Kære …

Kære Greenfield Community School. Tak fordi vi måtte besøge dig i torsdags. Dine døre stod åbne, og du gjorde indtryk på os.

Kære Andrew Wood, principal of GCS. Du fangede vores opmærksomhed med din introduktionstale. Da du fortalte, at I på GCS ønsker at skabe og udvikle glade børn, fordi glade børn har nemt ved at lære, var vi solgt.

Kære slideshow. Du var enkelt opsat, nem at forstå og kortfattet. Du var samtidig en gentagelse af informationen fra GCS’s hjemmeside og påstående – ligesom ethvert andet slideshow til åbent hus på skoler i et land med privatiseret uddannelsessystem ville have været – med dine vi-har-de-bedste-resultater-på-GCS-se-bare-vores-høje-grafer.

img_1033

Kære klasseværelser. I var store og lyse med tidssvarende tavler og farverige elevproducerede kreationer på væggene. I var indbydende.

Kære faciliteter. I var imponerende. Enhver folkeskole i Danmark ville være misundelig over jer – hver og én: kantinen, biblioteket, boldhallen, poolen, auditoriet, legepladsen (-erne) osv.

Kære curriculum. Hvorfor er du så svær at udtale? Du må gerne lige samarbejde lidt mere med mig. Når jeg gentagne gange siger dig inden i mit hoved, og det lyder helt rigtigt, kommer du alligevel ud af min mund med tryk på det forkerte sted. Ih altså!

Kære skoleuniform. Jeg er lidt splittet med hensyn til dig. Min umiddelbare holdning er, at du bidrager positivt til, at børnene føler sig som en del af et fællesskab, når de er i skole. Jeg er dog lidt betænkelig ved de sorte sko, som passer til dig. De ser lukkede og ubehagelige ud her i varmen. Stakkels (sure) tæer.

Kære modersmålsprogram. Øv, det er ærgerligt, at du ikke tilbyder dansk som modersmålsundervisning på GCS. Men det må vi leve med. Måske kan jeg selv undervise L herhjemme, og hvis ikke det går, kan vi tilmelde hende Danskskolen på EIS eller GWA, som tilbyder undervisning i dansk en eftermiddag om ugen.

Kære L. Vi har besluttet, at GCS er den skole, du skal gå på fra september 2017. Vi håber, at du bliver rigtig glad for den. Vi tror, at det er en god skole med fokus på det hele barn – dets faglige, personlige og sociale udvikling.

Kære tvivl. Du er kommet snigende. Vi er sikre på, at L skal starte på GCS næste år. Men vi er kommet til at tænke på, om M også skal starte på GCS næste år – i KG1 forstås. Fordelene består i, at L og M kan afleveres og hentes samme sted. M skal ikke sidde i bilen og vente eller gå med henover den store parkeringsplads til skolen for at aflevere L. Jeg eller Janus skal ikke stresse med at hente M ét sted og lige bagefter L et andet sted sammen med mange andre forældre hver eftermiddag. M vil ikke komme til at føle sig ”forladt” af L på TCG. M fik alligevel helt nye lærere og klassekammerater i år på TCG. Han går i en klasse nu, hvor halvdelen af børnene har tysk og den anden halvdel har fransk. Sandsynligheden for, at han næste år kommer i klasse med nogle af de samme børn er meget lille. Vi skimter dog et par ulemper: M ville både få nye lærere, nye klassekammerater OG nye fysiske rammer. På TCG kender han i det mindste den lille hyggelige skole. M vil også få flere klassekammerater – på TCG er der op til 18 i klassen, men GCS har op til 26 børn i klassen. I KG1 på TCG havde L en rigtig god lærer – Ms. Soni – hende vil M ikke komme til at få.

Kære følelser. Det er måske jer, som spiller os et puds, når vi tænker på lille M og den store skole, GCS. For KG1- og KG2-klasserne på GCS har deres helt egen afdeling med dertilhørende legeplads. En lille skole inde i den store skole. Lige nu er det så hyggeligt at cykle over til TCG hver dag og hilse godmorgen til de mange mere eller mindre kendte ansigter, men mon ikke de samme følelser kan opstå og vokse ovre på GCS? Det håber vi.

Kære beslutning. Du skal snart tages. Vi skal søge om plads(er) inden længe, for at være sikre på at få dem. Du hører nærmere.

img_1039

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s