Færøerne!

De ufatteligt smukke øer har længe stået højt på vores liste over destinationer, vi gerne vil rejse til. Og nu fik vi endelig muligheden. Desværre havde vi kun fire dage til at udforske landet, men lidt har også ret! Ved ankomst til Vágar Floghavn sidste mandag fik vi udleveret lejebilen, og vi skulle blot køre et par minutter for at komme til det lille feriehus, som vi havde lejet i tre nætter. Huset ligger i den lille bygd Vatnsoyrar, som består af en håndfuld huse og en stor koloni med en veludstyret legeplads. Sidstnævnte vakte selvfølgelig glæde hos L og M. Solen skinnede og vejret var mildt. L og M tog deres gummistøvler på og gav sig til at udforske området. En lille hvid hund dukkede pludseligt frem ved hoveddøren ud af ingenting. Den vimsede rundt om huset, som om den ejede det. Gøede højt. Jeg trådte i en af dens efterladenskaber og kom til at tørre noget af det af på bilmåtten, da jeg tømte bagsædet for vanddunke og jakker. Humøret dalede lidt. Satans hund. Det viste sig senere, at hunden faktisk hører til huset. Den bliver passet af ejerens forældre, som bor lige ved siden af, imens familien er på Mallorca. Vredt skældte den os ud, den kunne ikke li´, at vi skulle bo der. L fandt en tennisbold: ”Jeg vil prøve at blive gode venner med den”. Men det gad den ikke. Ejerens mor kom ud af nabohuset og kaldte på hunden. Hun spurgte L, hvor hun kommer fra. ”Dubai”, svarede hun uden at tøve. Janus løftede det ene øjenbryn, og jeg smilede. Tja, hun har jo delvist ret. Ved fælles hjælp fik vi til sidst tømt bilen og fyldt huset. Bilmåtten og mine sko fik karentæne udenfor. Og så kørte vi til Tórshavn. Vi ville spise frokost og kigge lidt på byen.

Etika fusionerer færøsk friskfanget fisk med japansk cusine. Vi forkælede vores smagsløg med forskellige små retter fra menukortet. Da mæthedsfølelsen indtraf var der dømt sightseeing i Tórshavn. ”Det er kedeligt!”, det var L, som stod for udbruddet. Vi vidste godt at byvandring ikke står højest på listen over aktiviteter en seksårig har lyst til, og derfor skabte vi hurtigt balance til kravet om at se på gamle historiske bygninger med en times tid på legeplads.

På halvøen Tinganes med de røde gårde og pakhuse …

IMG_1024

… ligger det gamle Alting. Det var her på klipperne i år 900 at vikingerne grundlagde det ældste demokrati i Europa. I dag er Tinganes stadig centrum for regeringsmagten. De velholdte bygninger rummer kontorer og mødelokaler for Færøernes landsstyre.

Fra Tinanes fortsatte vi igennem Reyn – et kvarter med brostendækkede gader, små sorttjærede huse – beboet af kunstnere, forbi rådhuset og Havner Kirkja (domkirken).

IMG_0636

Thórshavn – charmerende lille hovedstad med mange spændende historiske bygninger.

På vejen retur til Vatnsoyrar stoppede vi ved Nordens Hus.

IMG_0581

Den arkitektonisk interessante bygning er skabt af norske og færøske sten, svensk træ, islandsk tørv, dansk glas og stål og møbleret med finske stole. Mere nordisk bliver det ikke. Her kan man gå til koncert, se en kunstudstilling eller nyde en kaffe i caféen. Vi nøjedes med at beundre huset udefra. Trætheden havde indfundet sig hos os alle fire – vi havde været oppe siden kl. 05.00 – og bilen fandt selv vej tilbage til huset, et par hurtige rugbrødsmadder og sengene.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s