Vejviseren

Ham her, er det menneske jeg kender, med den bedst udviklede spatiale intelligens.

img_8077

Og tak for det! Det gør ham nemlig til min ideelle rejsemakker. Jeg er typen, som kan gå ind i en butik på Strøget og så komme ud igen efter en halv time uden at kunne huske eller genkende, hvilken retning jeg kom fra. Og det er ikke en overdrivelse! Jeg er med tiden nok også blevet lidt doven, når det handler om at finde vej, det er jo nemt for mig at overlade det til flyvelederen. Hvad der ikke trænes, bliver ikke bedre. Og når jeg så en gang imellem er på egen hånd, står det rigtig skidt til. Jeg bliver mildest talt udfordret. F.eks. da L og jeg i sidste uge skulle finde frokost i Disney Land. Jeg hev kortet over parken op ad lommen 17 gange på de 200 meter, som vi gik, og alligevel kunne jeg ikke finde restauranten, som serverede pasta. Efter at være blevet godt og grundigt frustreret gik det endelig op for mig, at nummer 18 på kortet ikke var den nummer 18, som jeg ledte efter. Der var nemlig flere 18’ner i forskellige farver. Og pasta-restauranten lå ved den røde 18 – i et helt andet område. Doh! (I kan ikke se det, men jeg slår mig lige nu for panden)

Nå, men Janus er altså manden med kortet – eller rettere mobilen – han bruger mest Google Map, når han finder vej. Han tjekker tavler og tabeller ved toget, metroen og bussen og køber billetter til nøjagtig den station, som vi skal af på (de sidste par gange har han endda ikke gidet at vælge english og blot købt billetter på japansk). Han ved, hvor vi skal af, selvom skærmen i toget kun viser japanske tegn, og da vi her til aften løb tør for strøm på vores pocketwifi, så kendte han naturligvis vejen tilbage til vores lejlighed. Jeg er heldig!

I lørdags gemte Nijo-jo Castle sig under stjernen på Janus’ kort. Velankommet til Kyoto – Japans levende kulturelle skattekammer – dagen før, var vi klar til at snuse lidt rundt i byen. Nijo Castle blev bygget i 1603 som Tokugawa leyasus (Edo periodens første shogun) bolig i Kyoto. 26 år senere udvidede hans barnebarn slottet med endnu en bygning og voldgrav. Slottet er et af de bedst bevarede eksempler på Japansk arkitekttur fra Edo perioden og er bl. a. derfor skrevet på UNESCOS verdensarvsliste. Hovedattraktionen er Ninomaru paladset, som består af flere bygninger, der er forbundet med korridorer med de såkaldte ”syngende nattergalegulve”. Gulve der hele tiden giver lyd fra sig for at advare mod eventuelle fjenders indtrængen. Nysgerrige har lov at komme ind og se Ninomaru (men må ikke tage billeder), og det var sjovt at gå på det “syngende” gulv. L prøvede at liste lydløst, men måtte opgive.

 

I går tog vi toget ud til et område, Arashiyama, i udkanten af Kyoto, hvor man kan fodre vilde aber og gå igennem en høj bambusskov.

De to aber på billedet til venstre sad pænt ved siden af hinanden, da jeg fik lyst til at tage et billede af dem. Idet jeg klikkede på kameraet, gik de i gang sådan her:

Her var det ikke aberne, som var i bur, men os. Det syntes L og M var helt skørt. Vi gik kun ind i buret for at fodre aberne med lidt bananer og æbler. Ellers så vi på og gik iblandt dem ude i det fri. De var selvfølgelig vandt til at have mennesker omkring sig, men de så nu alligevel ud til at have travlt med egne abe-agtige gøremål.

Seriøst god udsigt:

img_8393

Og to ivrige kortlæsere:

img_8391

Bambusskoven var helt fantastisk. Utrolige tykke bambusstammer side om side med lysegrønne kroner, som strakte sig højt op mod himlen. Da vi trådte ind på stien, brød solen netop igennem det skylag, der havde domineret himlen hele formiddagen, men de sådan cirka en milliard japanske turister satte en dæmper for den ellers fortryllede stemning.

img_8397

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s