Katte

”Så skal vi bare lade være med at lave en Batman,” Janus knapper koncentreret sin nye skjorte og lægger ikke mærke til mine løftede bryn. ”En Batman?” Spørger jeg. Han stryger tilfreds hånden ned over det glatte stof og kigger op: ”Ja, du ved, Batmans forældre blev skudt i en mørk gyde efter de havde været i teateret.” ”Aha.” Jeg forstår. Og ryster på hovedet. For det skal vi selvfølgelig ikke. Det vi til gengæld skal er en tur i Operaen. Begge flot klædt på. Det må have været Janus’ association til ovenstående kommentar. Han forærede mig en billet til musicalen Cats i julegave, og i går aftes skulle den endelig indfries.

Vi havde aftalt med Dammii, at vi ville putte L og M, og så kunne hun blot komme og lytte efter dem, imens vi var af sted. Normalt falder de i søvn omkring kl. 19.00, så det burde ikke blive noget problem at nå det. Men en ikke hundrede procent optøet kylling skubbede aftensmaden tyve minutter, og vi begyndte at få lidt småtravlt. Det kan børn godt mærke. Også selvom man forsøger at gøre sig umage med at skjule det. Pludselig kløede M’s stribede nattrøje rigtig meget. Han ville gerne have den skiftet. Pludselig var L meget tørstig. Hun ville gerne drikke vand. Pludselig var der alt for mørkt i værelset. Lidt lys skulle tændes. Og pludselig … ja, fortsæt selv listen med putte-overspringshandlinger. Trods det at min godnatsang blev mere og mere skinger, kunne jeg tydeligt høre uret tikke derudaf. M overgav sig først. L fortsatte sit korstog mod søvnen. Forestillingen ville starte kl. 20.00. Klokken var 19.19, og vi skulle bruge minimum en halv time på transport. Jeg bad L om at lægge sig til at sove og sagde, at nu skulle jeg af sted. Dammii ville komme ind til hende. Hun satte sig op i sengen med store tårer trillende ned ad kinderne. Et par kram og knus fra L senere kunne jeg storme ned af trapperne og ud i bilen. Janus sad klar med motoren tændt og billetterne på passagersædet. Af sted!

img_5479

Undervejs blev der trykket på bremsen før ethvert speed kamera, gransket mulige (og umulige) ruter på Google Maps og kigget på klokken. Bilens ur. Telefonens ur. Armbåndsuret. De viste alle, at vi var for sent på den. Ford’en gjorde sit bedste og efter en rask løbetur fra parkeringskælder til operahus, kunne vi dumpe forpustede ned på to røde læddersæder. 20.04. Kl. 20.07 gik forestillingen i gang. Hurra for “araber-tid”. Og hvilken én! Forestillingen, altså. Mit sammenligningsgrundlag er stort set ikke eksisterende, når det kommer til kunst inden for kategorien musicals, men Cats var flot. Katteagtige kostumer, spektakulære sange og detaljerige danse. Wauw! Eller måske rettere: Miaw!

img_1259

 

I bilen på vej hjem, snakkede vi om, hvilken god oplevelse, det havde været. Ikke på den der wauw-jeg-river-computeren-frem-for-at-købe-billetter-til-næste-forestilling-måde, men mere på den der wauw-det-her-var-interessant-og-anderledes-fra-det-jeg-normalt-oplever-måde. På et tidspunkt spurgte Janus forsigtigt til, om jeg mon også syntes, det var lidt svært at tolke handlingen? Jeg konsulterede straks Wikipedia (gud forbyde mig at tænke selv!) og scrollede ned til ”handling” under ”Cats”. Den første sætning, jeg læste lød sådan: Musicalen er uden egentlig handling. Uden egentlig handling?! Haha, og her troede vi, at det var os, som ikke var kommet i musical-alderen endnu, fordi vi delvist ikke forstod den. Vi grinede og blev samtidig lidt klogere på, hvilken kat, der havde hvilken baggrundshistorie. Handlingen kendte vi altså ikke i forvejen, men sangen “Memory” havde vi begge hørt før. Lidt kulturel dannelse er der altså trods alt sivet ind på et eller andet tidspunkt i løbet af årene. Tak mor og far.

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s