Te-whatever

Vigtigt statement: Tebirkes er mit absolut yndlingswienerbrød! Synet og duften af det får – helt uden undtagelser – altid mine tænder til at løbe i vand. Dengang jeg arbejdede i DøgnNetto på Christmas Møllers Plads var de en fast bestanddel af min morgenmad på de tidlige vagter i weekenden. De blev varmet i store ovne bag reolen med bake-off og smagte himmelsk helt nybagte. Janus deler min passion og tebirkes er blevet ”vores sang”. Altså – har vi ikke alle på et eller andet tidspunkt været til en fest, hvor minimum et par i løbet af aftenen har sprunget op fra sofaen for at danse til Alphabeat’s Fascination, fordi den var ”deres sang”? Sådan en sang har Janus og jeg aldrig haft (ja, tænk engang at vi stadig er sammen!), men til gengæld er tebirkesen så “vores” … tja “mad”?

Mange år senere – da vi flyttede til Aalborg – skulle jeg lige vænne mig til at det lækre wienerbrød kaldtes københavnerbirkes. Uanset navn, så kunne de jyske bagere ikke lave dem lige så gode som københavnerne. Så selvom jeg egentlig allerede var vant til at undvære wienerbrødet, før vi flyttede til Dubai, så er trangen kun blevet større i takt med afstanden til hovedstaden er forøget. For et par uger siden besluttede jeg mig for, at det måtte der kunne gøres noget ved. Trangen. Bevæbnet med nyligt importeret marcipan fra Danmark fandt jeg skål, vægt og kagerulle frem. Det kom der tesesams ud af. Jep, du læste rigtigt. Tesams. Det er ikke autocorrect på mac’en, som har været på spil her (ha ha, det ville nu heller ikke give mening), og det er heller ikke mig, som har forvekslet poppy seeds med linseeds i supermarkedet. Jeg mener virkelig tesesams. Birkes er tørrede frø fra opiumsvalmuen, og de indeholder en lille bitte del opium. UAE har en meget skrap lov om stoffer, og derfor kan man ikke købe birkes (eller indføre dem) her i landet. Teoretisk set kan man godt blive høj, hvis man spiser rigtig mange birkes. Tjek bare MythBusters forsøg med at spise frøene og bagefter teste om opium kan måles i deres urin:

http://www.discovery.com/tv-shows/mythbusters/videos/poppy-seed-drug-test-minimyth/

Opium eller ej, sesam oven på brødet var faktisk udmærket, men remoncen skal være mere snasket næste gang.

Dette lille skriv om de danske tebirkes har givet mig lyst til at mindes vores sidste del af sommerferien i København. Dejlige fire dage spenderede vi i hovedstaden. Og den var god mod os. Hovedstaden. Vi fulgte i turisternes fodspor og tog op i Rundetårn:

img_7743

img_7759

Janus, L og M var på Rosenborg Slot,

img_7767

hvor kronjuvelerne levede fuldt op til de to smås forestillinger om, hvordan ægte konge- og dronningekroner ser ud,

img_7807

imens jeg brugte et par timer sammen med min far på at rejse tilbage i tiden til barndomssteder i Holbæk og omegn.

Spisesteder som Palæo, Lélé og Sticks’n’Sushi stillede vores sult, efter at vi havde leget i Fælledparken, Ørstedsparken og på Israels Plads. Det var det helt rigtigte at dope os selv med et skud hovedstad som afslutning på vores sommerferie i Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s