Me, Myself & I

Hallo, er der stadig hul igennem? Jeg er her endnu og endelig (ENDELIG!) tilbage ved tasterne.

Og endda i rette element – i hvert fald i forhold til bloggens titel – sandkassen! For personligt er Dubai ikke mit rette element, og det blev jeg da lige især mindet om efter seks uger i moderlandet. Jeg er bare mere til skiftende vejr, forskellige årstider, nyhøstede grøntsager, skovens høje træer, familien tæt på, osv. Men når det så er sagt (skrevet), så er det rart at være hjemme. Min egen hovedpude omfavner min nakke, mit klædeskab byder på system og overblik (jeg kan rent faktisk finde rene underbukser i første forsøg), og jeg kan fylde præcis lige så meget, som jeg har lyst til på sofaen om aftenen, når børnene er puttet.

Umiddelbart efter ankomsten med metalfuglen torsdag nat, besluttede M sig for at tage et par dage med høj feber. Først var jeg lidt overrasket og meget splittet mellem meterhøje vasketøjsbunker og sløjt barn, men så kom jeg i tanke om, at efter de sidste par gange vi er kommet hjem fra ferie, har der altid været mindst én i familien med stigende kropstemperatur, og så hengav jeg mig selvfølgelig til at passe sidstnævnte – søde M. Jeg ved ikke, om det var kærtegnene over ryggen, panodil doseret i rigelige mængder eller min accept af tingenes tilstand, men ihvertfald er mindste afkom kommet sig igen og i dag afleveret i skole ligesom sin søster.

Så nu er det Me, Myself & I. Ingen færre. Ingen flere. Og det føles rigtig rart og tilsyneladende tiltrængt. Misforstå mig ikke, jeg elsker min mand og børn, men at kunne være HELT alene med mig selv i længere tid ad gangen end det tager mig at gå på toilettet – det er fantastisk! Inden jeg lige skal bikse en marinade sammen og læse lidt om Azerbaijan, så vil jeg drømme mig tilbage til dejlige aktiviteter fra sommeren i Danmark.

Sommerhus i Mogenstrup med brændeovn, stort hav og snobrød:

IMG_7563IMG_7583IMG_7604

L med sit første strikketøj:

IMG_7509

Festival – “Håndværk og vikinger” på Vikingeskibsmuseet (kan godt være lidt i tvivl om, hvem der var mest begejstrede for denne aktivitet; børnene eller moren). Det skib, som vi kravlede rundt på, er Havhingsten fra Glendalough. Det er en rekonstruktion af en af de fem fundne vikingeskibe ud for Skuldelev i Roskilde Fjord. De fem skibe blev sænket på tværs af sejlløbet og udgjorde en del af et effektivt forsvarsanlæg for Roskilde sidst i 1000-tallet. L og M var meget optagede af at bygge deres egne vikingeskibe, og de blev da også både sejlet med på vand og land. Sidstnævnte til stor og kærlig (be-)undren fra andre museumsbesøgende.

This slideshow requires JavaScript.

Vi tog i Cirkus Arena på festivalpladsen i Roskilde. Oh, hvilke minder sådan en grøn mark kan frembringe! Det er i øvrigt noget – festival, ikke lige nødvendigvis Roskilde Festival, men måske en mindre – som står på min liste over aktiviteter, som jeg meget gerne vil praktisere på et eller andet tidspunkt i fremtiden med Janus, L og M. Men nu var det cirkus, som billederne viste. Jeg har ikke fået taget nogle særligt gode billeder af de forskellige artister – for lidt lys og for meget bevægelse. Men se lige M’s udtryk her, hvor han har munden fuld af gulv-popcorn (hvorfor lykkedes det os altid at vælte alle popcornene ud på gulvet, inden forestilligen overhovedet er gået i gang? Heldigvis er M ikke kræsen). Selve cirkusset var rigtig godt (det var popcornene nu også – gulvkrydderi eller ej). Jeg var lidt skeptisk, da jeg læste om det nye koncept “Vild med cirkus”, hvor Patrick Berdino havde inviteret “Vild med dans”-vennerne Sarah Maria Franch-Mærkedahl og James Sampson med i manegen. Men da Laura Berdino dirigerede Arenas smukke heste rundt i manegen, imens James sang “All night long”, var jeg solgt. Så jeg hujede og klappede, de gange Patrick lavede baglæns saltomortaler og grinede med på Sarah Maria’s jokes om, hvilket nummer hun kunne udføre for at gøre sig fortjent til cirkusjakken af guld. De sjove søløver og de elegante elefanter charmerede L og M, som også havde en fest den eftermiddag i Cirkus Arena.

Sidst i august var vi til barnedåb for Janus’ niece – lille ny L. En dejlig dag med vedvarende solskin, lækker brunch, snak på kryds og tværs og sød familie.

Den sidste uge af vores tur til Danmark tilbragte vi henholdsvis på koloni med storfamilie og som turister i København. Jeg skal prøve ikke at være lige så lang tid om at dele billeder derfra. Men nu må jeg i køkkenet, inden M skal hentes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s