Hende her …

… havde en dejlig fødselsdag i fredags. L fyldte fem år. Fem. En hel håndfuld! Hun havde talt ned til sin store dag i ugerne op til. Vågnede hver morgen og sagde som det første: ”Nu er der kun 23 (22, 21, …) dage tilbage til min fødselsdag!” Stakkels M var noget frustreret i hele perioden, fordi han igen og igen blev mindet om, at det ikke var HAM, som snart skulle fejres. Da dagen endelig oprandt vågnede L allerede klokken tolv minutter over fem. Uha, det er faktisk længe siden, vi har været SÅ tidligt oppe. Frisk og frejdig og fuld af forventninger hoppede hun ned fra overkøjen. Efter lidt utålmodig roden-rundt i vores dobbeltseng, besluttede vi, at vi lige så godt kunne stå op.

Spisebordet stod begravet i gaver – til stor begejstring for L. Hun pakkede kjole, undertrøje, ur, lege-makeup, stempler, “Hvem er hvem”, håndklæde, dykkerpinde og vennebog ud én efter en.

IMG_7128

Formiddagen gik med at kigge mere på gaverne, skype og skattejagt. Sidstnævnte havde L glædet sig meget til.

Jeg havde aftenen før lagt spor ud rundt i huset, som L og M skulle finde. Skuffer og skabe blev endevendt. Dyner og puder rystet. Kasser åbnet og løftet. Møbler trukket og drejet. De skiftedes til at læse kortene (med Janus’ hjælp) for at finde ud af, hvor de skulle lede næste gang.

IMG_7141

Til sidst – efter at have været oppe og nede ad trappen flere gange – fandt de skatten. Ti stykker farverige vingummier fra Matadormix (venligt givet af nogle af vores danske venners venner, fordi de lånte vores rejseseng, da de gæstede Dubai) i en frysepose med et grønt silkebånd omkring. Oh, hvilken lykke!

IMG_7145

Derefter var det tid til boller med glasur og slik.

IMG_7150

Det havde L ønsket sig, og det har hun fået på sin fødselsdag de sidste par år, så det skulle hun selvfølgelig også have i år. Men derudover havde Janus og jeg planlagt en overraskelse. En chokoladekage med Frozen-tema. En rigtig birthday cake – som L kaldte den. En af Dammiis veninder er meget dygtig med sukkermasse i forskellige farver, og hun kreerede en kjole til den Elsadukke i plastic, som jeg havde købt. L blev meget overrasket og glad.

IMG_7153

Efter sukkerorgiet kørte vi til Abu Dhabi for at tage i Yas Waterworld. En måned før L’s fødselsdag havde vi talt om, hvordan hun gerne ville fejres. Janus og jeg havde spurgt hende, om vi skulle invitere gæster, men det ville L ikke. Hun ville hellere i vandland. Et godt valg når man tænker på, at temperaturen måler omkring fyrre grader udenfor i øjeblikket. På vej derned faldt hun selvfølgelig i søvn i bilen med det samme. Men M – den lille bandit – holdt sig vågen. Han sad hele vejen med to fingre på øjenlågene, så han kunne forhindre dem i at lukke sig. Fem minutter inden ankomst blev han sulten. Han fik et stykke rød peberfrugt og slap øjenlågene for at spise. Så faldt han i søvn. Med peberfrugten halvt spist i venstre hånd. Lille bandit.

DCIM100GOPROGOPR0960.

L’s nye dykkerpinde blev afprøvet. De var et stort hit.

Og Janus har klippet en lille film med alle vores ture på rutsjebanerne:

Yas Waterworld-tur

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s