet han fjernede kortet fra bilen, tænkte han: Nu skal hun (red.: mig) bare ikke køre galt. Negativt karma, siger jeg bare!

At finde vej: Alle der kender mig ved, at jeg er en skovl til at finde vej. Efter grundig kortkigning med min tålmodige mand og en GPS indstillet til adressen i Springs, formåede jeg alligevel at køre forkert og bruge ekstra 20 minutter på at komme dertil. Lettere irriteret ankom vi på adressen, hvor beboerne selvfølgelig var forstående over for vores forsinkelse. Skidt pyt, det var jo også “bare” en legedate. Men på vej hjem rakte de 20 minutter ikke. Til mit forsvar skal det siges, at jeg faktisk ikke kørte forkert på hjemvejen, men bare havde problemer med igangværende vejarbejde og derfor lukkede tilkørsler, som kostede mig – ikke bare en – men to lange omveje (det var det med undskyldningerne, som vi kom fra, ik?).

Sult: Selvom jeg ikke faster, så var jeg alligevel rigtig sulten, da jeg satte mig ind i bilen i Springs. Og igen – alle der kender mig – ved hvilket monster jeg forvandler mig til, når jeg er sulten og mit blodsukker er i bund. Spørg bare Janus. Han har mange skrækhistorier fra vores rejser, hvor vi ikke altid selv har kunnet bestemme, hvornår næste måltid skulle indtages. Derfor havde jeg i eftermiddags lige så travlt, som alle de fastende folk, medierne advarer imod.

Og så til sagen: I en tilkørsel til community’et orienterede jeg mig til venstre og overså den korte afstand til bilen foran. Jeg bremsede, men for sent. Kørte ind i varevognen foran med et mindre bump. Ikke stort nok til at L fra bagsædet opdagede det. Først da jeg bandede højlydt, blev hun opmærksom. I min iver (og her synes jeg altså, at det bliver lidt tæerkrummende) efter at komme ud og sige undskyld, forlod jeg bilen uden at stille gearet i “park”. Doh! Den trillede videre og bumpede på ny ind i varevognen. Varevognens chauffør (jeg gætter på, at han er fra Indien, så lad os kalde ham “inderen”) virkede ved første indtryk (læs = første bump) venlig, men overrasket. Men da jeg måbende stod ved siden af bilen og så den trille ind i varevognen for anden gang, rynkede han brynene. Hvem kunne bebrejde ham? Jeg rev gearet op i “park”, og spurgte ham, om vi kunne køre de 50 meter hen ad vejen til et busstoppested, så vi kunne holde ordentligt ind til siden og tjekke skaderne ud. Han nikkede. Ved busstoppestedet konstaterede jeg, at skaderne var minimale. Hans varevogn havde et par buler, men den var så gammel, at det ikke var til at sige, om de havde været der i forvejen.

IMG_0648

IMG_0649

Jeg hørte Janus’ stemme i mit hoved: “Ring ALTID til politiet, hvis du kommer ud for en ulykke. Ellers vil forsikringen ikke have noget med det at gøre”. Med den formaning i baghovedet informerede jeg inderen om, at vi skulle ringe til politiet. Jeg fik nummeret af Janus, som i øvrigt slukkede gasblusset og forlod aftensmadslavningen for at komme mig til undsætning. Politiet ville ikke komme ud. Vi måtte selv køre til stationen. Inderen indvilgede, trods det at han havde travlt. I bilen var L bekymret: “Skal du i fængsel, mor?” “Nej, da!”, svarede jeg og kom så i tanke om, hvorfor L tænkte på det. Vi skamlæser pixibogen “Fortæl mig om politiet” i øjeblikket, og der er et billede af en mand som sidder i en fængselscelle. L spørger hver gang, hvorfor han er kommet i fængsel. Da jeg ikke synes: “Han har slået en anden mand ihjel” er en passende forklaring til en 4-årig, så er årsagen, at han har stjålet en cykel. Så kan man vel også komme i fængsel for at påkøre bilen foran?

Politistationen lå ikke der, hvor vi havde forventet, at den lå (vi er vel i Dubai – landet uden adresser. Er det i virkeligheden undskyldningen for min svært begrænsede evne til at finde vej?), og da vi stoppede for at spørge om vej, foreslog inderen, at vi skulle droppe besøget hos politiet. Det var ok for os, men så ville han have kontant kompensation i stedet for, og så skulle I have set, hvor hurtigt Janus satte sig ind bag rattet igen. Politistationen skulle findes! Det blev den, …

IMG_4081

… og den arabiske politimand opfyldte alle mine fordomme om arabere i arbejde (på forhånd undskyld for denne generalisering). Han var uhøflig, utålmodig og ugidelig. Ja, han var nok også meget sulten (en time til solnedgang), men det var stadig utrolig frustrerende at blive afbrudt og sendt himmelvendte øjne af. “Who’s fault was it?”, var hans vigtigste replik. Han ignorerede min forklaring og blev ved med at gentage sig selv. “Take a seat”, kommenderede han derefter. Jeg svarede, at jeg havde det fint stående, men det passede ham ikke, og jeg måtte bøje mig og gå over til bænkene. Her protesterede jeg i stilhed ved at stå ved siden af bænken og borer mit allerstærkeste blik ind i ryggen på ham, imens han udfyldte formularer. En rød til mig – skyldig. En grøn til inderen – uskyldig. 400 dirham lettere gik jeg ud til den mest forstående mand og de mest tålmodige børn nogensinde! Hold op, hvor har jeg været heldig med dem. Tak.

IMG_4083

Hvad mon forsikringsselskabet siger i morgen, når jeg ringer og anmelder min skade og samtidig beder om fornyelse?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s