Høj

Besøg nordfra og lang weekend. En god kombination. Og det er lige hvad vi har og har haft. Min mor kunne ikke vente helt til juni med at se os, så derfor benyttede hun sig af et tilbud fra Emirates. Midt på sidste uge landede hun her hos os i Ørkenstaten. En fri kalender fredag, lørdag og søndag trak næsten tårer i øjenkrogen. Frihed til at gøre præcis det, vi havde lyst til. I tre dage. Med min mor. Så dejligt! Trods mere end to år som fastboende her i Dubai, kan vi stadig finde nye steder at udforske. Så da vi fredag først gned søvnen ud af øjnene over middag, blev det lørdag mazda’en svingede ud af indkørslen. Tidligt. Vi ville gerne opleve fuglelivet ved Ras al Khor Wildlife Sanctuary, inden det blev for varmt. Det gør det efter klokken ni, når temperaturen sniger sig op på små 40 grader. Reservatet er et mix af mudder – og saltbanker, lagune og gammel mangrove som strækker sig over seks kilometer langs en blindgyde til Dubai Creek. Udover den store flamingo er der også hejrer,

IMG_0195

stylteløbere

IMG_0199

skarver, fiskeørne og mange flere. Men flamingoerne stjal showet. Al tiden. De havde så travlt med alle mulige flamingo-agtige gøremål – individuelt og i fællesskab med andre flamingoer – at vi havde svært ved at tage øjnene fra dem. Flere fløj på skift til og fra lagunen. Bredte de enorme vinger ud og vidste os deres sorte og pink fjer indenunder. Andre havde hovedet under vand, imens de fleksede i de lange tynde ben og på den måde hvirvlede smådyr op fra bunden. Hvor ser det syret ud, når flamingoen kan bøje knæhasen bagud i samme vinkel, som den kan bøje knæet fremad. Var der nogen som sagde hypermobilitet? Nogle flamingoer kom op at skændtes – måske om en særlig god plads i lagunen – måske om en mulig mage – og høje lyde og hug med næbet advarede den ene mod den anden om at komme for tæt på.

This slideshow requires JavaScript.

En yderst underholdende opvisning – en lille bitte flig af naturen – en meget fin måde at starte dagen på.

Fra reservatet havde vi udsyn til skyskraberen over dem alle, og så kom vi til at snakke om, at min mor slet ikke havde oplevet vidunderet inde- eller oppefra endnu. Det måtte der straks laves om på. Sigtbarheden var strålende den dag, så en spontan tur op til 125. etage i Burj Khalifa blev en realitet. Janus og jeg besøgte bygningen for to år siden uden at tjekke vejret først og på grund af sandkorn i luften, var vi knapt så imponerede dengang. En god grund til at gentage en opstigning.

IMG_0283

Dubai Opera:

IMG_0287

Dubai Canal:

IMG_0294

Hjemmefra havde vi bestilt bord til frokost på The Observatory beliggende på 52. etage på Dubai Marriott Harbour Hotel and Suites. Trods det, at de 52 etager ikke kunne måle sig med de 125 var udsigten, som vi forventede. God. Hotellet ligger, så man kan se The Palm Jumeirah oppefra. Det var det, som vi kom for. Overvejelserne har været mange for at komme til at se de menneskeskabte øer fra oven. Helikopter, faldskærm, vandflyver, eller ufattelig dyr middag på Burj Al Arab? Valget faldt på en frokost på The Observatory, og det var en god beslutning. At vi derudover kunne nøjedes med at give 99 aed for to retter per person var bare et plus. Maden fik ikke seks stjerner, men det mættede og smagte udmærket.

IMG_0297IMG_0303

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s