Hakone

”Magne, nu skal vi køre med racertog. Det kan køre fem kilometer i timen, er det ik’ vildt?” L står foran M med hænderne i siden og løftede øjenbryn. M nikker. Han er enig. L har tydeligvis mærket min og Janus’ begejstring over Shinkansen (eller Bullet Train) – Japans højhastighedstog – men ikke lige fået detaljerne på plads omkring, hvor hurtigt det kan køre.

img_4996

De fem kilometer i timen skal lige ganges med hundrede og divideres med to – sådan cirka. Vi tog Shinkansen fra Odawara til Kyoto i dag. Efter tre dage i det smukke bjergområde, Hakone var det på tide at rykke videre.

Hakone er en del af Fuji-Hakone-Izu National Park og blandt andet kendt for sine varme kilder og gode udsigtsmuligheder til Japans højeste bjerg, Mount Fuji. Vejrudsigten spillede en stor rolle i planlægningen af aktiviteterne for de to dage, som vi havde i området. Vi ville nemlig rigtig gerne opleve at se Mount Fuji, og torsdag skulle der komme regn.

Vi satsede derfor alt på onsdag og tog først med svævebane til Owakudani – en aktiv vulkansk dal – og senere med båd på Ashinoko Lake. Begge transportmidler skulle efter sigende give et rigtig godt udsyn til bjerget, men desværre var det indhyllet i skyer:

img_8186

Det var altså kun bunden af Mount Fuji, vi fik set. Sejlturen i det rekonstruerede krigsskib lettede den skuffede stemning lidt og endnu bedre blev den, da vi indtog de sorte æg, som vi havde købt på toppen af Owakudani. Det er almindelige hønseæg, som er blevet kogt en time ved 80 grader i en varm kilde og derefter dampet i 15 minutter i en stålkurv. Vandet i den varme kilde indeholder svovl og jern, og det siges, at når man spiser æggene, tilføjer man 5-7 år til sit liv. Ikke dårligt!

 

Senere på dagen fik vi et par kilometer i benene, da vi vandrede op og ned omkring en lille flod og dens broer og dæmninger. Janus og jeg nød løvtræernes flotte efterårsfrakker, imens de små lommer blev fyldt med sten og pinde.

 

Den 3. november er kulturens dag i Japan. I Hakone by har det siden år 1935 været markeret med et optog – kaldet Sankin Kotai – til ære for de feudale herrer, deres familier og tjenere. I Edo perioden (ca. 1600-1850) kontrollerede Tokugawa millitæret de feudale herrers magt ved at indføre en lov, hvor herrerne skulle tjene i millitæret i lange perioder, imens koner og børn var tvunget til at bo i Edo (nu: Tokyo), som gidsler. I optoget optrådte 170 lokale mænd og kvinder med traditionelle dragter, musik og dans. Vi tog opstilling ved vejkanten og begejstredes af “de japanske prinsesser” og “de japanske soldater”, som L kaldte dem. Det var meget gennemført og rigtig spændende at opleve.

 

En Onsen er en naturlig varm kilde, og dem er japanerne vilde med at bade i. Det skulle vi selvfølgelig også prøve. Det foregår kønsopdelt og uden badetøj. På en eller anden måde havde vi helt misforstået det. Det hotel, som vi boede på i Hakone, havde en Onsen i kælderen, og da L og jeg skiltes med Janus og M ude foran omklædningsrummene, var det med et: “Vi ses lige om lidt.” Det gjorde vi så slet ikke! Men skidt pyt, det var egentlig lidt rart pludselig ikke at være sammen alle fire. Bagefter havde vi noget nyt at fortælle hinanden – og grine af (Janus og M havde haft badebukser på, de vidste ikke, at man skulle være nøgen). Her er L og M lige før vi gik ned for at bade, skønne, ik?

 

Da vi vågnede op her til morgen var vejret væsentligt bedre end i onsdags, og vi kunne ikke dy os for ikke lige at tage et smut forbi Mount Fuji endnu en gang (sidste gang!). Bjerget var lidt mindre genert og viste os sin top:

img_8312

Kan I se den? I midten lige over skyerne – med lidt sne på. Tak Mount Fuji – du reddede vores dag!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s