Haverne ved bugten

Gardens by the bay stod for underholdningen det meste af dagen i søndags. Attraktionen består af kunstigt anlagte haver, der præsenterer blomster og planter på en anderledes og underholdende måde. Besøgende kan slappe af på bænke og åbne græsarealer, lade børnene afkøle sig på vandlegeplads, udforske skulpturer og supertræer eller blive klogere på planter fra hele verden. Haverne er bygget op på en måde, så de forskellige elementer supplerer hinanden med bæredygtig energi. F.eks. bliver al bioaffald fra Singapores parker afbrændt her for at drive generatorer til elektricitet og affugte luften i domerne inden nedkøling. Røggasser driver ventilatorer i supertræerne og asken bruges som gødning.

Temperaturen ligger omkring de 30 grader og luftfugtigheden er høj her i Singapore. Vi gik derfor målrettet efter det område, hvor børn kan lege i vand, da vi ankom til haverne. L og M skulle afkøles. Sådanne vandlegepladser er gratis her i Singapore, det kunne de godt lære lidt af i Dubai.

IMG_1494IMG_1486

En is-pause blev et smagseksperiment, som jeg ikke har lyst til at gentage. Durian er en tropisk frugt som gror i Sydøstasien. Den har en gennemtrængende lugt, der beskrives som en løgagtig og svovlholdig aroma. Den lugter meget skarpt på lang afstand, og vi har set skilte bl.a. i metroen med forbud mod at medbringe den. Så speciel en frugt blev jeg fristet til at smage. Jeg købte en flødeis lavet på durian og allerede, da jeg trak låget af bøtten, fortrød jeg. Sådan her så jeg ud, efter at have smagt på den.

IMG_1557

Jeg har læst smagen beskrevet som sød og fad, det er sikkert rigtigt. Jeg kan ikke genkalde mig smagen, jeg har simpelthen aldrig smagt noget lignende, men jeg brød mig i hvert fald ikke om den.

I Gardens by the bay findes to domer – Flower Dome og Cloud Forest. De er indendørs haver med forskellige udstillinger af blomster og planter. Vi indtog Cloud Forest sammen med det halve af Asien for at se verdens højeste indendørs vandfald og prøve at gå i en sky. L og M var særligt begejstret for sidstnævnte. Men også de såkaldte kødædende planter helt øverst oppe under taget af domen vakte deres interesse.

IMG_1529

Supertræernes trækroner sørger for skygge om dagen, og om aftenen bliver de levende, når hundredevis af små pærer lyser op på skift til sange af diverse asiatiske kunstnere.

IMG_1562

OCBC Skyway er en sti 22 meter højt oppe, der forbinder to af supertræerne. Den var desværre lukket af sikkerhedsmæssige årsager, da det tordnede i det fjerne. Vi besluttede, at stige højt til vejrs på en anden måde. Singapore Flyer er Asiens højeste ”Pariserhjul”. Da L så hjulet fra båden på vores River Cruise proklamerede hun, at det ville hun gerne prøve. Hun troede, at det var en forlystelse, der gav sommerfugle i maven. I ved, vind i håret og høj fart. Det var det egentlig også. Bare ikke på hende. Som Janus udtrykte det: ”I mit næste liv vil jeg ikke have højdeskræk”. Janus og jeg skiftedes til at undertrykke kvalme og ubehag under den 30 minutter lange tur. Der var virkelig en flot udsigt udover Singapore, bugten og alle de spektakulære bygninger. Men irrationel frygt hver gang et barn gik helt tæt på ruden lagde en dæmper på begejstringen. Da vi var højst oppe var højdeskrækken mildest. Der føltes det som om, at vi fløj, og det er ingen af os heldigvis bange for.

IMG_1608

En superhelte café serverede – til stor glæde for ungerne – et uinspirerende aftensmåltid – til stor ærgrelse for de voksne. Mætte – til trods – trillede vi hjem igennem haverne – nu med lysshow – fangede metroen og ramte madrasserne i airbnb-lejligheden med blændende præcision.

IMG_1614IMG_1612IMG_1663

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s