Cabin clear

”Jeg skal sove som en sten”, M kigger på mig gravalvorligt. ”Hvem siger det?” Spørger jeg. ”Far.” M retter på sin dyne, men er ikke tilfreds. ”Jeg skal være helt rund, så jeg sover som en sten.” Jeg har svært ved at lade være med at trække på smilebåndet. M tager det åbenbart helt bogstaveligt, at Janus har sagt, at han skal sove som en sten. Janus – derimod – har nok haft den overførte betydning i hovedet taget de sidste par dages festivitas og lidt senere sengetider (og derfor dårligere søvn gennem natten) i betragtning. Det blev også lidt sent i mandags. Vi ville gerne runde min mor og bedstefar J’s besøg her i Dubai af med et par natur- og kulturoplevelser sammen.

I sommers besøgte vi Hatta – den lille enklave som sheiken af Dubai fik af sultanen af Oman (undskyld for alle de af’er) og det jo gik sådan her: https://eventyrisandet.com/2016/07/12/maa-vi-benytte-nudistpoolen/

Dengang kom vi ikke forbi Hatta Dam, og det blev derfor mandagens første udflugtsmål. Den menneskeskabte dæmning er lavet til opbevaring af regnvandet fra de omkringliggende bjerge. En lille uforskyldt detour til Fujairah og en fyldt vandflaske på bagsædet blev årsagen til at min blære var fyldt helt op, da vi ankom til dæmningen. Jeg kunne simpelthen ikke andet end at koncentrere mig om IKKE at tisse. Trods en usammenlignelig smuk udsigt og en knurrende mave. Et hurtigt blik rundt i landskabet og jeg kunne konstatere, at hvis jeg skulle lade vandet ville det enten involvere tilskuere, som jeg ikke var i familie med eller overtrædelse af retningslinjerne ved dæmningen. Jeg syntes ikke rigtig, at jeg ville byde de to indiske familier en nordbo i skovskiderstilling og at hoppe over det høje hegn for at få lidt privatliv var ikke en mulighed med vores to små regelryttere. Janus blev min redning. Han foreslog, at de (min mor, bedstefar J, L, M og han) gik på dæmningen langs søen, imens jeg kørte bilen ned til den anden ende. Ret hurtigt befandt jeg mig på parkeringspladsen helt alene og kunne endelig uforstyrret blive fri for min byrde. Pyh ha. Nu kunne det turkisgrønne vand, de rå klipper og den totale stilhed bare komme an. Jeg var klar til at nyde det.

img_9426img_9434img_9433img_9431

Efter frokost i skyggen kørte vi mod Mleiha Archaeological Centre beliggende i Sharjahs røde ørken. Centret er nyåbnet og nytænkende i dets måde at kombinere historie, kultur og natur på. På museet kan man få et glimt af, hvordan de første mennesker i regionen levede for tusinder af år siden. Det omgives af historiske steder med udgravninger og huler, som kan nås i bil eller på en af centrets fatbikes. Særlig vigtig er udgravningen Faya North East, da den viser at det moderne menneske var i Mleiha-området mellem 130.000 og 120.000 år siden. Disse fund peger på, at menneskene fra Afrika krydsede Det Røde Hav til Den arabiske halvø og vandrede videre gennem Iran for at befolke Indien, Europa og Asien.

 

 

Museet var meget interessant. Trods skårne lerkrukker, gamle pilespidser og lange faktatavler var børnene lige så fanget af historien som os voksne. Den store skærm med en lille film om Jorden og dens liv for mange tusinder år siden, de små skeletter i glasmontren og graven i gulvet med en kamel og en hest i virkelig størrelse var blot noget af det, som fangede deres interesse.

Vi nåede kun en lille del af et af de historiske steder i området. Som de fleste børn elsker L og M at klatre og jo vildere – jo bedre. Derfor brugte vi mindst lige så meget tid på klipperne, som vi gjorde på hulerne, hvor mennesker engang har arbejdet med den flint, de kunne finde i området.img_9473

Ved solnedgang kørte vi retur mod Dubai for at spise aftensmad. Mæt af pizza og spændende fælles oplevelser i UAE’s natur og kulturelle skattekammer dejsede vi omkuld derhjemme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s