Udgang

Det er ikke særlig tit, vi gør det. Lader børnene være oppe efter deres normale sengetid. Og det er egentlig ikke specielt af hensyn til dem. Men os selv. For det er os, som dagen derpå skal have overskud til at tackle trætheden og uoplagtheden. De små episoder, hvor hele verden vælter, fordi der ikke er hældt vand op til stregen i glasset, cowboyshortsene (stadig) er til vask eller piloten til lego-helikopteren mangler sin hjelm. De der små og – i vores øjne – ubetydelige hændelser – men som for trætte børn er dråben som får glasset til at flyde over. Søvnunderskuddet på en time eller to sluger overskuet til bare at hælde mere vand i glasset, tage nederdel på i stedet for eller lede under sofaen efter hjelmen. Så fredag eftermiddag kiggede Janus og jeg hinanden dybt i øjnene og enedes om at rumme det ekstra kævleri og frustration, som potentielt kunne opstå lørdag. Og så tog vi af sted. Først i biografen for at se Disneys Cars 3. Og derefter til Iftar – måltidet som bryder fasten i Ramadan måneden.

I biografen kunne vi konstatere, at nogen havde fejlet. De trailere og reklamer, som blev vist inden filmen, var simpelthen ikke for børn. Jeg var mildest talt rødglødende. Peter Parker kæmpede mod en frygtindgydende såkaldt flying-monster-guy i ”Spiderman Homecoming”, og to brødre stjal racerbiler i ”Overdrive” generøst akkompagneret af våben og eksplosioner. L holdt sig instinktivt for ørerne og kiggede ned. Men M kunne ikke løsrive sig og blev vred på mig, da jeg forsøgte at holde ham for øjnene. ”Jeg bliver ikke bange, mor!” Nej, måske ikke nu, men der kan komme mareridt senere. Paraden af skræmmende fantasivæsener, blodige sår, og bagbundne piger, sluttede af med en reklame, som skulle advare bilister mod at køre for stærkt. Derfor rullede scener med ofre fra trafikuheld henover lærredet. Helt tæt på. Jesus, det var bare for meget! Jeg kiggede ned langs biografsæderne for at lure, om andre forældre havde lige så hvide knoer som Janus og jeg, men de fleste så helt upåvirkede ud. Lige så meget jeg havde lyst til at rejse mig og finde den ansvarlige for at fortælle, at trailers for film som disse ikke burde vises i biografen lige før en børnefilm, lige så lidt ville det hjælpe. For det første ville det nok være vanskeligt overhovedet at komme i kontakt med den ansvarlige – face to face. Under ramadanen arbejder alle færre timer – da der skal være tid til bøn og fordybelse – og allerhelst slet ikke efter kl. 14.00. I stedet ville en uskyldig billetsælger skulle lægge øre til mine meninger om, hvad børn bør se og ikke se. Højst sandsynligt helt uforstående. For det her er et spørgsmål om forskelligt børnesyn. Og her i Dubai ser jeg ofte, at børn bliver behandlet som små voksne. Der skelnes ikke og sættes ingen grænser. Til gengæld er de overladt til sig selv. Hvad skade tager de af at se trailere for voksenfilm?

En eventuel klage blev altså ved tankerne og med tomme maver skyndte vi os forbi billetskranken og ud til bilen. Iftar-buffeten på Mövenpick stod klar. Præcis kl. 19.13 strømmede arabisk bøn ud af højtalerne og de muslimske gæster brød deres faste med dadler. Solen var gået ned. Vi fulgte trop og gik ombord i alle disse herligheder:

Trods M og L normalt falder i søvn mellem kl. 19.00 og 19.30 klarede de middagen rigtig godt. Det var kun til sidst, da vi stod ved dessertbordet, at L blev meget ked af det. Vi havde udset os et fad med Luqaimat og set frem til at afslutte aftenen med et par stykker af dem. Desværre var de helt anderledes end dem vi ellers har smagt. Kolde, tørre og uden dadelsirup. L blev så skuffet, at hun gav sig til at græde. En tjener så det og kom hen med en lille pose jellies. L tørrede tårerne væk og tog imod. Spiste de små frugtkugler og glemte alt om Luqaimat’ene. Janus og jeg sendte tjeneren en taknemlig tanke og hankede op i begge børn for at køre hjem til townhouse 930.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s