Sightseeing på Praslin Island

Hyundai er stort hernede. Rigtigt stort. Og det er også mærket på den lille bil, vi har lejet et par dage. Hyundai kalder den i10. Vi kalder den miniaturebilen. Ungerne er forelskede. De kan selv åbne de bagerste døre, selv sætte sig ind, selv spænde selen og selv lukke døren efter sig. Der fulgte ingen autosæder med, og Janus og jeg frygtede arabertilstande på bagsædet under kørsel. Men vores børn er lige så engleagtige – hvad det angår – som de er hvide. Trods det, at de kun kunne se himmel, hustage og trætoppe fra deres pladser, sad de artigt uden at kravle, hoppe eller slås.

IMG_9864

Janus er en god chauffør. Alligevel kunne jeg ane en lille nervøsitet hos ham over det faktum, at kørslen skulle foregå fra modsatte side i bilen, end hvad han er vant til. Og på modsat side af vejen. Han startede da også med at gribe ud efter sikkerhedsselen i venstre side og derefter støde højre arm hårdt ind i højre side. Vinduesviskerne blev flittigt brugt, hver gang vi skulle svinge. Et par undertrykte bandeord (som kun kunne høres på forsædet) og så aktivere blinklyset i stedet for. Heldigvis var der ikke byttet om på pedalerne. Det manglede da også bare! Øens veje er smalle og ujævne. Mange steder meget stejle og uden kant eller hegn til afgrunden. Udover at hjælpe Janus med at huske hvilken side af vejen, han skulle køre i (det skete altså kun en gang efter en kort detour!), måtte jeg også agere kollisionsadvarselssystem. De første tredive centimeter af miniaturebilens venstre side hang pludselig udover vejen, og min umiddelbare reaktion – måske på grund af min milde højdeskræk – var at klamre mig til Janus’ venstre arm. Først ved berøringen opdagede han den manglende afstand til vejkanten og rev rattet til højre. ”Hvad var det?” lød det fra bagsædet. ”Det var bare far, der gav den modkørende Hyundai god plads.” Bilen var tilbage på vejen igen. Janus og jeg åndede lettet op. Det siger sig selv, at næste modkørende miniaturebil fik knap så meget plads at passere på.

Praslin Island er den anden største ø her på Seychellerne med ca. 7000 indbyggere. Hvis man kører langs kysten hele vejen rundt, vil jeg skyde på, at der er omkring 50 kilometer. Vi tog først turen til øens hovedattraktion – Vallee de Mai National Park – for at se de specielle Coco de Mer Palmer. De findes kun her på Seychellerne, og de bærer verdens største nød. Nødderne ligner – for at sige det lige ud – en frodig kvindenumse. Træerne vokser langsomt. De bærer først frugt efter 20-25 år, og frugten sidder på træet i syv år, før den er modnet.

IMG_9840

I parken er der også mulighed for at se andre endemiske arter. Bare ikke for os. Vi havde taget to sække lopper med – fulde af energi. Det var praktisk, når nu den sti vi fulgte gennem skoven var to kilometer lang. Omvendt upraktisk, da ”Frikvarter” – vindersangen i MGP junior 2017 – hverken lokkede Black Parrot eller Green Day Gecko frem. Men hva’ gjorde det, når ens afkom selv ville gå hele vejen og havde en fest med at krydse vandløb, balancere stammer og bestige kampesten.

Efter pizza med seychellisk touch (skiveskåret frisk ananas på toppen) tilberedt i stenovn kørte vi nordpå. Og kastede anker på Anse Lazio. En af verdens smukkeste strande. Det er dét, de kan her på Seychellerne. Og det er dét, folk kommer her for. Seriøse sublime sandstrande. Der var en del andre turister og derfor svært at finde plads til håndklæderne i skyggen. Højvande og en kraftig vind fra nord sørgede for frådende bølger, men L og M tog det med ophøjet ro. Efter at være blevet hjulpet over det sted, hvor bølgerne knækkede, dykkede de ned på bunden og hilste begejstret på diverse havskabninger. De fandt forstenede koraller og konkylier i alle størrelser – både med og uden beboere.

Miniaturebilen fandt tilbage til Iles des Palmes Eco Resort lige før aftensmadstid. På bagsædet stod tre flamingobakker med chicken and curry fra en lokal take away imellem to lykkelige unger. Håret stift af salt, sand på fødderne og skaller i hænderne. Trætte, men glade efter en dejlig dag med sightseeing på Praslin Island!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s