Gamle dagbogsnotater

Teksten her er gammel. Helt tilbage til ugen før vores skiferie i februar. Jeg påbegyndte den, motiveret af det ofte stillede spørgsmål: “Hvad får du så tiden til at gå med?”, men nåede aldrig at publishe den. Trods aldringen synes jeg stadig, den står eksemplarisk for, hvad jeg kan finde på at foretage mig i min hverdag. Så here it goes:

Kl. 08.04 søndag morgen er jeg fri. L og M er afleveret i skole, og Janus er taget på arbejde. De næste seks timer kan jeg gøre præcis det, som jeg har lyst til. Og det passer så alligevel ikke helt, for denne søndag har jeg en aftale med min svenske veninde L. Vi ses fast minimum en gang om måneden på Organic Food and Café i The Greens, hvor vi spiser grotesk billig – men uhyrlig god – long breakfastog køber ind med 15 procent rabat. Inden når jeg lige at svinge mig op til en omgang træning af overkroppen på Free Letics. Det er ikke selve træningen, som tager lang tid, men diverse overspringshandlinger før udførelsen af den. De blev heldigvis holdt i skak af tidspresset – en aftale er en aftale og L ville hente mig 9.45 – så træningen skulleeksekveres inden.

Efter chiagrød, kyllingepølser, røræg, rødbedesalat, frugt og kaffe krydret med snak om det der er sket og det der skal ske tømte vi supermarkedet. Hjemme igen – ca.12.30 – stod den på udpakning af varer og almindelig hverdagsoprydning. Inden pickup nåede jeg lige at spise frokost i solen og hente nye epi-penne til L på apoteket.

L og M går til svømning hver søndag eftermiddag her i vores community. De sidste par gange har været aflyst pga. sygdom, kraftig blæst og endda at poolen ikke var opvarmet nok. Men med raske børn, næsten ingen vind og en reparation af varmepumpen stod den på crawl bane efter bane for først M og så L. M nød det. Han var alene, drengen han normalt svømmer med var syg. Han havde svømmelærerens fulde opmærksomhed. L derimod var knap så kåd. Hun havde et lille sår på foden, som hun ikke ville have vådt. Hun skulle på toilettet. Hun var træt, og hun syntes, at poolen var for kold. De to første problemer var der råd for. Dem løste vi. De to sidste var der ikke andet for end at knibe ballerne sammen. Og det gjorde hun. Da hun endelig hoppede i, nød hun det. Hun svømmer godt med rigtig god teknik. På hendes hold er de tre andre piger et år ældre. Alligevel ligger hun konstant lige i hælene på dem.

Hjemme igen kl.17.15 skulle aftensmaden hurtigt på bordet. Det klarede Janus og jeg i fællesskab på præcis 25 minutter. Det svarer til længden på et Kaj og Andrea-afsnit. Jeg vandt oprydning og opvask for Janus skulle til fodbold. Begge unger sov kl.19.15. Med så ung en aften var der lige tid til to afsnit af Årgang 0, før jeg også så dyner.

Mandag morgen gik med en grundig søgning af gode apps til 4-6-årige på internettet. En oprydning på vores Ipads har længe været tiltrængt. De fleste apps er til toddlers og enten for nemme eller for kedelige for L og M. Det blev til Super Mario Run og Lego Super Heroes Chase. Som udgangspunkt er de gratis. Og så vil jeg købe Dragonbox og Thinkrolls 2 til dem. Begge spil er prisvindene læringsspil (matematik og science). Der findes mange gode apps til børn, og det er lidt en jungle, så jeg henter ned på Ipad’en ud fra devisen: ”Keep it simple”.

Kun afbrudt af en tre kilometers løbetur skifter jeg skærm. Det er rarere at skrive mails på computeren. Imens kikærter koger til aftenens salat læser jeg mail fra L’s tysklærer. Hun har givet ekstra mange lektier for i denne uge, fordi der i næste uge er mid term break, og så har eleverne jo god tid. Det stritter på mig, når jeg møder sådanne argumenter. De år jeg har arbejdet som lærer, har jeg altid gjort det stikmodsatte. Ved ferie fik mine elever ingenlektier for. Ferie skal – efter min mening – bruges til at slappe af og lade batterierne op. Forestil dig, at din chef bad dig om at tage ekstra arbejdsopgaver med hjem i ferien – nu du ville få ekstra tid. Nej tak! Det tror jeg, at de færreste lønmodtagere ville acceptere. Jeg noterer mig, at huske L på at lave lektierne indenferien. Så vi kan holde fri!

Tirsdag morgen havde L Sports Day. Alle seks 1. klasser skulle kæmpe mod hinanden i forskellige discipliner. Forældrene var inviteret til at agere heppekor. Jeg syntes egentlig godt, jeg kunne bruge min tid på noget andet, men ved morgenmaden udtrykte L et dybtfølt ønske om min tilstedeværelse, og jeg indvilligede selvfølgelig. En times vinken, klappen og hujen senere og så kørte jeg hjem og fortsatte min egen ”sportsdag” med en omgang Free Letics. Med kun tre dage tilbage inden vores forestående skiferie kørte jeg forbi min veninde N for at hente noget skiundertøj. Derefter videre til Decathlon for at købe fleece halskraver til L og M. Hjemme igen stegte jeg en omgang pandekager. Jeg skulle mødes med Janus på skolen ved pick up, for der var skolehjemsamtaler både med L og M’s lærere.

Med munden fuld af pandekage læste L højt for M af en Mickey Mouse historie. Vi efterlod dem siddende udenfor M’s klasseværelse og rettede opmærksomheden mod Ms. C, M’s lærer. Hun gav os et indblik i, hvordan M interesseret og aktivt lærer bogstavernes lyde og tal op til 20. Han øver sig i at holde rigtigt på blyanten og vente tålmodigt i forskellige sammenhænge til det bliver hans tur. Hun understregede, at han er meget vellidt i klassen og en god ven. Inde hos L’s lærer, Ms. R fik vi en status på L. Hun fik ros. Både hvad angik hendes opførsel, det faglige og sociale. Hun læser godt og arbejder helst selvstændigt. Med så positiv feedback fra begge lærere følte både Janus og jeg det – tilfredshed – over at vide, at vi – indtil videre – har gjort det rigtigt godt.

Onsdag vågnede M kriminelt tidligt af en ubehagelig tør hoste. Varm mælk med honning løste lidt op, men han faldt desværre ikke i søvn igen. Jeg lod ham blive hjemme fra skole. Da L var afleveret afprøvede M den nye app Thinkrolls på Ipad’en, imens jeg ryddede op og vaskede tøj. Vores rengøringshjælp, Dammii, som kommer hver mandag og onsdag, svingede støvsugeren. Hvis jeg er hjemme, når hun kommer, har jeg det bedst med at lave husligt arbejde samtidig. Selvom jeg er hendes arbejdsgiver, så føles det unaturligt og akavet at sidde stille med en bog eller ved computeren, når hun knokler rundt med klud og spand. Vi får os gerne nogle gode snakke – om alt lige fra vejret, familieanliggender, højtider, udfordringer i skolen for de små og hvad der f.eks. rører sig politisk i verden. Det værdsætter jeg højt.

Da M og jeg trænger til lidt luft, tager vi en cykeltur igennem parken og ned til det lokale supermarked. På vej tilbage møder vi L’s gamle tysklærer, Ms. D. Hun skal på legeplads med sin etårige søn. Efter hyggelig smalltalk cykler vi videre. Møder som disse er noget af det, som jeg elsker ved at bo i et community. Tilfældigt og uforpligtende socialt samvær. Det må være en del af arven fra min opvækst i et bofællesskab. Jeg forestiller mig, at samme stemning også kan opstå på danske villaveje og lignende. Hernede at der bare den forskel, at alle mennesker er meget åbne og imødekommende. Alle kender til at starte forfra, at være de nye, og er indstillet på at møde andre mennesker.

M bygger lego, imens jeg forbereder mig til min undervisning senere på eftermiddagen. Da rumfærgen er færdig, og jeg har klippet de sidste udsagnsord ud spiser vi frokost. Vi henter en træt L fra skole. Hun liver lidt op, da jeg fortæller, at vi skal begynde og pakke til skiferien. Vi pakker, spiser knækbrød, spiller monopoly og pakker lidt mere. Janus kommer hjem fra arbejde og afløser mig. Jeg kysser de tre farvel for at køre til Bradenton Preparatory Academy, hvor jeg jo underviser ni skønne elever i begynderdansk. Om aftenen kommer vores venner L og S, som også bor her i community’et. Vi mødes en gang om måneden efter børnene er puttet og spiller brætspil. Chips, chokolade og diverse våde varer sættes til livs, imens vi tvinger vores trætte hjerner til at tænke strategisk i spil som Risk, Thurn and Taxis og Settlers. Det er altid rigtig hyggeligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s