Nye naboer

”Far er hjemme!” Jubler L på bagsædet af Mazda’en. Jeg drejer på rattet og konstaterer, at L har taget fejl. Det er ikke Janus’ bil i vores garage, hun har fået øje på, men naboens bil i naboens garage. En Ford Focus ST i sort. Præcis den samme bil som Janus’ bortset fra, at den har sorte fælge (eller sorte hjul, som L påpeger). Vi har fået nye naboer ”til venstre” – i nummer 932. Det er den tyske familie, dem med ”jungle-haven” (genlæs evt. det her gamle indlæg https://eventyrisandet.com/2015/11/04/fight/), som har solgt deres hus. Dem som – når jeg sagde hej til dem – så ud som om, de hellere var fri. Det blev de så, og det var ikke svært, for jeg mødte dem meget sjældent. Og nu er de altså flyttet.

Vi var også lige ved at få ny seng og nye gardiner, da venlige indere ringede på hos os for at levere. Jeg mente ikke, at det var nødvendigt med nyt interiør i soveværelset, så jeg sendte dem ind til nummer 932 – der, hvor de oprindeligt skulle have ringet på.

De nye naboer er britiske, og vi mødte dem første gang henover den lille mur, som adskiller vores haver. Manden, Elliot, hilste på os og spurgte, om det ville være okay at skære træet tæt på muren ned? Okay? Det ville ikke være okay. Det ville være fantastisk! Det har vi ønsket, siden vi flyttede ind, men de tyske naboer nægtede. Træet tager en del sol, og dets omfattende rodnet ødelægger fliser og muren. Desuden er det højere end tilladt her i community’et.

Det viser sig, at den sorte Ford Focus tilhører Jenna, Elliots kone. L og jeg gik ind og ønskede dem velkommen med blomster og chokolade. Til familien hører også en seks måneder gammel baby, hund og kat.

Jenna og jeg har en kop kaffe til gode, for den dag hun skulle komme ind og få den, havde M fået skoldkopper. Jeg glæder mig til, at vi skal mødes og håber at få mere naboskab med Elliot og Jenna, end vi havde med de gamle naboer.

“Til højre” har vi også fået nye naboer. Dog uden at sydafrikanerne er flyttet ud. De har rigtig travlt – hele tiden ud og ind – og sviner med grene på vores vasketøj. Små spurve bygger rede i sydafrikanernes ventilationsrist over for vores køkken. Vi må se, hvor længe de bliver.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s